Homeopátia 7 hónapos babának?
Mivel placebó, ezért kezeld is úgy. Nem gyógyít semmit.
A náthára tényleg nem tudnak mit adni. Ha hosszan lázas, akkor ismét beszélj az orvossal, mert akkor bakteriális fertőzés is lehet és arra már antibiotikum kell - de erről az orvos döntsön!
A sima nátha, ha nincs szövődmény, néhány nap alatt magától gyógyul. A folyadékfogyasztására figyelj, főleg, ha lázas (víz, anyatej, nem koffeines tea, stb), és valóban gyakran kell szívni az orrát, hogy ne pangjon az orrváladék.
Valószínűleg pár nap alatt magától rendbe fog jönni. C-vitamin cseppet adhatsz. Ártani nem fog, maximum nem használ.
#2 vagyok. Jómagam nagyon ellene vagyok a felesleges antibiotikum szedésnek. Így az orvossal előre megbeszéltem, hogy INDOKOLT esetben természetesen beadom, de "biztos, ami biztos" alapon ne írjon fel. Nem volt ellenvetése. A két éves gyerek eddig kétszer kapott antibiotikumot, de akkor megalapozottan.
Az orrszívás azért fontos, mert piciknél könnyen átterjedhet a fertőzés fülre, orrüregre, tüdőre, anatómiai okokból. De jó esetben nem lesz szövődmény és néhány nap múlva meg fog gyógyulni.
Mivel a homeopátiás szerekben a hoemopátia elve miatt nem lehet semmiféle hatóanyag (az eredeti hatóanyag molekulái jelenlétének valószínűsége statisztikailag elhanyagolható a nagyon durva hígítás miatt), ezért csak a vivőanyag árthat, de az meg elvileg steril desztvíz. (Illetve a bogyók nem tudom miből vannak.) Szóval ártani biztosan nem fog.
(Milyen jó üzlet a nagy semmit eladni drága pénzért!)
Miért ne adhatnál? Úgy tudom, piciknek kevés vízben kell feloldani a golyókat és kiskanállal adni nekik.
Ezt a két szert konkrétan nem ismerem, de ha bizonytalan vagy, hogy ezek jók lesznek-e, hívd fel a homeopátiás forródrótot, ha kell, meg tudom adni a számot.
Nem értem, miért ez a lincshangulat itt a GYK-n, ahányszor valaki megemlíti a homeopátiát. Miért fáj ilyen sok embernek, ha valaki ezt a módszert használja? Engem nem idegesít fel, ha egy vadidegen elmondja, hogy náthára antibiotikumot meg három marék gyógyszert szed, ő baja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!