Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Van itt olyan akinek a gyereké...

Van itt olyan akinek a gyerekének súlyos betegsége volt, intenziven is volt, az orvosok se tudták hogy meggyógyul e egyáltalán?

Figyelt kérdés
elmesélnéd a történetet? mi most pont ebben a helyzetben vagyunk, más fél éves a kisfiam
2016. jan. 6. 18:07
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 101/109 A kérdező kommentje:
csak csökkent tőle, nem volt annyi helyen és ritkábban jött elő
2016. jan. 24. 09:30
 102/109 A kérdező kommentje:
nem az immunrendszer betegségére gondoltam, hanem hogy a hónalji nyirokcsomóból ki tudott szabadulni a fertőzés, azt okozhatta e a szteroidos kezelés
2016. jan. 24. 09:33
 103/109 anonim válasza:
Tudom, hogy erre gondoltal. Nem tartom valoszinunek. Inkabb a korabban mar emlitett deficienciak valamelyiket. (Bar mindig hozza kell tennem, hogy az eredmenyek ismerete nelkul nehez barmit mondani.)
2016. jan. 24. 11:00
 104/109 A kérdező kommentje:
még egy dolog eszembe jutott. preeclampciám volt terhesen. 37.héten jelent meg a vizeletembe a fehérje. 36.héten kisebb súlyúnak találták a fiamat. 2250g volt, 2500at el kellett volna érnie, ezért 10* kaptam cukros infúziót hogy hízzon, így született 2740g.al a 39.héten császárral mert faros volt és mert lebénult a bal arcfelem (bell féle). a 22.héten voltunk 4d-n és ott már mondta a szonográfus hogy a súlya az alsó határon van, pihenjek többet. ugye császár előtti kivizsgálásként volt vérvétel ahol rossz volt a májfunkcióm, aztán volt egy sürgősségi vérvétel akkor tovább emelkedett. a májam nyomásra fájt, mert pont rajta feküdt a fiam és a 39.héten már a székletem is kivilágosodott, de én már a terhességem felétől kb. felfázásos tüneteket produkáltam, volt hogy fél órán belül 4. is voltam wc-n. a vérnyomásom 151 volt a legmagasabb de a diasztolás érték 90-100körül volt a 37.héttől. 2* volt szikra látásom. rejtett vizesedésem volt. mint utólag kiderült amit hízásnak véltünk az mind víz volt, mivel nagyon vékony voltam, 56 kilóval kezdtem a terhességet 176cm magassághoz, így fel se tünt senkinek se hogy víz. ez kihatással lehetett a fiam immunrendszerére hogy az a fertőzés elterjedhetett? azért kérdezek ennyit mert szeretném az okot megtudni.
2016. jan. 26. 21:47
 105/109 anonim válasza:
A felfázás? Nem. A legtöbb immundeficiencia veleszületett. Ahhoz, hogy kiderüljön mi áll a háttérben, tudni kellene, hogy mi baja pontosan. Van már valami eredmény?
2016. jan. 28. 23:02
 106/109 A kérdező kommentje:
nincs. nem felfázás. preeclampsia (toxémia)
2016. jan. 29. 07:59
 107/109 anonim válasza:
A preeclampsia nem fertőzés. Immunológia szempontból a terhesség során a fetussal szembeni tolerancia a domináns. A preeclampsia sokat kutatott terület mostanság, oldalakat lehetne írni róla.Röviden annyi, (immunológiai szempontból) hogy a tolerancia helyett a méhlepényben (ami normál esetben egy immunprivilegizált hely, egy barrier az anya immunrendszere és a magzat között) gyulladásos reakciók alakulnak ki. A magzat fejlődése veszélybe kerül (elhalhat) és gyakori a koraszülés (35. hét előtt). A későbbiekben az ilyen gyereknek nagyobb esélye van cardiovascularis betegségekre. Hogy a magzat immunrendszerére van-e hatása és ha igen milyen, az nem világos. Mindenesetre a preeclampsia a terhességek 8-10%-át érinti, az immundeficienciák ennél ritkábbak. Nem tartom valószínűnek, hogy emiatt lenne. (A kisfiad nem született nagyon kis súllyal és idő előtt.)
2016. jan. 29. 18:51
 108/109 anonim válasza:
Bocsi. "hogy az a fertőzés elterjedhetett" - ezt a mondatodat értettem félre. Itt nyilván a mycobacteriális fertőzésre gondolsz. Amit a preeclampsiáról írtam, az ettől függetlenül érvényes.
2016. jan. 29. 18:55
 109/109 anonim válasza:
Egyébként szinte az összes BCG-osisos esetben, ha eléggé utánamennek, sikerül kimutatni valamilyen, a Th1-sejtek és/vagy a fagocita sejtek fejlődését/működését érintő veleszületett defektust. Hogy a fertőzés mennyire terjed el és milyen egyéb károkat okoz, az a defektustól függ és a attól is, hogy mikor veszik észre.
2016. jan. 29. 20:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!