Másfél éves kislányom beteg. Porszívózom az orrát, de 2 perc múlva már szinte fuldokolva köhög és hallom, hogy szívja vissza a trutyit. Mit csináljak?
Köszönöm,igen orrcseppet is használunk csak azt elfelejtettem írni,a matracot megemeltük.Szegénykém annyira köhög,hogy az előbb hányt is emiatt :(
Holnap mindenképp doki,de most nem terveztem még az ügyeletre menni :/
Szia, sajnos most van valami járvány, az én kicsim is elkapta, 2 éves. Sajnos másfél hétig szenvedtünk, ugyanez volt, köhögés éjjel, folyamatos orrfolyás. Mi is Sinecod-ot kaptunk, hogy éjjel tudjon aludni + hörgőtágítót és köptetőt nappalra, hogy felszakadjon a váladék. Kapott még antibiotikumos orrcseppet is + nagy dózisú c vitamint.
Legyen aránylag hűvös a szobája (19 fok) és nem tudsz mást tenni, mint tengervizes orrspré segítségével leszívod a váladékot. Lesz még pár nehéz éjszaka sajnos.
Nappal adjál neki hagymateát, mert az rettentő jó köhögésre, 1-2 vöröshagyma héját dobd bele forrásban lévő vízbe, kis mézzel és pár csepp citromlével ízesítve egész jó íze van, ez nagyon jó. A fürdővizébe pedig kakukkfűteát öntsél, az is nagyon jó ilyenkor. Az én kicsimnél az volt a gond, hogy ez a makacs váladék nagyon le volt tapadva, azért krákogott nagyon főleg alvásnál. Ezért kellett a hörgőtágító és hozzá a köptető, hogy kijöjjön. Nappal vidd friss levegőre, az is nagyon jót tesz és a c vitamin ilyenkor nagyon fontos.
Bocsánat, hogy nem tudok érdemben válaszolni, illetve csak ismételni tudom az előttem szólókat, de ne kend mentolos krémmel. Két, de sokak szerint inkább három éves kor alatt tilos mentolos dolgokat alkalmazni, a wick kenőcs pl. négy év alattiaknak nem is használható.
Van azonban mentol nélküli kenőcs is, pl. babyluuf, ezt lehet ilyen piciknél is alkalmazni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!