Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van itt olyan akinek a gyereké...

Van itt olyan akinek a gyerekének súlyos betegsége volt, intenziven is volt, az orvosok se tudták hogy meggyógyul e egyáltalán?

Figyelt kérdés
elmesélnéd a történetet? mi most pont ebben a helyzetben vagyunk, más fél éves a kisfiam
2016. jan. 6. 18:07
 81/109 anonim válasza:
Amit még nem értek: azt írtad az oltás után a karján nem volt reakció, viszont a regionális nyirokcsomók beolvadtak. Ezt akkor nem vizsgálta senki? Orvos nem látta? Hogyan terjedhetett el ez ennyire?
2016. jan. 16. 00:10
 82/109 anonim válasza:
Ja bocs, most visszaolvastam, maradt vissza heg, tehát volt ott gyulladás.
2016. jan. 16. 00:21
 83/109 A kérdező kommentje:
a hónalji nyirokcsomója gyulladt be zöld diónyi nagyságúra, volt uh, aztán sebészet, a sebészet felnyitotta tett be drent, párszor átmosta betadinnal, meg kötözte. rendbe volt. aztán újra begyulladt, újra sebészet, akkor is csináltak bemetszést akkor nem láttak benne genyt, de pár napig be kellett mennünk betadinos fertőtlenítésre kötözésre. Aztán újra begyulladt, akkor tettek rá pára kötést, nem fakadt ki, újra betadin. nem csináltak ezenkívöl vele semmit. a gyerekorvos is izélt már rajta miért nem vágják már ki. Aztán szeptemberben, októberben kórházba kerültünk, elsőnek 9, utána 4napra, magas crp, kiszáradás miatt, akkor látták nagy a hasa, de nem tudták megmondani miért. volt uh, meg röntgen, akkor látták a folyadékot, akkor azt hitték kezdődő tüdőgyulladás. mind kétszeri kórházba kerülésünkkor látták a folyadékot, látták a nyirokcsomogyulladásokat, rajta volt a papírján a lymphodenomegália (nem biztos hogy így kell leírni). de nem csináltak vele semmit. novemberben megkapta az első iviget, akkor már több hete hóemelkedései voltak amik maguktól lementek, magánkívül ordított sokszor, de kiengedtek hogy vagy vírus vagy szájpenész vagy a foga miatt van, pedig akkor is magas volt a crpje. végül december 2.án bekerültünk kivizsgálásra, sokáig azt hitték az orvosok a nyirokcsomó gömbre ami elzárta a belét hogy széklet meg gázok. 3hét után mondta a belgyógyász hogy az nem az. végül mr-en derült ki hogy nyirokcsomókból áll az egész. kb. 1hónapos volt amikor csupa ekcémás volt, mivel a nővére is ekcémás volt a tejallergiától így a fiam is tejmentes diétán volt. amitől szép lassan múltak a tünetei. viszont a feneke meg lágyéka sokszor volt gombás, bőrgyógyász is kezelte. szájpenésze az nagyjából 1éves kora után jött elő újra amikor a vénás antibiotikumok tömkelege kezdődött. nekem azt mondta az orvos hogy lehet most alakul át a szerzett immunbetegsége mert már azt a sejtjét se találják ami eddig nem volt, tehát én csak azt írom amit az orvos mondott, én nem értek hozzá
2016. jan. 16. 10:27
 84/109 A kérdező kommentje:
14hónapos korig teljesen jól fejlődött, súlyra is, centire is, a szeptemberi kórház után elkezdett fogyni, a hasa meg óriási lett, semmi nem utalt arra hogy immunproblémái lehetnek. kb. 9hósan kellett 1*antibiotikumot szednie torokgyulladásra, mondjuk akkor elhúzódott a láza kb. 5napig. meg egyszer kötőhártyagyulladása volt amit a testvérétől kapott el, de az is hamar gyógyult. leginkább az ekcéma meg a gomba volt amivel küzdöttünk, de lázas állapot nem volt jellemző csak a torokgyulladáskor. néztek pneumococcus ellen anyagot az immunológián, az is pozitív lett.
2016. jan. 16. 10:38
 85/109 A kérdező kommentje:
a trombocitája a tályog kezdete óra magas, elejében 1004 volt, később 800körül, egy darabig szednie kellett az aspirin protectet, azt olvastam a trombocitopenia is szővődmény a bcgnél
2016. jan. 17. 13:11
 86/109 anonim válasza:
800 G/L? Az magas. A trombocitopenia alacsony vérlemezkeszámot jelent.
2016. jan. 17. 18:39
 87/109 anonim válasza:
Nézd, szerintem le kellene ülnöd az immunológussal és megkérni, hogy részletesen és érthetően magyarázzon el neked mindent. Konkrétumokkal. Az összes laboreredményt. Ezt, hogy vagy van valamilyen sejt , vagy nincs, vagy volt de már nincs, és nem tudni milyen sejtről beszélsz pontosan lehetetlen értelmezni. Esetleg csontvelő elégtelenség lépett fel? Ez előfordulhat. Én szívesen beszélgetek veled, válaszolok, ha tudok, de konkrétumok nélkül nem nagyon tudok mit mondani.
2016. jan. 17. 18:45
 88/109 anonim válasza:
Hogy vagytok? Sikerult orvossal beszelni? Kisfiad jobban van?
2016. jan. 22. 14:47
 89/109 A kérdező kommentje:
igen jobban van. pár napja már osztályon van, kikerült az intenzívről. jelentősen javult azt mondta az orvos. még pestről várunk az immunproblémájával kapcsolatban eredményt és az alapján dönti el Kriván doktor úr hogy most akarja e látni a fiamat vagy valamikor időpontra
2016. jan. 22. 19:39
 90/109 anonim válasza:
Kriván Gergely? A hematológiáról (Szent László)? Ő nagyon jó orvos. (Ő lett volna, az egyik, akit jó szívvel ajánlottam volna, mikor korábban kérdeztem, hogy hol vagytok.)
2016. jan. 22. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!