Milyen köhögéstípus lehet ez? Milyen típusú gyógyszert adjak rá?
Másfél éves és a délután kezdődött köhögéséről nem tudom eldönteni, hogy hova soroljam.
Alvás után fuldoklós köhögéssel indult (mint a 40 éve láncodhányos öregembereknél), aztán egy tüsszentésre emlékeztető köhintgetés lett belőle. De az fél percenként.
Mellé vízszerű orrfolyás.
Láza nincs, hangulata egyébként rendben, eszik is, csak folyamatosan köhög és olyan az orra, mint egy rossz csap, hiába szívjuk ki, alig jön valami, de fél perc múlva megint folyik.
Épp kijövőben volt egy hörgőgyulladásból, hét elején a doki leállította a gyógyszereit (köptető, hörgőtágító, stb.). A köhögése maradt, amolyan lecsengős hurutos, ez váltott át most ebbe a tüsszentésre emlékeztető köhintgetésbe. Tehát rövid, erőteljes, de 1 mp időtartamú, nem "rendes" köhögés.
Ez most száraz, vagy hurutos, vagy hurutos lenne, csak le van tapadva az egész...?

A nevét nem tudom annak a porlasztott cuccnak, amit a kórházban inhaláltattak vele. De kérdeztem ott is és a gyerekorvost is, hogy itthonra felírnának-e, de mindkét helyen azt a választ kaptam, hogy csk orvos juthat hozzá és csak kórházi körülmények között kaphat ilyet.
Tehát nem kaptunk. A nevét tudja valaki esetleg? Megnézném a betegtájékoztatóját, ha nem ír komoly mellékhatásokat, akkor lehet, hogy feketén szerzek receptet.
Nem hiszem, mert erre csontsűrűség vizsgálatot ad csak ki a Google :)
Vagy én keresek bénán...

Dexa ratiopharm a hivatalos neve
Zárón nincs rajta, miket kapott?

A Rectodelt kúp is szteroid, nem lehet, hogy hasonló a hatóanyag?
Rákeresek, melyik mit tud és milyen hatóanyaggal dolgozik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!