Hogyan méritek a lázát?

Figyelt kérdés
Meg nem volt nálunk aktualis es szeretnem tudni, hogy hogyan kell merni egy kisbaba lazat. Tudom, hogy popsiban. csak mi az ami laznak szamit es mit kell levonni?

2016. dec. 11. 21:50
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
33%

Sosem mértük popsiban.

Nem tartom humánusnak hogy oda dugdossak valamit.

Füll hőmérőnk van, 38.5 vagy felette adok neki gyógyszert

2016. dec. 11. 21:53
 2/18 anonim ***** válasza:
14%
remélem csak viccnek szántad h az 1 év körüli gyereknek feldugdosol valamit a seggébe...
2016. dec. 11. 21:55
 3/18 anonim ***** válasza:
30%
Én sem mértem soha popsiban. Ölbe veszem a gyereket, és a hónaljában megmérem. Kortól függően lehet közben énekelni, mesét olvasni vagy mesét nézni. Ha popsiban szeretnéd mérni, akkor 0,5 fokot kell belőle levonni.
2016. dec. 11. 22:09
 4/18 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem is hülyeség fenékben!
2016. dec. 11. 22:12
 5/18 anonim ***** válasza:
72%
A fülhőmérő óriási baromság és 10-ből 8-szor tévesen mér! Kuka! Egy pici babának a leghitelesebb lázmérés igenis popsiban van, nem kell feldugni! Jézusom, mennyi ostoba ember van, mindössze a kis végbélnyílásába kell a hőmérőnek a fém részét (kb. 4-5 mm) belecsúsztatni. Hanyatt fekszik baba, felemeled a kis lábait derékszögben, esetleg pici popsikenőccsel is be lehet a lázmérő végét kenni és úgy behelyezni a kis fém részét. Fél perc alatt pontos eredményt kapsz. 0,5-et kell belőle levonni, tehát 38,0-nál 37,5 a baba test hőmérséklete. Minden máshol, pl. hónaljban mérve (ami egy izgő-mozgó kicsinél nem mindig pontos) nem kell semmit levonni. Igazából ezt a fajta lázmérést a kicsi szinte észre sem veszi, legfeljebb az ellen hadakozik, hogy fogod a kis lábát. Ez a módszer csecsemőkorban gond nélkül megy, de 1 év felett már nagyon nehézkes, akkor már ellenkezik a pici. Ez teljesen fájdalommentes és biztonságos módszer, így kapod a legpontosabb eredményt.
2016. dec. 11. 22:27
 6/18 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Ha honaljban szeretnem merni,mennyi az atlag ho? ebbol is le kell vonni? mennyi foktol adtok lazcsillapitot?
2016. dec. 11. 22:29
 7/18 anonim ***** válasza:
60%
38,0-tól van láza, az alatt még nem szabad semmit adni neki, had dolgozzon az immunrendszere, arról nem beszélve, hogy sok vírus pont a magas testhőmérséklettől pusztul el, tehát nem szabad feleslegesen lázcsillapítót adni. Viszont 38,0-nál már kell csillapítani kúppal, vagy sziruppal. Arra is figyelj oda, hogy felváltva add neki a ibuprofen és a paracetamol hatóanyagú lázcsillapítókat, ha nem telt el a 4 óra két láz között!
2016. dec. 11. 22:30
 8/18 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös,köszönöm a valaszod, sokat segitettel
2016. dec. 11. 22:32
 9/18 anonim ***** válasza:
60%
Csak a popsiban mért hőmérsékletből kell levonni 0,5-öt, hónaljban mérve nem! Sajnos a digitális hőmérők is nagyon gyatrák ám, nekem volt, hogy lázas volt a lányom és 36,5-öt mért. Előhalásztam az ezer éves higanyos hőmérőt és 38,1 volt, de éreztem is rajta, hogy meleg.
2016. dec. 11. 22:32
 10/18 anonim ***** válasza:
17%

Semmit nem dugdosok fel neki, eszembe nem jutna.

Braun fulhomeronk van.

2016. dec. 11. 22:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!