Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Tényleg nekem kellene fejben...

Tényleg nekem kellene fejben tartanom?

Figyelt kérdés

Még a gyerek születése után, amikor orvost választottunk, megbeszéltük vele, hogy minden létező oltást kérünk. Mivel megvan, hogy mi mivel adható, átmeneti oltóanyaghiány is előfordul, stb, abban szintén megegyeztünk, hogy ő tartja fejben (számítógépen) és jelzi, ha esedékessé válik egy oltás.

Két éves elmúlt a gyerek, eddig tök jól működött. A doki telefonált, ha aktuális volt, időpontot egyeztettünk, oltott.

Jött a védőnő, kérdezte, hogy milyen oltásai vannak. A kezébe adtam az oltási könyvet, mondván, hogy fogalmam sincs, szinte mindent megkapott, de egy még hátravan. Hogy mi, azt nem tudom, az orvos tartja számon.

Mondhatni leb..tt, hogy mi az, hogy én nem tudom fejből, hogy milyen oltást fog legközelebb kapni?

Kiemelem, hogy az orvos megbízhatóan nyomon követi, akkor is beszélünk havonta egyszer, ha semmi baja a gyereknek, csak hogy képben legyen.

2016. jún. 14. 19:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
69%

Valóban tudhatnád, én is tudhatnám.

DE nem tudom. :D

Cserébe benne van az oltási könyvében, plusz a védőnőnk is mindig elmodja, hogy mi lesz a következő...

2016. jún. 14. 19:50
 2/19 anonim ***** válasza:
Én úgy szoktam, hogy amikor oltást kap, akkor rákérdezek, hogy mi lesz a következő és mikor kell kapnia, így mindig tudom. Más kérdés, hogy neked két évig működött az, hogy mindig szólt a doki, megbízhatóan, és jól csinálta, akkor nem igazán volt erre szükséged. (én azért kérdezek rá mindig, mert magamban bízok a legjobban :D )
2016. jún. 14. 19:56
 3/19 Betu ***** válasza:
72%
Kedves az orvosotok. Viszont szerintem neked is tudnod kellenne írd fel vagy mit tudom én, de az orvosnak gondolom nemcsak ti vagytok az egyetlen pàciensei. Én minden oltàst ami aktuàlis volt fejben tartottam. Meg leírtam a hatàridőnaplómba, viszont tény és való, hogy a kisfiam csak a kötelező oltàsokat kapta eddig.
2016. jún. 14. 19:56
 4/19 A kérdező kommentje:

Precíz a doki. Ha csak annyival felhívjuk, hogy folyik az orra és éjjel köhög néha, akkor is visszahív pár nap múlva, ha amúgy nem jelentkezünk.

Tehát eléggé fejben tartja, hogy mi a helyzet éppen a gyerekkel.

Oltást miatta soha nem kellett halasztani, csak esetleges betegség miatt (ugye betegségre nem olt rá). Nagyon precízen fejben tartja és az aktuális időpont előtt egy héttel telefonál. Az összes kötelezője megvan, még valamelyik ajánlott ismétlőoltása van hátra, de most ha meggörbülök se tudom, hogy a bárányhimlő vagy a Bexsero...valamelyik...

2016. jún. 14. 20:01
 5/19 anonim ***** válasza:

Én megjegyzem, miket kapott, de csak mert a férjemmel ketten járunk oda mindig, és valamelyikünk csak megjegyzi.:D A doki mondta, hogy mindig az apukák tudják!:)

Azokat is tudom, mik következnek, mert a védőnő adott róla egy táblázatot. De mikor ott vagyunk, a doki mindig kérdezi, kérjük-e ezt vagy azt. Annyiból másabb a helyzetünk, hogy ingyenesek nálunk az ajánlott oltások is, így nem kell előre receptet adnia nekünk vagy ilyesmi.

2016. jún. 14. 20:01
 6/19 anonim ***** válasza:
Én fejben tartanám nagyjából akkor is és fejben is tartom. Azért hogyha hirtelen kórházba kerülne és nincs nálunk az oltási kiskönyv, akkor tudjam, mert ezzel ki lehet zárni betegségeket. Másrészt én a helyedben azért is legalább minimálisan képben lennék, mert az orvossal történhet bármi, ami miatt nem tud telefonálni, és így simán elmaradhat.
2016. jún. 14. 20:24
 7/19 anonim ***** válasza:
52%

Hát nekem fogalmam sincs h mikor milyen oltást kap!

Nálunk a drnő beadja a szurit, közben az asszisztense felírja a következő oltási időpontot egy cetlire amit beragadt a kiskönyvbe....

Ráírja a nevét is az oltóanyag baj, és megkapjuk a receptet is ha rövid időn belül kell.

Ha nem akkor előtte

2016. jún. 14. 20:48
 8/19 anonim ***** válasza:

Bocsi elküldtem véletlenül😃

Szóval vagy az esedékes oltás előtt valamelyikük beszalad a receptért..

2016. jún. 14. 20:50
 9/19 anonim ***** válasza:
78%
Én sosem tudom, mit kell épp. Az előző gyerekorvosunk egyszer leba..tt érte. Megkérdeztem, hogy vajon ő tudja-e, hogy hogyan kell SAP jelszót resetelni. Mondta, hogy fogalma sincs. Mondtam, hogy pont ezért vagyok én a rendszergazda, ő meg az orvos, nem kell értenünk egymás dolgát.
2016. jún. 14. 20:56
 10/19 anonim ***** válasza:

Fogalmam sincs, hogy mi jön. Csak rémlik. De az sem könnyíti meg a dolgom, hogy annyit variáltak mostanában az oltási renden. Hiába keresek rá, nem egyértelmű.

Ha már itt vagyunk, akár valaki meg is mondhatná!

2015.augusztusinak a PCV emlékeztető jön 12 hónaposan, vagy sem?

Itt az oltási rend:

[link]

2016. jún. 14. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!