Mi van olyan esetben, ha a gyermekem (leány) az elmúlt 6,5 évben semmilyen gyerekkori betegségen nem esett át?
Nem a takonykórra gondolok és ilyesmikre, hanem a kifejezetten olyan betegségekre, amiket "illik" átmennie egy gyereknek.
pl. bárányhimlő, skarlát, rózsahimlő, stb.
Bárányhimlő ellen megkapta anno az oltóanyagot, de attól még átkellet volna esnie rajta.
Okozhat ez majd a későbbiekben gondot, ha most (még) nem esik át rajtuk?
az oltás ellenére elkapják, annyival másabb, hogy könnyebben leküzdi a szervezet, amúgy minden oltásnak úgy tudom pár év csak a hatása
majd később elkapja
Nem tudom, én itt vagyok 31 évesen és nem estem gyerekkoromban semmilyen "csakatértis át kell rajta esni betegségeken". De most mit tehet az ember? Direktbe nem fogod tudni elkapatni a gyerekkel, ha ő esetleg nem fogékony rá.
Van ilyen, nem hiszem, hogy ezen nagyon kell amúgy aggódni.
Amúgy 40 éves bátyám sem esett át semmin (vagyis ő volt mumszos), most már 2 gyereke van, akiktől szintén nem kapott el semmit, pedig ők voltak ilyen-olyan betegek.
Szerintem ez valami genetika lehet, hogy nem mindenki fogékony ezekre a betegségre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!