Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Seb ellátását hogyan csináljam?

Seb ellátását hogyan csináljam?

Figyelt kérdés

Kislányomnak extra hülye helyen lett sebes a lába. Belerúgott valami duplo-ba, és a lábkisujja belső részét sértette fel. kb. 7x7 mm-es részen lejött a felső bőrréteg. A seb vérzett, de nem nagyon. Mivel nem tűri el ha hozzányúlunk a sebeihez, ez mindig nagyon nehéz. A ragtapaszt sajnos nem viseli el soha, és a kislábujját őszintén nem is igazán tudnám normálisan körbetekerni.

Eddig annyit csináltam, hogy betadinnal letörölgettem (egy fülpiszkáló segítségével), viszont ahogy telik az idő, a seb folyamatosan nedvedzik olyan véres nyálkával. Tudom, ez normális, csak nem tudom hogy így, hogy nem tudom betapasztani ez meddig fog tartani, illetve mit kéne tenni, hogy a leggyorsabb legyen a sebgyógyulás.

(Sajnos nem igazán bírom a vért sem, az ilyen sebeket mindig a férjem látja el, csak most elutazott...)

2015. nov. 7. 10:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Hívd fel a gyerekosztályt, adnak tanácsot. Maximum lesz egy utatok oda. Ha levedzik, az nem túl jó.
2015. nov. 7. 12:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Biztos hogy nem tudok most elmenni, mert egyedül vagyok a három gyerekemmel, az egyel nagyobbnak hányós-hasmenőse van...

Szerintem az normális hogy levedzik, minden seb így gyógyul.

Csak arra kerestem volna valami tippet, hogy hogyan lehet biztosítani, hogy ne fertőződjön el, úgy, hogy közben bekötni nem tudom.

A seb nem mély, csak felszíni, de piszok rossz helyen van, a két lábujj közötti részen, és amúgy is olyan kicsi neki még az egész...

A váladék most már inkább csak átlátszó, nem annyira véres.

Délután még lehet hogy felhívom a gyerekorvost.

2015. nov. 7. 12:52
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenképp sokat Betadinozd,ill. ha van Sudocrem-ed,kend be véjonyan,az is nagyon jó, segíti a sebgyógyulást! Alapjáraton nem baj,ha nem tudod bekötni,az én lányomon sosem marad meg sebtapasz,de itt most max azért lenne jó,mert olyan helyen van,ami folyton dörzsölődik,épp ezért én vmi texríliával (rugalmas pólya vagy mi) megpróbálnám bekötni.
2015. nov. 7. 13:56
 4/4 A kérdező kommentje:

Köszi.

Közben beszéltem a gyerekorvossal is, azt mondta steril gézlapot tegyek a két lábujja közé és húzzak rá zoknit.

Hát ez annyiból bökkenő, hogy már nincs nyitva patika itt a közelben hétfőig...

A másik, hogy tegyek rá ragtapaszt mégis. Úgyhogy ha felébredt, ezzel fogok megpróbálkozni, most találtam méretre vágható tapaszt, arra cseppentem majd a Betadint, aztán körbetekerem valahogy a kisujját...

2015. nov. 7. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!