Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Vigyem el orvoshoz? Mitől...

Vigyem el orvoshoz? Mitől lehet nagyon lázas a 9 hósom?

Figyelt kérdés
9 hós fiam az éjszaka nagyon belázasodott, reggelre 39 fokos láza volt levonva. Nem beteg, nem köhög, nem folyik az orra, semmi baja nem volt eddig. Egész délelőtt aludt, felkelt ebédelni, utána kivittem kint is aludt még egy órát. Felkelt, elvolt, uzsizott, aztán megint aludt. Most kelt, megint lázas volt, adtam neki panadolt. Nem értem, hisz semmi baja nincs. Nem folyik a nyála, de a szájába van egész nap a keze, nem engedi a fogát megnézni. Arra gyanakszom, de már nem tudom :(
2015. ápr. 7. 16:07
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nekünk 10hósan volt beteg, a "három napos láz" nevű betegség volt. Eleinte mi sem tudtuk mi az, aztán jöttek a pöttyök és akkor már leesett. Nálatok nem lehet ez?
2015. ápr. 7. 16:08
 2/19 anonim ***** válasza:
Csak még annyit hozzátennék, hogy mi elvittük dokihoz, aki nem talált semmit, ezért vizelet leoltást kért, és csak a pöttyök után jöttünk rá mindannyian, hogy semmi vizeleti gond nem lehet, ahogy végül az eredmények is mutatták, "csak" ez volt.
2015. ápr. 7. 16:09
 3/19 anonim ***** válasza:
Fogtól nem lesz 39 fokos láz. Vmi más lesz.Vidd el orvoshoz.
2015. ápr. 7. 16:09
 4/19 A kérdező kommentje:
A szemfogtól lehet még 40 fokos is, ezzel tisztában vagyok. Nem tudom, milyen az a pöttyös láz, nem is nagyon hallottam még róla.
2015. ápr. 7. 16:11
 5/19 anonim ***** válasza:

3 napos láz, amikor 3 napig magas láza van, mellette semmi más tünet nincs, aztán mintha elvágták volna elmúlik, és 4. napra kijönnek a pöttyök (kiütések), aztán az is elmúlik.

Fogtól nem nagyon lehet 39 fokos láz. Esetleg hőemelkedés.

2015. ápr. 7. 16:14
 6/19 anonim ***** válasza:

ne írd már, hogy nem beteg, nincs semmi baja. 39 fokos lázzal igenis beteg! pl. a 3 napos láznak semmi más tünete nincs, csak a láz. de az is betegség. és épp elég tünet... na meg mondjuk a füle is begyulladhat, nem feltétlenül fáj, de ugye elmondani se tudja. szóval nem csak az a betegség ha folyik az orra...

és igen, 9 hónapost még elviszünk orvoshoz.

amúgy lázasan ne vidd ki, nem szabadna.

2015. ápr. 7. 16:17
 7/19 A kérdező kommentje:
Van már gyerekem, nem ő az első. Amikor kivittem nem volt lázas, emellett erről is megoszlanak a vélemények, hogy lázasan kivihető e vagy nem. A füle nem fáj, akkor kapdosná. A torkát megint nem gondolom, az étvágya rendes. Szimplán rág, a nyelvét dugdossa oldalra, az ínyét piszkálja mindennel.
2015. ápr. 7. 16:20
 8/19 A kérdező kommentje:
A széklete is meglehetősen híg volt, ez kimaradt.
2015. ápr. 7. 16:22
 9/19 anonim ***** válasza:
Nálunk is a három napos láz okozott ilyen tüneteket. Semmi baja nem volt a 39 fokos lázon kívül. Kicsit bújósabb volt, de volt étvágya és nagyon nyűgös sem volt. Elvittem a dokihoz, aki azt mondta, hogy húgyúti fertőzés szerintem. Elküldött vérvételre, ahol jól megkínozták szegényt (9 hónapos volt). Persze kiderült, hogy nem az, mert következő nap kijöttek a kiütésesek. Két napig volt pöttyös, aztán elmúlt. Mindenképp vidd el orvoshoz, a biztonság kedvéért. Ha tényleg három napos láza van, akkor nem kell megijedni, mert a magas láz ellenére egy teljesen jelentéktelen betegség, amin a csecsemők nagy része átesik.
2015. ápr. 7. 16:38
 10/19 anonim ***** válasza:
elírtam, szóval szerinte húgyúti fertőzés nem szerintem
2015. ápr. 7. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!