Hogyan méritek a lázát?

Figyelt kérdés
Meg nem volt nálunk aktualis es szeretnem tudni, hogy hogyan kell merni egy kisbaba lazat. Tudom, hogy popsiban. csak mi az ami laznak szamit es mit kell levonni?

2016. dec. 11. 21:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
Fül és homlok lázmérők semmire nem jók. A legjobb minőségűek sem. Popsiba bedugod a lázmérő fémrészét. A mért értékből fél fokt levonsz. 38,5 de inkább 39 alatt tilos lázat csillapírani 1 éves kor felett.
2016. dec. 11. 22:52
 12/18 anonim ***** válasza:
53%
Az ikreim koraszülöttek voltak, az ország legjobb koraszülött intenzívén kezelték őket. Ott az inkubátorból kikerült babáknál egy bizonyos típusú infrás homloklázmérőt használtak (Ca-Mi T-One), azt vettem itthonra is, mindig pontosan mér, nagyon szeretem, 2 éve használjuk. Más digitálisakkal nincsenek jó tapasztalataim, a hagyományossal meg egy örökkévalóság az a pár perc, akár popsiban akár máshogy mérem. És ezt alvó gyereken is lehet használni.
2016. dec. 11. 23:27
 13/18 anonim ***** válasza:
15%

Sosem mértem popsiban. Ölbe vettem és hónaljban mértem neki digitálissal, ami nagyon is megbízható csak tudni kell használni! Ennyi.. csipogás után még 5 percig ott kell hagyni és akkor megkapod a valós értéket.

Lázat csillapítani Germicid C kell, megakadályozza a görcsrohamot amire egy pici gyerek hajlamosabb.

2016. dec. 12. 05:22
 14/18 anonim ***** válasza:

Én babaként is hónaljban mértem nekik és pontos volt. Az ember átkarolja a gyereket, hogy ne tudjon mozogni, és persze figyel arra, hogy a hőérzékelő fémrész jó helyen legyen. Figyelemelterelésnek, meg mint írták, lehet énekelni, szoptatni, mesét mondani.

Ma már nekünk is fülhőmérőnk van, ami 1 másodperc alatt mér, és szintén elégedett vagyok a pontosságával (az elején leellenőriztem párszor a másikkal, és 1 egész fokot kell levonni, de ez benne is volt a tájékoztatójában). Még felkelteni sem kell a gyereket, ami nagy segítség. Biztos lehet rossz és jó minőségű lázmérőt kapni minden fajtából.

Nekünk többször is azt javasolták (Heim Pál ügyelet), hogy 38,6 felett ne csillapítsuk, hamarabb túl lesz a betegségen. Szóval mi így szoktuk és eddig bevált.

2016. dec. 12. 08:08
 15/18 anonim ***** válasza:
55%

Termeszetesen fulhomerovel, soha nem mertunk popsiban, az abszolut kenyelmetlen es felesleges.

Amugy aki a pontossagara panaszkodik: valojaban tok mindegy hogy 38,3 vagy 38,6 a homerseklet, par tized fok ide vagy oda abszolut nem szamit. A lazmeressel az ember ket dolgot figyel: van-e laz, ill. mik a trendek, felfele megy, allando, vagy lefele tart.

Mi lazat egyaltalan nem csillapitottunk kabe 7-8 eves korig, felesleges.

2016. dec. 12. 08:27
 16/18 anonim ***** válasza:

Biztato, hogy vannak itt meg ertelmes nok akik nem dugdosnak fel higanyt a gyerek vegbelebe.

Nalunk fulhomero, nem a legocskabbat kell venni, es akkor teljesen jo.

38,5 de inkabb 39 felett erdemes csillapitani.

2016. dec. 12. 08:37
 17/18 anonim ***** válasza:
53%

A higanyos hőmérőket már rég kivonták a forgalomból.

A hagyományos hőmérőben a higany egy üvegcső belsejében van és ott is marad, különben csak egyszer lehetne használni egy hőmérőt.

Aki "semmit sem dugdosna a baba végbélnyílásába", az a hányós gyereknek se ad hányás- vagy lázcsillapító kúpot?

2016. dec. 12. 19:29
 18/18 anonim ***** válasza:

Így van, semmit sem dugtam a gyereknek fel mert nem volt kruppos. Hányós betegségnél szerencsére nem kellett kúp.

Nem a legolcsóbbat kell venni lázmérőben és akkor nem kell kínozni a gyereket.

2016. dec. 12. 20:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.