Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Tényleg nekem kellene fejben...

Tényleg nekem kellene fejben tartanom?

Figyelt kérdés

Még a gyerek születése után, amikor orvost választottunk, megbeszéltük vele, hogy minden létező oltást kérünk. Mivel megvan, hogy mi mivel adható, átmeneti oltóanyaghiány is előfordul, stb, abban szintén megegyeztünk, hogy ő tartja fejben (számítógépen) és jelzi, ha esedékessé válik egy oltás.

Két éves elmúlt a gyerek, eddig tök jól működött. A doki telefonált, ha aktuális volt, időpontot egyeztettünk, oltott.

Jött a védőnő, kérdezte, hogy milyen oltásai vannak. A kezébe adtam az oltási könyvet, mondván, hogy fogalmam sincs, szinte mindent megkapott, de egy még hátravan. Hogy mi, azt nem tudom, az orvos tartja számon.

Mondhatni leb..tt, hogy mi az, hogy én nem tudom fejből, hogy milyen oltást fog legközelebb kapni?

Kiemelem, hogy az orvos megbízhatóan nyomon követi, akkor is beszélünk havonta egyszer, ha semmi baja a gyereknek, csak hogy képben legyen.

2016. jún. 14. 19:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%
Mit gondolsz egy kisvarosban, ahol tobb szaz betegre jut egy gyerekorvos, mindet eszben kell, hogy tartsa? Szerintem irrealis elvaras ez egy dokitol, szoval igen, neked kellene fejben tartanod, te vallatal gyereket.
2016. jún. 14. 21:32
 12/19 anonim ***** válasza:
39%

Egyáltalán nem irreális. A doki belenéz a kartonba és látja, ezért van.

A szülőtől irreális elvárás, hogy képben legyen, hogy éppen milyen oltóanyag van raktáron.

2016. jún. 14. 21:37
 13/19 anonim ***** válasza:
43%
Minden hónapban nézze végig több száz gyerek kartonját? Nálunk úgy működik, hogy amikor kap egy oltást, akkor megbeszéljük, hogy mikor lesz a következő és kapunk rá időpontot. Szerintem mindenkinek ez a legegyszerűbb. A legelején kaptunk egy táblázatot arról, hogy milyen oltások vannak. Elmondta az orvos, hogy melyik, mi ellen véd. Melyik kötelező, melyik ajánlott, melyiket ajánlja, kb melyik mikor lesz esedékes. Aztán ahogy haladunk az időben, úgy kapja sorra. Azért az oltások nagy részét az ember ismeri már korábbról is, legalábbis én hallottam már korábban is a di-per-te oltásról, a bcg oltásról (ha más miatt nem, hát megkérdezte a szülőket, hogy mi az a folt a karján) és még sorolhatnánk. Azért nem egy atomfizika pár oltást megjegyezni.
2016. jún. 14. 21:45
 14/19 anonim ***** válasza:
48%

Ha kaptunk volna táblázatot, én is könnyebben "megjegyezném".

De amikor az egy hónappal idősebb babát 3 hónappal később oltják, mint a miénket UGYANAZ ellen, mert annyi kavar volt az oltóanyagokkal.... Hát kösz.

2016. jún. 14. 21:54
 15/19 anonim ***** válasza:

Ma írattam át másik orvoshoz a gyerekeimet, közölte hogy nincs beadva egy emlékeztető amit 1 éves kor előtt kellett volna, ő meg lassan 3... Most jó kis ára lesz az új oltásnak...

Én sem értek semmit az ilyesmihez, mikor a védőnőt kérdezem azzal jön hogy jaaj nem adtam tájékoztatót? Hàt nem!

Tényleg lehet nem àrt a szülőnek is tisztàban lenni vele merre hàny óra...

2016. jún. 14. 22:02
 16/19 anonim ***** válasza:
14, a mi orvosounk elfelejtett beadni valami oltást a fiamnak.. amit 18 honaposan kellett volna megkapnia. Ma kapta meg, 2.5 évesen…szerinte nincs ezzel semmi probléma.. ja, és nekunk van kis emlékezteto kartonunk, hogy mikor mit kell beadni, csak az a baj, hogy az 2014-ben adtak, 2015-ben változtattak és már most idén is modositottak valamit.
2016. jún. 14. 22:15
 17/19 anonim ***** válasza:

Megmondom őszintén, csak a nem kötelezőeket tudom, ill. jegyeztem meg mindkettőnél, mert azt ugye én vettem meg! :)

Eleve ha kórházba kerülne és netán nem vinném a kiskönyvét, mivel a kötelező oltások országszerte ugyanazok, így feltételezem, hogy azt ott tudnák, ha annyit mondok, hogy minden kötelezőt megkapott, ill. megmondanám a választottak nevét.

Két gyerek van, a Kicsi 8 hónapos. Néha úgy szétáll a fejem,hogy örülök,hogy ha havi tanácsadás nem megy ki a fejemből. Szégyen nem szégyen,annyit tudok,hogy a kötelezőkből meg kapta, amit a kora szerint eddig kell. De a nevüket nem tudom.

2016. jún. 15. 08:02
 18/19 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy volt, hogy amikor megkapták a gyerekek az oltást, akkor elmondta a doki, h x hónaposan kapja a következőt, ami az y oltás lesz.

Akkor én ezt szépen felírtam magamnak.

A régi védőnőnk mindig jött előtte és tájékoztatott, szóval igazából felesleges volt megjegyeznem, de az új védőnőnk sz-rik ránk, én telefonáltam, h akkor ugye ez meg az az oltás kell ennyi meg ennyi idősen? és kértem időpontot.

Szerintem ha már van védőnő és elméletileg kötelező is, az ő feladata lenne időben tájékoztatni az embert erről.

2016. jún. 15. 09:04
 19/19 anonim ***** válasza:
Nem kell fejben tartani, belenezel a kiskonyvbe es maris latod, mit kapott meg es mikor mi lesz esedekes
2016. jún. 25. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!