Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Milyen köhögéstípus lehet ez?...

Milyen köhögéstípus lehet ez? Milyen típusú gyógyszert adjak rá?

Figyelt kérdés

Másfél éves és a délután kezdődött köhögéséről nem tudom eldönteni, hogy hova soroljam.

Alvás után fuldoklós köhögéssel indult (mint a 40 éve láncodhányos öregembereknél), aztán egy tüsszentésre emlékeztető köhintgetés lett belőle. De az fél percenként.

Mellé vízszerű orrfolyás.

Láza nincs, hangulata egyébként rendben, eszik is, csak folyamatosan köhög és olyan az orra, mint egy rossz csap, hiába szívjuk ki, alig jön valami, de fél perc múlva megint folyik.

Épp kijövőben volt egy hörgőgyulladásból, hét elején a doki leállította a gyógyszereit (köptető, hörgőtágító, stb.). A köhögése maradt, amolyan lecsengős hurutos, ez váltott át most ebbe a tüsszentésre emlékeztető köhintgetésbe. Tehát rövid, erőteljes, de 1 mp időtartamú, nem "rendes" köhögés.

Ez most száraz, vagy hurutos, vagy hurutos lenne, csak le van tapadva az egész...?

2015. nov. 14. 19:56
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
A hányás nem igazán tartozik a krupphoz. Nálunk megszámlálhatatlan roham volt, de hányás csak egyiküknél, egyszer. Az szerintem inkább csak az erőltetett köhögés miatt van.
2015. nov. 14. 21:28
 22/28 A kérdező kommentje:

Hát,kruppnál a Fenistil nem javallott tudtommal.

Elvileg ugató köhögés, nehezített belégzés, mellkasnál behúzódó bőr a főbb jelek. Az ugató köhögés olyan, mintha Darth Vader egy oroszlánfókával küzdene a gyerekben. Tényleg csaholáshoz hasonlít.

Az erőkifejtés hányást is indukálhat, ahogy a rekeszizom ráfeszül, megütögeti a gyomrot.

A biztonság kedvéért szerintem említsd meg az orvosnak. A másik, hogy roham nélkül is lehet nehezített BElégzés.

2015. nov. 14. 21:28
 23/28 A kérdező kommentje:

[link]

Ez egy jó cikk a kruppról.

2015. nov. 14. 21:29
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a hozzászólásokat. De van olyan gyógyszer, ami hurutos meg száraz köhögésre is jó. A Stodal biztos ilyen. Az enyémeknek egyébként ez szokott bejönni, amikor már kifelé jönnek a betegségből, és még megmaradt egy kis köhögésük.
2015. nov. 14. 21:36
 25/28 anonim ***** válasza:
Igen, az fontos, hogy a kruppos befelé fullad, az asztmás meg kifelé. Vagyis egyikük nehezen kap levegőt, másikuknál pedig a kilégzés nehézkes. Ezért van a kruppnál ugató köhögés és hörgés, az asztmánál meg sípolás.
2015. nov. 14. 21:42
 26/28 anonim ***** válasza:

Határozottan nem illik egyik tünet sem a kisfiamra, köszönöm a linket.

Ami még eszembe jutott, tekintve, hogy másfél éves és mióta alszik nem köhög. Hogy esetleg nem csak viccel veled? Fura hangot ad ki, ami jó móka, ráadásul hirtelen rá figyelsz, ami még jobb móka. Lehet, hogy hülyeség, te látod, hogy milyen, de ha tényleg olyan, mint egy tüsszentés, csak kidugja a nyelvét meg csücsörít és ilyet még amúgy nem hallottál, pedig ismered a köhögéseit, akkor bennem ez is felmerült.

Mielőbbi gyógyulást a kis betegnek.

2015. nov. 14. 21:44
 27/28 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, mert az erőlködés is látszott rajta. Ha viccelődik, akkor ahhoz van egy konkrét nézése. Itt inkább szenvedést láttam.

Most megint köhög, bár nem vészes. Pár köhintés, aztán csend.

Olyasmi, mint amikor pár csepp vizet félrenyel az ember, rövidet köhög és annyi. Ez most száraznak tűnik.

2015. nov. 14. 21:51
 28/28 anonim ***** válasza:
Nálunk is szokott így lenni, egyszer éjjel rohantam vele az ügyeletre, de azt mondta a doki mivel tele van az orra csurog hátra a váladék és ezért köhög. Én meg szerencsétlen gyereknek adtam a rektodel kúpot. Porlasztóm is van itthon nekem az orvos azt mondta hogy tegyek a sóoldatba neomycines szemcseppet 4 cseppet és ezzel porlasszam. Nagyon jó felodja a váladékot és tisztítja az orrot, csillapítja a köhögést. Na azóta azt használjuk minden megfázásnál. A tavalyi évet végig köhögte, most csak kétszer kellett használnom ezt a löttyöt. És éjszaka tényleg alszik.
2015. nov. 15. 06:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!