Autista a gyermekem, ha szereti pörgetni az autok kerekeit?

Figyelt kérdés
Màsfèl èves kisfiam nagyon szereti az autòkat, de sokszor làtom, ha megunja tologatni, akkor felforditja öket, ès pörgeti a kerekeit. Mosolygòs, baràtkozòs kisgyerek, bàr kicsit bàtortalan, ha ùj dolgokkal ismerkedik. Most pl. Kapott egy motort, de ràūlni nem mer, csak a kerekeket pörgeti.

2015. máj. 20. 21:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Másfél évesen a következőket kell figyelni: rád néz és ujjával mutat, ha fel akarja vmire hívni a figyelmed? Odanéz, ha te mitatsz neki valamit? Képzelete segítségével eljàtszik valami mintha játékot? (Főzés, eteti a macit) ha mindre nem a válasz, akkor felmerülhet a gyanú.

Keresd mrg a chat táblázatot, abból is kiderül, ha gond van.

A baràtnőm 20 hónapos kisfiánál egyértelmű tűnetek vannak, már észre is vették. Monoton játék, furcsa hangon és sokszor ok nélkül dír, nem mutogat, nem néz oda, ha szólnak neki, nem hajt végre utasításokat. A jàtszótéren célzalanul járkál vagy leül és a kavicsot dobálja a fejére. Vadodegen nőkhöz odamegy és ácsorog előttük vagy elkezdi őket vetkőztetni ( ez nem vicc). Otthon ritkán tologatja a járművet, inkább kézben cipelve járkál a dömperrel céltalanul vagy pl lábára húzza a nadràgja szárát és lehúzza majd újra és újra ismétli. Alvászavarai vanmak. Sokszor odamegy az ajtókhoz és ott áll sokáig, mert szerezi az sjtókat a szülők szerint. És még sorolhatnám. Ja egy-két szót mond már.

Szóval a kerekek pörgetése önmagában nem tünet!

2015. máj. 21. 06:28
 12/16 anonim ***** válasza:
Bocsánat a hibákért, azért remélem érthető amit leírtam! Amúgy nekem is van két autista gyerekem, de a négy és fél éves fiamnak van még csak 1 hónapja diagnózisa.
2015. máj. 21. 06:33
 13/16 anonim ***** válasza:
Chat kérdőívként találod meg amit írtam.
2015. máj. 21. 06:39
 14/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szèpen köszönöm a segìtsèget. A tàrsasàgunkat igènyli, nagyon bùjòs kisgyerek. Bàr nagy a csalàd, sokan vesszūk körbe, ìgy mindig valaki foglalkozik vele. Nèha fèlre vonul egyedūl is jàtszani, van hogy figyel ha szòlunk neki, de olyan is hogy jàtsza a sūketet. Szerep jàtèkokat nem szeret jàtszani, de mondòkàzni, kukuccsozni nagyon szeret. Ami nekem gyanùs az, hogy ha reklàm megy a tv ben, azonnal leūl nèzni. Soha nem keveri össze a mūsorral a reklàmot. Plussz vannak kedvenc mesèi. 2, a többi hidegen hagyja. Jàtszin nem kezdemènyez, de nem zavarja ha odamennek hozzà. Olvastam olyat is, hogy bizonyos dolgok zavarjàk őket. Ö pl. Fèl a zuhanytòl. Lènyegèben azt nem tudom, hogy ezek a dolgok auti jelek, vagy a korral jàr. Van hiszti is ha valami nem sikerūl, vagy pl mostanàban szokàsa a darabos ètelt kivenni a szàjàbol, ès sajàt maga teszi vissza. De lehet a fogzàstòl csinàlja. Tehàt nem tudom megkūlönböztetni. A kislànyom nagyon hamar beszèlt, a fiùk nem. Emberektől nem fèl, de ha idegen helyre megyūnk, ott sìr. Ez is egy olyan dolog, hogy lehet abbam a korban van, hogy kezdi meg kūlönböztetni az otthont màs helyektől, de lehet gyanù is
2015. máj. 21. 07:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Ha esetleg még jársz erre, mi van veletek azóta?
2022. ápr. 12. 10:01
 16/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező engem is érdekelne mi újság
2023. szept. 1. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!