Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szoptatás » A hosszu szoptatas okozhat ilyet?

A hosszu szoptatas okozhat ilyet?

Figyelt kérdés

egyik baratom utalja anoi mellet, egyszeruen latni sem birja, nem hogy megfogni. Az anyukaja 4 eves koraig szoptatta, emlekszik a mai napig ra, pedig a 40-hez kozeledik mar. A labakban eli ki a szexualis erdeklodeset,

Szerintetek ez a szopi miatt van vagy mas az oka?

2012. máj. 12. 18:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
40%
Pontosan emiatt tiltják a szoptatást 3 éves kor felett. Nagyon komoly pszichés problémákat okozhat.
2012. máj. 12. 19:06
 2/12 anonim ***** válasza:
48%
Ez tiszta hülyeség. Nem ettől lesz aberrált valaki.
2012. máj. 12. 19:13
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
Baràtnőm 40 éves, 4 éves koráig szoptatta az anyja. Mikor nagyobb lett, elkezdte érdekelni a nemiség, úgy megundorodott a tejtől, hogy mai napig nem tudja meginni. Mesélte volt hogy az anyukája kórházba került, a mama cicijèn tudott csak elaludni, és mikor nagyobb lett, akkor vissza gondolt/ emlèkezett hogy a mama meg anyuka lógós cicijét szívta, elkapja a hányinger, a tejre meg rá sem bír nézni. Próbálta a sajàt gyermekét szoptatni, de 2 hónap után elapadt a teje.
2012. máj. 12. 19:25
 4/12 A kérdező kommentje:
Gabka, a pasi nem abberalt, sot, kimagasloan intelligens, rendezett minden teren, igenyes, nagy barati kore van. Csak epp a cicikkel nincs kibekulve.
2012. máj. 12. 19:35
 5/12 anonim ***** válasza:
36%

A pszichés probléma nem egyenlő az aberrációval.

A sokáig tartó szoptatás szorongást okozhat, ronthatja az anya-gyerek kapcsolatot vagy éppen betegesen erőssé teszi azt, szexuális problémákat okoz, étkezési zavarokat válthat ki és a társas kapcsolatok kialakításában is komoly gondokat okozhat.

Jó dolog a szoptatás, de mindennek van határa. Van amire jó ha nem emlékszünk, bármekkora csoda is volt anno.

2012. máj. 12. 19:46
 6/12 anonim ***** válasza:
35%
Én simán el tudom képzelni.Hiszen szoptatni egy csecsemőt kell,és nem egy nagy gyereket.Csak most lett divat ez a "szoptassunk érettségiig" dolog,ami szerintem kifejezetten káros mind az anyának,mind a gyereknek,de hát felőlem aztán mindenki csináljon amit akar!
2012. máj. 12. 20:32
 7/12 anonim ***** válasza:
50%

A természeti népek gyerekeinél miért nem okoz problémát a hosszú ideig tartó szoptatás?

Van egy barátnőm, 5(!) éves koráig szoptatta az anyja. Ma már ő is anya, két kislánya van, rendezett házassága, a gyerekeit tudta szoptatni, átlagos ideig szopiztak, semmi extra. Nála nem okozott gondot.

Én nem hiszem, hogy ettől lesz valakinek szexuális, vagy beilleszkedési problémája, ott akkor más is van a háttérben. (Én 18 hónapig szoptattam a fiamat, tehát nem azért mondom ezt, mert én is évekig szoptattam.)

2012. máj. 13. 10:00
 8/12 anonim ***** válasza:
60%
Egyszerűen nem értem miért kell egy gyermeket 4 éves koráig szoptatni? Bizony ez okozhat lelki törést a gyermeknél. És az oviban amikor nincs anya mit csinál a gyerkőc? Sír mert nincs cici? Vagy anyuci bejár szopiztatni? Nagyon önző dolognak tartom az anyukák részéről ezt a dolgot. Ez már ilyen idős korban nem csoda. És a természeti népeket nem lehet összehasonlítani (SAJNOS) a rohanó világ embereivel. Ott nincs ovi, nincs anyucinak munkahely... Ott nyugalom van és ott megint más, mint nálunk.
2012. máj. 13. 16:09
 9/12 anonim ***** válasza:
57%

Természeti népek? Bocsánat, de egészen más kérdés az, hogy azért szoptatod évekig a gyerekedet mert ettől szuper anyának érzed magad, vagy azért mert valóban nem tudsz mást adni a gyerekednek enni.

Egyébként a természeti népek sem szoptatják a gyerekeiket 2,5-3 éves koruknál tovább. Seholse!

2012. máj. 13. 16:15
 10/12 anonim ***** válasza:
69%

Nemigen érdekel a lepontozás.

Másrészt:

Nem mondtam egy szóval sem, hogy az a jó, ha 4 évesen még szopik az a gyerek. Csak azt, hogy szerintem nem baj. Én sem szoptattam sokáig, csak 18 hónapos korig.

A természeti népeket meg azért emlegettem, mert nekik nem okoz fejtörést, hogy kell-e, jó-e annak a gyereknek, vagy hogy el kell-e tőle venni. Adják neki, amíg a gyerek kéri, aztán amikor már magától elhagyja, nem adják neki. Ennyi.(és igen, általában 2,5- 3 évesen maguktól abbahagyják)

Mi meg túlbonyolítjuk.

Ovi, bölcsi: próbálj meg egy szopizó 1,5- 2 évesre vigyázni egy napon át! Nem fog tőled cicit kérni. Tudja, hogy az csak az anyjánál van. Nem hülye, csak kicsi.

Én erről az egészről azt vallom, hogy rá kell bízni a gyerekre. Amikor ő abba akarja hagyni, abba fogja. És akkor lesz itt az ideje. Ha nem bonyolítom túl, tökéletesen tudni fogja, mikor kell abbahagyni. Az ő ösztönei még nincsenek elrontva, ellentétben a mieinkkel.

2012. máj. 13. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!