Miert mindig unnepekre betegszki le az ovodas nagycsoportos gyerekem? :-) Mikulas:Beteg. Karacsony:Beteg, az oviba a varva vart Farsang:Beteg. Itt a Husvet, ejszaka 2 ora :lazat csillapitok es figyelem a gyereket:Beteg
Raadasul en ma,holnap reggeltol estig dolgozom.
Egyebkent nem beteges a kislyanyom,de mit mondjak,ha ket napja a viszarba ,hidegbe kiviszik oket a huzatos ,arnyekos udvarra egy orara szaladgalni?Ugy suvitett a szel ,hogy egymas hangjat nem hallotak.
Karacsony elott a minusz 8 fokba szinten?
Neha az az erzesem,hogy szandekosan teszik:(
Ertem en,hogy kell a friss levego,de nem minden aron,hogy utana egy hetig beteg legyen a gyerek.
Nagyon,de nagyon szomoru vagyok
Pedig figyelhetnel arra is. Ha egy gyerek mindig unnepeknel /látogatás elott/utazás előtt , tehát valami esemény előtt betegszik le rendszeresen, annak lelki oka van. Nem azt jelenti, hogy szegény gyerek valami szörnyű nyomorúságos sorsa van, hanem azt, hogy az adott esemény valami miatt felzaklatja. Lehet, hogy pl hetekig mondogttad neki, hogy de jó lesz, majd mondod a verset a szülők előtt, milyen büszke leszek rád
Amúgy én külföldön élek, itt esőben is kimennek a gyerekek. Igen lazán öltöznek, a sapka csak divatból van, 90 százalék nem visel soha, télen is simán járnak vászon tornacipoben, a lányok leggingsben, de még a pici babákat se szokás úgy beoltoztetni, mint Magyarországon. A gyerekek pedig nem betegesek egyáltalán. Az én gyerekem ugyan elmúlt már óvodás, de Magyarországon egyik betegségből a másikba esett, itt meg megfazva sem volt.
Hm, érdekes, ez a dolog engem is végigkísért egész életemben, gyerekként is mindig ünnepekkor, nyaralás, kirándulás alatt lettem beteg. Ez még most is tart, utoljára karácsonykor voltam, most húsvét előtt egy hetet betegeskedtem. Lehet tényleg valami lelki eredetű dolog.
DE! Ettől függetlenül teljesm mértékben egyetértek veled azzal kapcsolatban, hogy ilyen hidegben, szélben nem kéne kivinni a geyrekeket. És aki azt írta, hogy az óvónéninek mindegy, hogy 10 vagy 20 gyerek van, az látszik, hogy enm dolgozott még oviban. Én igen és baromira nem mindegy, 10 gyerekkel csodásan lehet dolgozni, 20 már az agyadra megy :) És az is igaz, hogy sok ovónő nem azért szereti kivinni a gyerekeket, mert kell a gyereknek a szabadlevegő, hanem addig se kell foglalkozni velük, a gyerekek szaladgálnak, ők meg max felügyelik. Sajnos ezt is tapasztalatból tudom. Szerintem esetleg próbálj beszélni egy pár másik szülővel, ha van még olyan, akit zavar, hogy ilyen hideg, szeles időben is kiviszik őket, akkor meg lehetne beszélni az óvőnővel. Esetleg aki betegesebb maradhasson bent egy dadus felügyelete alatt színezni, legózni. Fontos a friss levegő, de nem kell túlzásba esni, semmi baja nem lesz a gyereknek, ha néha a süvítő szélben nem kint rohangál, hanem ondjuk bent kézimunkázik.
Ket utolso hozzaszol.
Koszonom szepen,hogy megertetek es nem tamadtok azonnal:-)
Akkor ezekszerint a hozzászólók többsége szerint én sem vagyok jól összerakva, mert ebben az orkán erejű szélben nem vittem ki a gyerekeimet a játszótérre, max. épp a boltig sétáltunk át, addig is levitte majdnem a fejünket a szél.
Az meg külön klassz komment, hogy az óvónők diplomás emberek és el tudják dönteni, hogy milyen időben lehet kivinni a gyerekeket. Hát ezek szerint mégsem képesek dönteni... És aki diplomás, nem jelent egyet az IQ szintjével. Sajnos elég sok unintelligens diplomással találkoztam életemben. Én igenis összevesznék az óvónőkkel, ha orkánban kiviszik a gyerekemet és aztán begyulladt mondjuk a füle, vagy más egyéb baja lesz.
13!
Tévedsz, dolgoztam oviban. Minél több a gyerek, annál jobban elvannak, játszanak, húzzák egymást a foglalkozásokon és annál könnyebb velük dolgozni. Persze az is igaz, ehhez jó szakember kell, nem mindenki alkalmas rá, mint azt magadról be is ismerted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!