Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Őszintén: aki nem adatta be a...

Őszintén: aki nem adatta be a rota elleni oltást, csak a pénz miatt?

Figyelt kérdés

Aki szerint chip meg mittudoménmi van az oltásokban, legyen kedves megkímélni a választól.

2 hós a kislányom, kikértem a receptet, úgy vagyok vele, a keretbe belefér, ártani (tudtommal) nem ártok vele, megkapja.

Aki nem adatta be, az csak a pénz miatt, vagy van más ésszerű indoka? (még egyszer, a mérgeznek minket stb. nem indok) Ha pl. nem 20e ft lett volna, hanem csak 2, vagy teszem azt, ingyen, akkor megkapta volna a gyerek?

2016. nov. 16. 23:15
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
84%

Ki beszélt a nyájimmunitásról? Az opcionális védőoltásoknál eleve nincsen nyájimmunitás, mert nem érik el megfelelő átoltottságot (ahhoz a kontagiozitástól függően 70-95% kellene). Az opcionális védőoltásoknál egyéni védelem van, aminek az indikációja sok mindentől függ. Speciel a rota elleni a csecsemőkori fosások számának csökkentéséért van. Mert még mindig van belőle, és ami gáz, hogy a fertőzések között ott vannak az oltással megelőzhetőek is. Ezért kampányolok az oltás mellett.

Amiről még beszéltem, hogy ha van egy adott típus ellen vakcina, beadatom. Akkor is, ha csak néhány típus ellen véd, mert nem vigasztal, ha később pont azt nyaljuk be. Ha beadatom, akkor az az egy típus már nem talál meg. Persze megtalálhat egy másik, hát ez van... Erre hoztam a meningitis és HPV példáimat, ahol szintén több típus van, és nem ellenérv a c típus elleni oltás beadására az, hogy a b okozza már a betegségek többségét, mert ha mégis a c miatt lesz mozgássérült a gyerekem, akkor egy életen át fogom a fejem a falba csapkodni. (Most már van a b ellen is.)

2016. nov. 17. 10:43
 22/28 A kérdező kommentje:

én is így gondolom, utolsó.

Ez ugyan az, mint, hogy bekötöd az övet. Az esetek 99.9%-ban akkor se lenne baj, ha nem kötnéd be, de ha baj van, nagyon nem mindegy, hogy be voltál-e kötve..

nyájimmunitás pedig a bárányhimlővel kapcsolatban volt szóbahozva

2016. nov. 17. 11:34
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Azért az nem mindegy hogy az a 9 ami ellen véd az nem random lett igy hanem ezek a leggyakoribbak, most hasraütök és azt mondom az összes megbetegedés 80-90%-át lefedi..

Amúgy adasd csak be ha teheted, az árán kívül semmi nem szól ezek ellen az oltasok ellen. A sok oltásellenesre meg ne hallgass, ők kockaztassanak csak a sajat gyerekükjel ne másnak tanácsolják hogy felesleges beadatni. Ha valaki beadatja nem mondja att később hogy de kár hogy beadatta mert lehet ha el s kapta de nem lett súlyos vagy szövődményes,,ellenben aki nem és súlyos beteg lesz a gyereke ( igen van aki bele is hal betegségekbe) az utólag verheti a fejét a falba.

2016. nov. 17. 12:21
 24/28 A kérdező kommentje:
mindenképp beadatom, csak kíváncsi vagyok/voltam, hogy mik az indokok...
2016. nov. 17. 12:23
 25/28 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó voltam

Ja és bukott sokat, éhgyomorra vittem mindig rotára, és utána óvatosan mozgattam, vártam még utána a váróban 20 percet, függőlegesen tartottam a gyereket és imádkoztam perszw hogy ne bukja ki. Nem volt gond egyszer sem a háromból.

2016. nov. 17. 12:23
 26/28 anonim ***** válasza:
66%
Nincs ésszerű indok. Oltásellenes ostoba szülőből meg rengeteg van akik magukat győzködik mindenféle indokkal hogy felesleges egy oltás.
2016. nov. 17. 12:27
 27/28 A kérdező kommentje:
köszi :)
2016. nov. 17. 12:55
 28/28 anonim ***** válasza:
90%
En ugy vagyok vele, hogy minden oltast beadatok neki, meg ha csak par ellen ved, akkor is tudom hogy amit tudtam megtettem azert, hogy legalabb azoktol ne betegedjen meg. Nem akarom kockaztatni az egeszseget, nekem az a dolgom hogy megvedjem amitol tudom. Majd ha felnott lesz, akkor o eldontheti hogy mit kezd a testevel. :)
2016. nov. 17. 15:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!