Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Lázas gyereket fel kell...

Lázas gyereket fel kell kelteni, hogy lázcsillapítót adjak neki vagy inkább hagyjam aludni?

Figyelt kérdés
2 éves, fülhőmérő 38,5 mutat.

#láz #lázcsillapìtó
2016. jún. 15. 22:40
 1/9 Bella169 ***** válasza:
19%

Igen. A lázat csillapitani kell.

Ha pici hőemelkedése lenne akkor lehetne hagyni aludni.

Ha nem csillapitod még feljebb is mehet.

2016. jún. 15. 22:51
 2/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
70%
Mérj rá egy óra múlva, ha stagnál vagy elkezdett esni a láz, akkor hagyd aludni, ha feljebb megy, akkor ébresztő. Kapott már lázcsillapítót a nap folyamán, vagy csak most kezdett felmenni a láza?
2016. jún. 15. 23:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd aludni HA nem zavarja a láz ÉS nem túl magas (39,5 felett). Ha bármelyik igaz, egy kúpot be tudsz neki úgy is adni, hogy nem kelted fel.

A lázcsillapítók adagolási maximumára figyelj.

2016. jún. 15. 23:39
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Nem kell felkelteni,ha rosszul érzi magát miatta,magától felkel. Nyilván nem a magas lázról beszélek. Nekem is egy oka van csak hogy keltem,lázgörcsös. Szed is rá epilepszia gyógyszert,de emellé neki 37,5-töl csillapítani kell.
2016. jún. 16. 04:53
 5/9 anonim ***** válasza:
32%
igen,de csak 38,5 felett.Az alatt nem kell,hadd dolgozzon az immunrendszere.
2016. jún. 16. 07:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell felkelteni. A lázcsillapítás csak szélsőséges esetekben indokolt vagy akkor, ha a beteg közérzetét zavarja a láz.

[link]

2016. jún. 16. 08:14
 7/9 anonim ***** válasza:

Csak akkor adok neki ilyenkor lázcsillapítót, ha felébred, vagy nagyon nyugtalanul, rosszul alszik.

38,5 az pont jól dolgozik alvás, pihenés közben.

2016. jún. 16. 09:23
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszi a tanácsokat.

Napközben még nem volt semmi baja, csak bementem betakarni és olyan melegnek éreztem.

Kb egy fél óra múlva felkelt hányni, így akkor kúpot is kapott, de azóta is lázas, valószínűleg benyalt valamit.

2016. jún. 16. 13:02
 9/9 Vilcsianyuja ***** válasza:
Jobbulást neki!
2016. jún. 16. 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!