Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Szerintetek milyen a védőnők...

Szerintetek milyen a védőnők presztizse?

Figyelt kérdés

Nagyjából a presztizs "hierarchiába" hol helyezkedik el?

Mondok egy példát, az ápoló és a gyógytornász között.

Ilyenekre gondolok.

Védőnőnek tanulok, és bár tudtam, hogy nem egy könnyű szak, de most épp mélypont van, és annyi negatív vélemény...

Itt se számítok sok jóra, de háááthaaa...

Eléggé elszomorító, hogy sokan úgy érzik teljesen fölösleges, és abszolút értem az érveket, atekintetben elszomorító, hogy közben ennyit tanulunk...

2016. ápr. 30. 19:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
72%

Az elmúlt 5 évben 5 védőnőm volt, egyszer költöztünk. Az elsőt szerettem a legjobban, pedig neki, akkor még nem volt gyereke. Szakmailag toppon volt, tudott a kérdéseimre válaszolni, kedves volt, egyedül a szoptatásban nem volt kellő segítség. Nem volt erőszakos, elfogadta az én véleményemet is.

A mostani (a 2. terhességemnél kerültem hozzá) nem valami nagy segítség, a kérdéseimre nem mindig tud válaszolni, jobban bújik az orvos mögé és erőszakos is.

Szerintem jó, hogy van a védőnői szakma, mert nagy segítség tud lenni.

A presztízse nem alacsony, kb. a szoc. munkással egyenértékű, de tényleg alul van fizetve.

2017. jan. 4. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!