Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Kislányom ovis. Múlt héten csütörtökön 38,3 volt a láza, étvágya, kedve jó volt. Pénteken levittük az orvoshoz. Vírus, tüneti kezelés csak. Hőemelkedése volt még, max 37,4, láza már nem. Tegnap este alvás előtt felment 38,6-ra, lázcsillapító levitte ½ órán belül, most 38 a láza. Jó kedvű, köhög de nem fáj semmije, orra sem folyik. Holnap ne menne oviba még. Mikor vinnétek vissza az orvoshoz? Holnap vagy szerdán?
2015. ápr. 6. 12:47
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

"Nála a régi húzódik el, új tünete nincs."

Az is egy új tünet, hogy a láz nem maradt abba 3 nap után, hanem újra előjött.:)

Szóval nagy valószínűséggel megtörtént a felülfertőződés, ugyanis ez az egyik tünet.:)

És az is lehet, hogy míg az orvos pénteken mondjuk begyulladva nem látott semmit, ennyi nap után, holnap lát egy torok vagy egy mandula, esetleg kezdődő fülgyulladást. Azért fontos, hogy lássa orvos, mert ő tudja vizsgálattal megmondani, hogy mi a gond.

2015. ápr. 6. 13:19
 12/21 A kérdező kommentje:
Jogos, tényleg új😊. Pedig reménykedtem hogy nem kell antibiotikum.
2015. ápr. 6. 13:21
 13/21 anonim ***** válasza:
0%

Elsö vagyok.

A láz 38,5-nél kezdödik. Ez amit a kérdezö leírt csak egy höemelkedések, de az sem midnig.

Ez valószínü több virus egymás után, azért nem múlt el 3 nap után. Erre egy rendes orvos még semmit nem ad. Ha a szülö nagyon ragaszkodik, akkor vesz kenetet és kitenyészteti.

A kérdés, hogy a szülö mennyire akarja, hogy antibiotikumot kapjon a gyermek olyan betegségre amire egyáltalán nem használ.

Èn azt a tényt nézem, hogy egy ember akkor kapjon komoly gyogyszereket, amikor arra szükség van. Pont azért, hogy se a szervezetet ne tegye tönkre(ugye az antibiotikum a gyomrot és vesét is károsítja). Ès ha majd igazán kell akkor hasson is.

A virusos fertözésre pedig az antibiotikum nem használ.

2015. ápr. 6. 13:23
 14/21 anonim ***** válasza:

"Elsö vagyok.

A láz 38,5-nél kezdödik. Ez amit a kérdezö leírt csak egy höemelkedések, de az sem midnig.

Ez valószínü több virus egymás után, azért nem múlt el 3 nap után."

A láz 38 foknál kezdődik, a hőemelkedés pedig 37 foktól, kár, hogy ilyen tudatlan vagy.

De tegyük fel, legyen igazad, hogy 38,5. De nem jól tudod egyébként! A kérdező gyerekének 38,6 fokos láza volt! Az több, mint 38,5!

És több vírus egymás után és azért húzódik el?

Te nagyon tudatlan vagy!

Ha egy lázas állapot nem múlik el 3, max. 4 nap után, akkor az történik, hogy a korábbi vírus felülfertőződik, mert a szervezet találkozik baktériummal is, ami komolyabb, ezért a tovább tartó, netán újra kialakuló láz!

Inkább olvass el egy orvosi könyvet, vagy beszélgess el egy orvossal és inkább ne adj tanácsokat!

Remélem, soha nem fogod megtudni, hogy mi az, hogy lázgörcs, vagy tüdőgyulladás, vagy homlok-arcüreg vagy egy középfülgyulladás! Mármint a gyereked esetében. Ugyanis ha egy bakteriális fertőzés esetén nincs kikezelve a gyerek INDOKOLTAN antibiotikummal, akkor ezek lehetősége mind fennáll, ha pedig egy kisgyereknél nincs kezelve a láz, akkor pedig könnyen felszökik a láz fél pillanat alatt, lázgörcsöt kap, összeseik és hívhatod a mentőt!!!

2015. ápr. 6. 13:32
 15/21 anonim ***** válasza:

Ajaj. Felnőtt emberre vonatkozik hogy vírus eseten 38,5-ig nem érdemes csillapítani a lázat de 38 már láz, ezt keverted össze. De egy pici gyermek más kérdés, nekik nem szabad megvárni amíg addig felmegy.

Kérdező, én megmutatnám orvosnak, nehogy valami szövődményes dolog legyen ami bakteriális. A legtöbb vírus bakteriális szövődményeket alakít ki. Egy vírusos fertőzés ritkán csinál olyat, hogy lemegy 38 fok alá majd másnap visszaemelkedik.

2015. ápr. 6. 13:38
 16/21 anonim ***** válasza:

Az az egy igaz, hogy a lázat 38,5 felett érdemes csillapítani, mivel a láz is egy védelmi funkció, magas hőfokon ugye a vírusok pusztulnak. De, én holnap mindenképp elvinném orvoshoz, nekem is felülfertőződés a tippem. Sajnos ezek a bacik ilyen kegyetlenek.

Ha ma is 38 felett lesz a testhőmérséklete többször is, akkor tuti kell antibiotikum.

2015. ápr. 6. 13:43
 17/21 A kérdező kommentje:
Köszi. Mindenképpen leviszem holnap. Nekem az orvos azt mondta - és így is csinálom - hogy 38,5-ig nem csillapítom, többet itatom, kivéve ha este lesz lázas, mert akkor 38 fok felett adok lázcsillapítót, hogy éjjel tudjon aludni.
2015. ápr. 6. 13:43
 18/21 anonim ***** válasza:

Nekem pedig egy orvos mondta, azt, hogy oké, hogy a láz jót tesz a vírusoknak, mert pusztulnak, de a vírust akkor is le fogja győzni a szervezet, ha az ember csillapítja a lázat, illetve egy felnőtt embernek is s..ar érzés lázasnak lenni, egy gyereknek meg pláne, plusz a gyerekeknél még a lázgörcs veszélye is fennáll, így nálunk 38 foktól lázcsillapítás van és az orvos is ezt javasolta, nem is egy. Így is meggyógyul a gyerek, de legalább nem kell néznem, hogy még a láztól is kínlódjon a gyerek.

És én nagyon ritkán vagyok lázas, utoljára 10 éve voltam, de nemrég elkaptam a fiamtól egy komolyabb bakteriális fertőzést és 38-39 fokos lázam volt. Pont így, hogy először nem volt láz, majd 1-2 napig hőemelkedésem volt, 1-2 napig semmi, majd jött a 38-39 fokos láz. Egyértelműen bakteriális volt, kaptam is rá antibiotikumot és őszintén megmondom, hogy 38-nál vettem be a lázcsillapítót, mert olyan s..arul voltam, plusz dolgoznom is kellett, ha azzal szórakozok, hogy várom, mikor megy 38,5 fok fölé, valószínűleg az ágyból nem bírok kikelni!

2015. ápr. 6. 13:50
 19/21 A kérdező kommentje:
Levittem orvoshoz, tüdőgyulladása van☹ . Apukájának is az volt 2 hete, valószínű tőle kapta el.
2015. ápr. 7. 12:40
 20/21 anonim ***** válasza:
Sajnálom. Nem lesz semmi gond, a gyógyszerrel hamar meggyógyul. Jobbulást!
2015. ápr. 7. 14:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!