Újszülött második csemetémmel hogyan csináljam jól a porontyok ellátását, ha lánykám nem megy oviba?
Nálunk is így volt. Nem mehetett bölcsibe, hisz otthon van anyuka, viszont kicsi volt az ovihoz (2éves múlt mikor a kistesó született).
Nálunk van baba-mama klub amit a védőnő csinált oda minden héten elmentünk kettesben. Illetve volt, hogy mig a kicsi a karomba evett a szabad kezemmel kirakósoztam a lányommal. Vagy ha apa hazaért kettesben mentünk vásárolni. De persze így is sokszor el kell mondani, hogy nem a kicsi körül forog a világ majd mindig, ahogy nő majd ő is olyan ügyes önálló lesz mint te...majd együtt fogtok játszani...
Már mindketten ovisok és nagyon jól el tudnak játszani együtt. Persze azért testvéri viták vannak (hol nincs?) De a bajban mindig összefognak :)
Amikor a kicsi szopizik, le lehet ültetni a nagyobbat is és mesélni neki. Én még legóztam is fél kézzel.
Büfiztetni nem tudom, miért kell olyan sokáig a picidet, de hacsak nincs valami probléma vele, tedd oldalra, úgy aludjon, akkor gond nélkül kifolyik a cucc. Meg kell támasztani a hátát, hogy ne boruljon fel és kész - én mindig így csináltam.
Játszótérre jártunk, a babakocsiban vagy a hordozókendőben jókat aludt a kicsi, a nagyobbal meg tudtam foglalkozni.
Nálunk nem volt ez probléma soha, pedig apa nagyon sokat dolgozik, van, hogy egész héten nem látjuk, utazik, stb.
Amúgy nálunk is a lány az idősebb, a fiú a második. Pont két év van köztük. :-)
Most jön a harmadik, 10 hét múlva. :-) A középső és a kicsi között 22 hónap lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!