Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vigyem el orvoshoz? Mitől...

Vigyem el orvoshoz? Mitől lehet nagyon lázas a 9 hósom?

Figyelt kérdés
9 hós fiam az éjszaka nagyon belázasodott, reggelre 39 fokos láza volt levonva. Nem beteg, nem köhög, nem folyik az orra, semmi baja nem volt eddig. Egész délelőtt aludt, felkelt ebédelni, utána kivittem kint is aludt még egy órát. Felkelt, elvolt, uzsizott, aztán megint aludt. Most kelt, megint lázas volt, adtam neki panadolt. Nem értem, hisz semmi baja nincs. Nem folyik a nyála, de a szájába van egész nap a keze, nem engedi a fogát megnézni. Arra gyanakszom, de már nem tudom :(
2015. ápr. 7. 16:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Ja és még annyi, hogy fogzás miatt lehet hőemelkedése, de ilyen magas láza nem. Lehet, hogy fogzik közben, de az ennyire magas láznak más oka van.
2015. ápr. 7. 16:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Én elvinném orvoshoz. 39 fokos láz egy 9 hónapos babánál túl sok. De ha nem az első gyereked nyilván tudod.

Ki mondta ezt, hogy fogtól lehet 40 fokos láz? Már a 38 fok is necces, nemhogy a 40 fok.

2015. ápr. 7. 17:08
 13/19 anonim ***** válasza:
Másfél évesem múlthét szerdától péntekig lázas volt! Folyt az orra is, és pénteken már hasmenése is volt! Vírust mondott az orvos. Mindenképp vidd el holnap! Csillapítsd a lázát. És fogzástól tényleg nem lehet 39 fokos láza, valamit összeszedhetett.
2015. ápr. 7. 17:46
 14/19 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Orvosnak látnia kell. Megnézi a torkát, tüdejét. Nehogy valami szövődményes legyen.
2015. ápr. 7. 17:48
 15/19 anonim ***** válasza:
Pont azért kell elvinni mert más tünete nincs. Lehet húgyúti fertőzés amit csak pisi mintábol tudnak diagnosztizálni. Ilyen volt a kislánnyommal is és ezt mondta az orvos "szerencsére" Kiderült hogy a torka van begyulladva, pedig evett rendesen. Nem kapott rá semmit elmult egy nap alatt, de legalább kizártuk a húgyúti fertőzést. Én mindenképpen elvinném.
2015. ápr. 7. 18:31
 16/19 anonim ***** válasza:
Most komoly, hogy nem vitted orvoshoz? Egész nap nem volt rendelés?
2015. ápr. 7. 20:48
 17/19 anonim ***** válasza:

Nálunk ez visszatérő "jelenség".

Én mindig elvittem orvoshoz, de sajnos nem derült még ki. Időnként belázasodik pár napra, és elmúlik. Volt, hogy nálunk is azt mondták, "talán a foga miatt", de emellett csináltak vizeletvizsgálatot is. Legutoljára pedig egy gyors CRP vizsgálatot, hogy kizárják a gyulladást. De minden negatív lett, még a torka sem volt piros. Nekünk azt mondta az orvosunk, ha továbbra is ismétlődik, immunológiai kivizsgálást javasol.

2015. ápr. 8. 00:12
 18/19 anonim ***** válasza:
17-es vagyok, csak azért írtam le, hogy "ilyen is van". Persze nem azt jelenti, hogy nálatok is ez van, mindenképp vidd el orvoshoz.
2015. ápr. 8. 00:13
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszi a választ mindenkinek. Elvittem tegnap orvoshoz, már nem volt lázas. Semmi baja, nem a 3 napos láz, hanem a két szemfoga jön egyszerre és az okozta a magas lázat illetve a hasmenés szerű székletet. Azt mondta a doktornő, minden gyerekre másként hat a fogzás, úgy ahogy hőemelkedés, úgy lehet magas láz is miatta.
2015. ápr. 9. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!