Orrmandula műtét jogosan vagy sem?
Fiam 3 éves. Amikor megfázik, és nem szívom az orrát, mindig begyullad a füle, és fáj. Fülcseppet kap, mert az antibiotikumra érzékeny.
Mégsem mondta a doki, hogy ki kellene venni.
Nekem eszembe jutott, mert a férjemnek mindig fel kellett szúrni a fülét gyerekként, és a mandulaműtét megoldotta. De én tuti kikérem majd több orvos véleményét, mielőtt műtőasztalra fekszik.
Szerintem keress fel egy fül-orr-gégész szakembert, ő mit mond.
Most is fül-orr gégésznél voltunk,de nem bízom benne.Két hét alatt 3-szor mentünk,kétszer vizsgálta egy orvos,ő csak azt kérdezte nem-e allergiás,de nem említett orr mandula gondot.Ez a mostani mondta csak.
De a 4. kontrollra már nem a kórházba fogom vinni,hanem magánorvoshoz.
Nem kell megműttetni.
Ezért nem.
Ha valakinek éves szinten 6-7 alkalommal van középfülgyulladása, nagyon rossz a hallása és ha nem beteg, akkor is pl. éjjel, mikor alszik, a száján veszi a levegőt, mert az orrán nem kap, az utal arra, hogy meg van neki nagyobbodva és akkor tényleg javallott a mandulaműtét.
De ennyiért nem.
Nálunk évente egyszer van, a gyerekorvosunk és a helyi kórházban mindig mondják, hogy szedessük ki, mi meg közöltük, hogy nem fogjuk. Mert semmi nem indokolja.
Elvittük magánorvoshoz egy másik városba, ott rendesen kikezelték és ott is mondták, hogy nem kell kiszedetni. Nem véletlenül nőtt az oda. Vannak olyan esetek, amikor tényleg ki kell szedni, de ez nem évi egy fülgyulladásra vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!