Okozhat a szoptatás vetélést?
Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy a szoptatás méhösszehúzodásokat idéz elő. Ez jelenthet gondot egy terhesség alatt? És a veszélyeztetett terhesség alatt?2011. szept. 18. 09:34
1/5 anonim válasza:
A szoptatás és a terhesség hormonálisan két különböző működés. Van akinek a szervezete ezt képes összehangolni, másnál pedig egyik a másik rovására megy. Nem lehet erre egyértelmű választ adni, mert a környezetemben van olyan anyuka aki gond nélkül szoptatott terhesen is, másnak meg nem javasolta az orvos.
2/5 anonim válasza:
normális terhesség alatt nem okoz gondot,de ha bármi probléma van vérzés,veszélyeztett terhesség,stb akkor okozhat igen,ilyenkor az orvosok is erősen javasolják a szoptatás abbahagyását,mivel méhösszehúzódásokat válthat ki
3/5 xStefix válasza:
Veszélyeztetett terhességnél meg kell fontolni a folytatást, főleg, ha az orgazmustól tiltva vagy (pl. nyitott méhszáj stb.). Az oxitocin hormon a ludas, ami nemcsak az orgazmusért felel, hanem a méhösszehúzódásokért és szoptatás közben a tejleadásért is.
Ha bizonytalan vagy, én azt javaslom, ne csak a nőgyógyászoddal beszélj ezügyben (ő valószínűleg elválasztást fog javasolni, ez a sokévi átlag), hanem egy laktációs szaktanácsadóval is! Így pontosabban tudsz mérlegelni.
4/5 anonim válasza:
Én peteérés utáni napokon szedek magnéziumot, hogy ne legyenek méhösszehúzódásaim a szoptatás miatt.
5/5 anonim válasza:
Hát ez a baj, hogy veszélyeztetett terhes vagyok és félek, hogy a magnesium nem less elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!