Érdemes teherbeesés előtt lefogyni?
Jelenleg 100 kg körüli a súlyom. A kérdésem az lenne hogy jót tennék -e a testemnek és a szervezetemnek ha szülés előtt fogynék valamennyit.
Alapból van a jojó effektus és attól tartok hogy ha előtte le is fogynék utána sokkal több jönne vissza ami nem lenne egészséges.
Ilyen súllyal vállalható a terhesség?
Vállalható. Milyen magas vagy hozzá? Az sem mindegy, hogy 160 vagy 170.
Első terhességemet 107 kiloval kezdtem es diabetesz miatt 110- el fejeztem be. Ez alatt nem volt semmi gondom.
masodik terhessegemet 10 honappal kesobb kezdtem. 106 kiloval 114 el fejeztem be, mert nem voltam cukros. Nagyon vizesedtem es megugrott a vegen a vernyomasom is, ami szules utan sem ment le. Ez sokkal nehezebb terhesseg volt.
beleuntam a 100 feletti sulyba es kokemeny dietaval lefogytam 90 re. A vernyomasom is lement. Sokkal jobban ereztem magam. Most a 35. Hetben vagyok 100 kilo es 94el kezdtem. Figyelek az etkezesre. Ha hizekony vagy, mint en, akkor sajnos erre egesz eletunkben figyelni kell. Hidd el megeri ledobni legalabb 10 kilot szules elott. Ez a terhessegem a legkonnyebb es a vernyomsom is rendben egyelore. Remelem igy is marad.
Persze érdemes fogyni valamennyit, de (saját példámból kiindulva) ennyivel is kihordhatod probléma nélkül. Első terhességem 120 kg körül kezdtem, az első 7 hónapot gyakorlatilag végig hánytam, ezzel le ment 10 kiló, majd 7 jött vissza, szóval szülni 117 kg-mal mentem. Jelenleg a kistestvért várjuk, 10 hetes vagyok. 125 kg-mal indultam most 116 kg vagyok és csak záporoznak lefelé a kilók, ismét a sok rosszullét miatt. Az első terhességemnél semmi problémám nem volt, se diabétesz, se vérnyomás gondok, de még csak nem is vizesedtem. Teljesen egészséges kisfiam született, természetes úton. Eddig most is rendben van minden és bízok benne így is marad. Arra figyelek nagyon hogy az a kicsi mennyiségű étel, ami megmarad bennem, egészséges legyen. A cukrot teljesen elhagytam.
Sok sikert kívánok Neked a gyermekvállaláshoz!
Mindenképpen érdemes, egyrészt (elvileg) könnyebb teherbe esni normál súllyal (persze mindjárt jön majd aki ezt cáfolja), másrészt könnyebb az egész terhesség, ha nem kell nagy felesleges súlyt cipelned, azonkívül a te és a kisbabád egészségének is jobb. :)
Jojó effektus a gyors fogykúráknál fordul elő. Életmódot válts, az hoz egyedül tartós megoldást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!