Pollenallergia hosszú szoptatás után is?
A hajlam benne van a génekben. A szoptatással erősíted az immunrendszerét, csökkentheted pl. az allergia kialakulásának esélyét, de nem védheted meg teljesen. A két fiamat kb. másfél éves korukig szoptattam. A nagyobbiknál 3 éves korára kiderült, hogy 8 féle dologra allergiás. Mi lett volna, ha nem is szoptatom?
Egyébként az esélyt az allergiára a családtagok múltjában keresd, asztma, allergia, pikkelysömör előfordulása a rokonságban jelezheti az allergiára való hajlam mértékét. Ha te vagy a párod allergiások vagytok, vagy a nagyszülők közül valaki, a kicsinek nagy esélye van szintén az allergiára. Amit tehetsz, hogy szoptatod ameddig lehet, majd egészséges étrenddel erősíted az immunrendszerét.
Egy tipp: személyesen Szabó Gyuri bácsi füvesembertől hallottam, a pici gyerekek immunrendszer erősítésére kiváló a kakukkfű tea, amit 6 éves korig napi szinten javasol inni, sőt javasolja a fürdővízbe tenni kakukkfű főzetet pici kortól kezdve rendszeresen. Mi használjuk más egyéb gyógyteák mellett, s a fiam nem szed allergiagyógyszert.
3 hónapig voltam anyatejes, és 27 évesen jött ki rajtam a pollenallergia.
Szerintem nem ettől függ. Manapság azt mondják hogy kétféle ember van: aki már allergiás, és aki allergiás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!