Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Őszintén: aki nem adatta be a...

Őszintén: aki nem adatta be a rota elleni oltást, csak a pénz miatt?

Figyelt kérdés

Aki szerint chip meg mittudoménmi van az oltásokban, legyen kedves megkímélni a választól.

2 hós a kislányom, kikértem a receptet, úgy vagyok vele, a keretbe belefér, ártani (tudtommal) nem ártok vele, megkapja.

Aki nem adatta be, az csak a pénz miatt, vagy van más ésszerű indoka? (még egyszer, a mérgeznek minket stb. nem indok) Ha pl. nem 20e ft lett volna, hanem csak 2, vagy teszem azt, ingyen, akkor megkapta volna a gyerek?

2016. nov. 16. 23:15
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
57%
#8-asnak szántam, bocsánat.
2016. nov. 17. 05:09
 12/28 anonim ***** válasza:
51%

Kérdést is írtam ki, sokat gondolkoztunk rajta végül nem kapta meg.

Sokat bukott, függőleges testhelyzetben is. Mire csökkent a bukás már 7 hónapos volt. Ahhoz képest drága az oltás, hogy csak úgy kibukja. Ráadásul nem is ad teljes védelmet mert rengeteg vírus felelős a rotáért, lehetetlen mindet egy oltóanyagba rakni. Szóval így nem adattuk be.

Igen 2 ezerért megkapta volna "max kibukja" alapon.

2016. nov. 17. 06:03
 13/28 A kérdező kommentje:

10es tökéletesen leírta

igen, ahol bukós a baba, azt valamilyen szinten meg is értem, csak menne a 'levesbe' a pénz és az oltóanyag.

Igen, lehet, hogy így is elkapja, lehet, hogy infúzió lesz belőle, de lehet, csak 3x hasmenés. Én inkább megadom az esélyt, hogy könnyen átvészelje, mint hogy kórházba kelljen menni.

2016. nov. 17. 07:26
 14/28 anonim ***** válasza:
100%
12-es vagyok, egyébként a nimenrix-et meg beadattuk. 14 ezer volt. Szóval nem arról van szó, hogy nem akarunk oltásra annyit kiadni. De ez biztos volt, hogy a szervezetében marad ellentétben a rota ellenivel.
2016. nov. 17. 07:38
 15/28 anonim ***** válasza:
82%
Én abszolút nem a pénz miatt, 2 gyerekorvost kérdeztünk meg, egyik sem győzött meg, feleslegesen meg nem adatok oltást a gyerekemnek, mint ahogy pl. az infkuenza ellenit sem adatom be sem magamnak, se a gyerekeimnek.
2016. nov. 17. 07:53
 16/28 anonim ***** válasza:
50%
Nem adattuk be. Barátnőm gyerekorvos, ezeket a kérdéseket vele beszéltem meg, nem javasolta.
2016. nov. 17. 08:08
 17/28 anonim ***** válasza:
63%

16-os vagyok: egyébként a saját gyerekorvosunk nem mondott róla semmit :-( Azt mondta ő nem javasolhat, ha kérjük akkor beadja. Minden ajánlott oltásnál ezt mondta.

A védőnő meg azt mondta hogy adjunk be mindent amit lehet, aztán később megtudtam hogy ő semmit nem adatott be a gyerekeinek. Érdekes.

2016. nov. 17. 08:09
 18/28 anonim ***** válasza:
45%

Amikor megszületett a lányom és felkértük a gyerekorvost, hogy ő legyen az orvosa (területen kívüli ellátás), többek között megkérdezte, hogy a választható oltásokból mit adjon majd be.

Én azt mondtam, hogy mindent, amit lehet. Lassan 3 éves, meg is kapta az összeset. A bárányhimlő ellenit is, ugyanis a mostaninál (szemben a kb 30 évvel ezelőtti típusnál) már elég durva szövődmények is előfordulhatnak. A rokonságban a nagyobb gyerek vitte haza közösségből és az akkor 6 hónapos kishúga elkapta. Valamilyen mellékhatás következtében a szemét támadta meg, a vége az lett, hogy el kellett távolítani az egyik szemgolyót.

Ott sajnos a kora miatt nem is kaphatta volna meg a kicsi még, de pont emiatt lenne fontos a nyájimmunitás, mert így azok a gyerekek, akik egészségügyi okokból (pl. autoimmun betegség) vagy a koruk miatt nem olthatók, szintén védve lennének.

Nem is annyira tartottam fejben, hogy mikor milyen oltás jön, az orvos követte és ő jelentkezett, hogy mostantól kaphatja az X oltást, beszéljünk meg egy időpontot. Olyan igen, volt, hogy épp benyalt egy légúti vírust és emiatt 2-3 hetet csúszott az oltás, de végül mindet megkapta.

Másfél évesen volt kruppal kórházban, akkor a másik ágyon egy 12 éves lány ismeretlen eredetű, de ijesztő tüneteket produkáló állapottal volt bent. Napok óta próbálták kitalálni, hogy mi a baja. Az anyjával összebarátkoztunk, utólag derült ki, hogy agyhártyagyulladása volt, de majd' egy hétig tököltek a diagnózissal, végül agyvizet csapoltak és az mutatta ki a pontos kórokozót.

2016. nov. 17. 08:15
 19/28 A kérdező kommentje:

atyaúristen... :O

a bárányhimlősön gondolkodtam még, de azt hiszem, meggyőztél...

2016. nov. 17. 08:29
 20/28 anonim ***** válasza:
49%

Ha felére csökkentettük a súlyos megbetegedés lehetőségét, már jó!

Igen HA a felére csökkentjük. A rotànàl kb pàr szàzalékkal csökkented.

Nyàjimmunitàs, lehet talàn tàjékozódni kellene, a rotànàl nincs ilyen. Az is fertőzhet aki nem kapja el,mert pont az ellen a tìpus ellen oltva van. Ugyanúgy tovàbbadja. A vìrus nem porózus anyagon pl jàtékokon 10 napig is életképes, ennyit a nyàjimmunitàsròl.

2016. nov. 17. 08:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!