Van itt anyuka akinek a gyermeke kis korban pl 1 évesen csináltak neki vese izotópos vizsgálatot?
Szolnok
Most azért kicsit megijedtem.
Azt akarják megnézni pontosan hogy nagy mennyiségű antibiotikumot szedett 2,5 héten keresztül...azt mondták hogy az antibiotikum kárt is tehetett a vesében.
2. vagyok
Azért durva, hogy egy ilyen miatt kitesznek egy kisgyereket ennek a vizsgálatnak.
Kislányomnak 3 hónapos korától volt húgyúti fertőzése, 1 éven keresztül. Rengeteg antibiotikumot kapott szájon át, vénásan, és egyszerre a kettőt is. Ő korababa volt, és már születése másnapján is vénás antibiotikumot kapott, így 10 hónapos korára kb 15 kúrán voltunk túl, de lehet hogy így is keveset mondtam. Betelt a pohár, elvittem gyermek nefrológushoz, azt mondta, hogy többet ne adjak neki ab-t húgyúti fertőzésre, mert mint látom, úgyse szünteti meg, csak tönkreteszi a gyerek szervezetét, immunrendszerét. Mondta, hogy adjak napi minden nap probiotikumot, váltogatva a fajtákat, és 1 éves korától tőzegáfonyát. 14 hónapos kora óta (idén januártól) negatív minden leoltása, az uh-k is jók, nem mutatnak semmi elváltozást. A tőzegáfonyát azóta is szedi csökkentett adagban, a probiotikumot elhagyhattuk, de a havi rendszeres leoltásokat még csináltatnunk kell egészen addig, amíg pelenkás a csajszi.
Én lehet, hogy elvinném másik orvoshoz, Ő mit tanácsol.
2.válaszolónak
Ez ilyen vissza térő fertőzés a pelenka miatt?Akkor jól megjártátok sajnálom nagyon!Mi is számíthatunk erre?!Megkérdezhetem hogy mindig kórház lett a vége vagy otthon kezelés elég volt ?
1. vagyok. Én még mindig azt mondom, ha valójában nincs semmi jele hogy vesekárosodás történt, csak "nézzük meg", akkor ne csináljátok.
Rettentően szar érzés 20-30 percig hallgatni ahogy a gyerek torkaszakadtából üvölt, és közben vergődne, de ugye nem szabad, neked kell szorosan lefognod... A pici kezében branül, amibe egy hatalmas fecskendőnyi kontrasztanyagot tolnak be. Egy 1 évesnek még nem tudod elmagyarázni hogy ez miért kell, és hogy maradjon mozdulatlan. A férjem nem bírta hallgatni se, rosszul lett közben.
Többször voltunk kórházban, de nem kimondottan ez miatt. Kislányom asztmás is, sokszor fulladt, és volt eset, hogy a kettő miatt együttesen fektették be.
Nekünk azt mondta a doktornő, hogy hajlama van rá, a pelenka pedig rásegít.
Nálunk e-coli volt a bűnős.
1.válaszolónak...biztos rossz lehetett nektek.Én sem bírnám, amúgy is gyenge vagyok z ilyenekhez :(
2.válaszoló nem lehetett lehet könnyű nektek.Nekünk is az e coli baktérium okozta illetve hajlamot mondtak még nekünk is.
Most kaptunk egy nevet telefonszámmal együtt Pestre Hétfőn kérek időpontot viszont vasárnap az ittenihez be kell mennünk a kórházba a tenyésztés miatt.Azt mondta ez a dr nő hogy akkor megbeszélünk mindent de egyébként én rögtön nemet mondtam itthon a páromnak erre a vizsgálatra.
Olyan jó hogy kaptam értelmes válaszokat és tudom hogy hova forduljak tovább!Vasárnap délután kell vissza mennünk ha érdekel benneteket aznap este megírom mit tudtunk meg.
Engem is érdekelne a történetetek vége.
Mi Egerszegre járunk a Salamon doktornőhöz.
Nektek nem mondták a tőzegáfonyát? 1 éves kortól adható szirup formában, a Walurinal gyártja. Nem olcsó, de nekünk bevált.
Még annyit írnék, hogy amióta Egerszegre kerültünk, egyetlen alkalommal sem kapott antibiotikumot a colira. Előtte minden pozitív eredmény után egyből írták fel, hol vénásan, hol szájon át, volt hogy egyszerre 2 fajtát is, hátha ....
A colival az a gond, hogy nagyon komoly problémákat, betegségeket okozhat. Engem azzal ijesztgettek ,hogy tönkre fogja tenni a kicsi veséjét. Ezen kívül étvágytalanságot, súlystagnálást, ingerlékenységet, .... stb is okozhat. Nálunk ezek be is jöttek. 2300 grammal született, 3 hónapos korában volt ez első pozitív leoltás, akkor volt 5,9 kiló. 1 évesen 7 kg volt. Mióta negatívak az eredményeink, azóta szépen eszik, és folyamatosan hízik is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!