Párommal ebben az évben terveztük a teherbeesésemet. Mit érdemes fejben tartani? Ti mire vigyáztatok, mi az ami fontos? Gondolok itt a cigire, alkoholra, hogy nem szabad, folsavra-3 hónappal teherbeesés előtt elkezdeni szedni stb
Nem dohányoztam soha, csak max. évi pár szálat szívtam. De a terhességek tervezése előtt évekkel ezt is elhagytam.
Nem ittam alkoholt, csak alkalmanként egy kis vörösbort, azt hiszem, ez nem gond.
Nem szedtem vitamint, csak mikor kiderült, hogy terhes vagyok.
Nem voltam soha túlsúlyos, inkább sportoltam. Futás, biciklizés.
Egyetértek az első válaszolóval. Függ attól, hogy előtte hogy éltél. Én is csak alkalomszerűen ittam alkoholt (leginkább telente forralt bort), sosem cigiztem. Sportoltam (de nem megerőltetően) és ettem gyümölcsöt. Ez nem változott a tervezéskor sem.
Folsavat szedtem egy hónappal azelőtt, hogy teherbe estem (első hónapban sikerült az első terhességem). Amit megbántam, de előre nem lehetett tudni, hogy jó lett volna a vetélés előtt egy teljes kivizsgálást csináltatni, hogy ne történjen meg, de ki gondolta volna 27 évesen, hogy erre szükség van. Viszont a második előtt erre is sor került, így ott már minden oké:)
33hkm
Káros anyagok kiiktatása, beleszámolva a kiürülési időt.Én pl. 1 évvel a próbálkozások kezdete előtt leszoktam a cigiről, abbahagytam a fogamzásgátlót.
Anyagi dolgok rendezése, már amennyire lehet.
Sok beszélgetés a pároddal .
És tényleg hasznos lehet egy kisebb kivizsgálás a célra tekintettel, mert sok csalódástól kímélhet meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!