Autista a gyermekem, ha szereti pörgetni az autok kerekeit?
Remélem nem, mert az én 2 éves fiam eszeveszett autómániás, és szintén szokta pörgetni a kerekeket...
2. szülinapra pedálos traktort kapott. Ráül, leszáll, és pörgeti a kerekeit. A felfordított talicskának is...
De bennem soha nem merült fel ez a kérdés.
Ismerkedik a világgal, és ez egy nagyon "érdekes" dolog számukra. Ne aggódj!
persze, hogy autista! sőt, diszlexiás, diszgráfiás, súlyos figyelemzavaros, idegredszeri éretlensége is van és még megkockáztatom, hogy a mutizmus is szóba fog jönni nálatok!
a többi betegséget csak azért nem írom, mert nem jut eszembe!
egyébként hogy jutott eszedbe ez a sületlenség??? :)
Másfél évesen már egyéb jelei is volnának az autizmusnak. Amúgy egyáltalán nem minden auti gyerek forgatja az autók kerekeit, van akit abszolút nem érdekel. Nem egy ilyen dologtól lesz valaki autista.
Kerekeket forgatni meg a gyerekek nagy százaléka amúgy is szeret.
#4 vagyok
Ha van már auti gyereked, akkor a kezdeti tüneteknek nála is meg kellett lennie, attól függetlenül hogy nem tudtad hogy az az. Mikor figyeltetek rá fel hogy más? Mikor kapott diagnózist? Ott nem kérdezték ezeket?
Próbálj visszaemlékezni hogy nála mit vettél észre.
Amúgy másfél évesen már tényleg elég sok alarm jel látszik. Mozgásban, kommunikációban, stb. Gondolom ennek azért utánaolvastál.
4# megint, azóta láttam írtad, hogy a nagyobbnál nem tűnt fel
Anno az én szüleimnek sem tűnt fel semmi, azt se tudták hogy van ilyen hogy autizmus és amikor a doki sorolni kezdte a tüneteket, azonnal kapcsoltak: tényleg, ezt is csinálta/nem csinálta meg azt is!
A nagyobbiknál is kellett lennie tüneteknek mert valami alapján a diagnózist meg kellett kapnia. Miután kiderült, honnan tudtátok hogy mi nála tünet?
Szerintem figyeld a kicsit de ne aggódd túl. Ha valami tényleg kirívót és furcsát tapasztalsz, pl. a monotonitást, az szenzoros túlérzékenységet, a kiakadást ha valami megszokott megváltozik, beszédben, mozgásban való elmaradást, a kommunikáció hiányát (vagy inkább a kommunikáció akarásának hiányát) akkor vidd el szakemberhez. Az autizmus mutathat családban halmozódást de nem minden esetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!