Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen gyakran járhatnak ki a...

Milyen gyakran járhatnak ki a Védőnők?

Figyelt kérdés
Első babánkat várjuk a párommal, a házat épitgetjük, még két helyiség maradt vissza... és februárra várom a picit.. A védőnő augusztus végén volt itt és szeptember eleje van... normális hogy 2-3hét elteltével újra jön...? mikor ezelőtg úgy beszéltük hogy okt. végén látogat... köszi a válaszokat!
2015. szept. 11. 15:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Ugy erted hogy váratlanul beállított?
2015. szept. 11. 15:44
 2/8 A kérdező kommentje:
Ma idejött kocsival és mondta hogy 2nap és jönne.."
2015. szept. 11. 15:47
 3/8 A kérdező kommentje:
Egy kicsit zavar hogy egy hónap sem telt el és újra jönni akar... miközben úgy érzem a ház rendbe van tiszta és már csak két helyiség van vissza.. máshoz egész várandóság alatt 2szer kimennek.. 16hetes km.
2015. szept. 11. 15:49
 4/8 anonim ***** válasza:

A védőnői látogatásokat a 49/2004-es ESZCSM rendelet szabályozza, miszerint:

A területi védőnő által kötelezően felajánlott családlátogatások gyakorisága

- várandós anya a várandósság ideje alatt legalább 4 alkalommal, (ebből az első látogatás a gondozásba vétel után 2 héten belül), fokozott gondozást igénylők esetén havonta egy alkalommal és szükség szerint

- gyermekágyas anya az intézetből hazajövetel után 48 órán belül - szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap esetében az azt követő első munkanap -, majd az első 6 hétben legalább hetente

- újszülött, csecsemő a hazaadást követő 48 órán belül - szombat, vasárnap vagy munkaszüneti nap esetében az azt követő első munkanap -, majd ezt követően az első 6 hétben legalább hetente

- csecsemő (6 hét-1 éves kor) havonta, fokozott gondozást igénylők esetében havonta és szükség szerint

- 1-3 éves korú kisded évente legalább 6 alkalommal, fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 6 alkalommal és szükség szerint

- 3 éves kortól a tanulói jogviszony megkezdéséig (ha nem jár közösségbe) évente legalább 4 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően; fokozott gondozást igénylők esetében évente legalább 4 alkalommal és szükség szerint, valamint beiskolázás előtt kötelezően

- 3 éves kortól a tanulói jogviszony megkezdéséig (ha közösségbe jár) évente legalább 2 alkalommal, beiskolázás előtt kötelezően; fokozott gondozást igénylők esetében évente 2 alkalommal és szükség szerint, valamint beiskolázás előtt kötelezően

- oktatási intézménybe nem járó tanköteles korú gyermek évente legalább 2 alkalommal, illetve szükség szerint

Szóval a várandósság alatt törvény szerint legalább 4-szer kell kimennie (más kérdés, hogy ezt kevesen tudják betartani, mert gyakran túl sok a gondozott, és fizikai képtelenség egyszerre annyi helyre menni). Nem kérdezted meg, hogy miért ment az előző látogatáshoz képest ilyen hamar újra? Van esetleg bármilyen tényeződ, ami miatt veszélyeztetettnek tekinthet (pl. betegség)?

Üdv: egy védőnő

2015. szept. 11. 16:32
 5/8 A kérdező kommentje:
Hát biztosan a lakás felújitás miatt jön... de hát mondtam mindenképp kész lesz csak olyan gyorsan nem megy minden.. most 3héten belül megvan a fürdő.. két helyiség maradt vissza.. van egy kutyánk és bent tartozkodik.. de tiszta meg fürdetve van.. nem igazán látom okát a látogatásnak ilyen hamar...
2015. szept. 11. 16:41
 6/8 anonim ***** válasza:

16 hetes vagyok, eddig még nem jött, a hàz felújìtàs alatt, a kisebbnek helye még nincs, mi költözni készülünk màsik lakàsba. Màr emlìtette, hogy jönne, mondjuk nem értem, hogy miért kellene terhesség alatt havonta terepszemlét tartani. Nem elég egyszer? Első babànàl a védőnő (màsik) nem jött terhesség alatt, csak én jàrtam hozzà. Miutàn megszületett a pici, mindig előre egyeztetett időpontban jött.

Most külön megbeszéltem a védőnővel, hogy persze, jöjjön terepszemlére, tudom, hogy kell, de örülnék ha a talàlkozókat ( négyszeri tervezett, amikor megbeszéljük a szülést, babakelengyét, stb...) nem itthon ejtenénk meg, ha nem muszàj.Munka van, emberek, idegenek és felújìtàssal jàró rumli+kosz.

2015. szept. 11. 17:39
 7/8 A kérdező kommentje:
hát ez az !!!nem is értem.. 3hét alatt nem fogjuk megvaltani a világot... max ha ad a védőnő 200ezret... hogy siman megvegyunk mindent... de nem milliomosok vagyunk.. apranként csináljuk... és a picinek is férre kell tenni.. miért kell ennyiszer jönni?? nálunk is rumli van még és nem fogom kéthetente pucra vágni a házat mert ő jönni akar... utánna meg újra olyan lesz... miért nem járnak oda ahol nagyobb a szűksége????
2015. szept. 11. 18:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem védőnője válogatja, és hogy mennyire elfogad, esetleg túlbuzgó. Nekem első terhességnél, terhesség alatt 1x, utána 2x volt kinn, egyébként mi jártunk hozzá. Másodiknál már új védőnő volt ő várandósság alatt kisem jött, gondolta ha az előző szerint minden rendben volt most sem lehet gond, szülés után 1x volt kinn a gyerekorvossal. Azóta mi megyünk hozzá havi 1x.

Az elsőnél akkor költöztünk oda, felújítottunk még be sem voltunk teljesen rendezkedve, nem volt konyhabútor, kicsinek megvolt az ágya, és egy kis komód, mindenhol dobozhegyek. Persze mire megszületett nagyjából helyére kerültek a dolgok, de még most 4 év után sem teljes minden :)

2015. szept. 11. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!