Ki vigyázzon az állandóan beteg gyerekre, vagy soha ne menjek dolgozni?
Nem mkinél van azért ez. Az enyém 1 évig volt beteg szinte mindíg.
Ha anyagilag tehetitek,akkor még maradj vele fél évet,tavasszal már megszokja szerintem.
Rengetegen járnak ebben a cipőben, olyat is ismerek, aki sajnos egyedül neveli a két éves gyereket.
Az egyik fele megoldja úgy, hogy begyógyszerezi a gyereket otthon, hogy magas láz, meg különösebb köhögés nélkül ellegyen az oviban vagy bölcsiben, és ha szól a dadus, akkor rángatja a vállát, hogy otthon semmi baja se volt. Egy nap múlva visz közösségbe mehet papírt, és kezdődik minden elölről. Többek közt ezért beteg folyamatosan a többi gyerek is, oda-vissza adogatják a bacikat, amik épp csak annyit mutálódnak, hogy már ne ismerje fel az immunrendszer, és megint leveri a lábáról.
Van olyan, aki folyamatos éjszakásban dolgozik, szüleivel lakik, így éjjel ott a nagymama, ha nagy baj lenne. Ha a gyerek bölcsiben van, akkor alszik, de ő kelti, ő fekteti, nap közben ő van vele. Sejtelmem sincs, hogy oldja meg az alvást, ha beteg a kicsi, de azt tudom, hogy anyja közölte vele: hazaköltözhetnek, de ő nem fog még egy gyereket felnevelni, nem bébiszitter.
Nekem volt akkora szerencsém, hogy a férjem már tíz éve dolgozott ugyanott, így ha nagyon otthon kellett maradni, akkor ő volt az áldozat. Tíz év után nem küldik el csak úgy, az elég sokba lenne a cégének, én meg "bedolgoztam magam" az új helyre. De egyébként sejtelmem sincs, hogy oldottam volna meg.
Nincs a környékeden olyan anyuka (esetleg a csoportban), akinek van kisebb baba, otthon van vele, netán munkanélküli, és jól jönne neki egy-két ezres pluszban?
Ha nincs, akkor meg legyél te az az anyuka. Ezzel is tudsz keresni, kis ideig segítség lehet, aztán ha erősebb a gyerek immunrendszere, elmész dolgozni.
8-as, hát igen, nálunk is ugyanezt mondják a dadák.
7-es, köszi, hasznos válasz nagyon. Nálam is dolgoznak a nagyszülők de amikor nem így volt, akkor sem "értek" rá segíteni pedig egy szem unokájuk. Imádják csak éppen bőven elég belőle néha 2-3 óra amikor persze én is ott vagyok. Anyósom otthon van!!! De kijelentette, hogy neki beteg gyereket ne hozzon senki , több unokája van, egyiket sem vállalja. Úgyhogy dühös vagyok az engem körülvevő érdektelenségre. A szüleim kb. 5 évig rágták a fülem, hogy menyire szeretnének unokát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!