Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Most komolyan hogy mondhat...

Most komolyan hogy mondhat ilyet egy orvos?

Figyelt kérdés
találtam 3 csipést a fiamon...Persze nem a mi dokink volt hanem a no aki jól le is cseszett- anyuka nem tudja h nincs rendelés ? (10percet késetem el) Mondom ne haragudjon most ért haza a párom van egy két eves lanyom ez nem akartam öt is hozni erre ilyet szol : ez nem kifogás ezt öt nem érdekli . Na jo ránézek most a gyerekre! Nagy kegyesen ! Azt mondta lehet baranyhimlos .
2015. febr. 16. 13:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
88%
nem a legszebben fejezte ki magát de általában rendelés idő lejárta előtt fél órával már nem fogadnak újabb beteget, te meg ugye a rendelés vége után 10perccel érkeztél. Ha szerinted kizárt a bárányhimlős akkor vidd el másik orvoshoz!
2015. febr. 16. 13:56
 2/25 anonim ***** válasza:
90%
bocs, de igaza van. Nem is kellett volna már ott lennie... HA egy órával a rendelési idő után ér haza a férjed, akkor is odaállítottál volna??? És ha este megy haza, akkor nem viszed orvoshoz a gyereket???
2015. febr. 16. 13:58
 3/25 anonim ***** válasza:
13%

Legközelebb kérj tőle egy papírt, amin leírja, hogy miért nem hajlandó ügyeleti időben (Magyar törvények szerint reggel 8 és este 8 között ügyeleti időt kell ellátnia a saját gy.orvos mellett rendelőknek, ha a gy.orvosod nem rendel!) a gyermeked. Ezt pecsételje le és fordulj ki a gyerekeddel együtt a rendelőből.

Ezután vidd be a gyermeked a legközelebbi kórházba, ahol lakcímed szerint van az ügyelet és mutasd meg ott egy orvosnak a gyermeked. Mellékelten az orvostól kapott papírt is bemutathatod, de azt ne add ki senkinek se a kezébe.

Ha a gyereket megnézték és hazaértetek, akkor pedig keress egy ügyvédet (lehet pályakezdő is) és jelentsd fel az orvost, aki nem volt hajlandó ellátni a gyermeked és a hül.e (már ha megteszi) írt is róla egy papírt pecséttel, aláírással.

Egyébként ha ezt a papíros dolgot felhozod az orvosnak, akkor egyből ugrik, mert nyilván a praktizálást nem szeretné elveszteni. Ugyanis, ha feljelented és megnyered a pert (röhögve), akkor mindene oda lesz a "kedves" orvosnak.

Én az éjszakai ügyeleten már reflexből így válaszoltam az orvosnak/nővérnek, amikor megkérdezték, hogy mit keresünk ott és mit csináljanak a gyerekkel?! :]

Egyből ellátták és kiderült, hogy a gyerekem totál beteg és nem valami elmebeteg hobbym hajnali 1 környékén ügyeletre járni a gyerekemmel!

2015. febr. 16. 13:59
 4/25 anonim ***** válasza:
95%

A férjem orvos, bár klinikai orvos, és nem háziorvos, de ismerem a helyzetet. Hosszú-hosszú ideig órákkal húzódott a munkaideje, mert megvizsgálta az utolsó utáni pillanatban beesőt is - félreértés ne essék, nem haldokló, rossz állapotú, láthatóan sürgős esetekről beszélek, hanem a 3 csípéssel érkezőkről. Aztán besokalltam. Alig láttuk, alig hallottunk róla, alig volt időnk egymásra... Majd eltöltöttünk kint a svédeknél egy pici időt, és azt hiszem, neki is akkor esett le, hogy mennyire béna az elképzelés itt az emberek fejében abban a tekintetben, hogy mi kell, hogy beleférjen még az orvos idejébe. Kint ugyanis nincs 10 perc. Ha vége a rendelési időnek, akkor SENKIT nem látnak el, az éppen kompetens ügyeletre irányítják. Nincs öt perc késés, 10 sem, 1 sem. Vagy időben jössz, vagy nem. Ez van. Azóta ő is így jár el.

Gondolj csak bele: te plusz egy vagy, miattad eltölt bent plusz 20 percet, aztán a 20 perccel későt, aki még miattad ott találja, ugyanúgy el kell, hogy lássa, mert ha téged igen, őt miért nem...? Az OTP-be beengednek 10 perccel zárás utána? A Sparba? Na ugye.

Az orvosnak is van munkaideje, és ha letelt, akkor bizony joga van elküldeni. Te pedig felelősen dönthetsz: vajon most akkor kibírod a holnap rendelésig 3 pöttyel, vagy ha majrés vagy, elmész az ügyeletre. Ezek a lehetőségek.

2015. febr. 16. 14:00
 5/25 anonim ***** válasza:
92%

Igaza van, az orvos helyében én be is zárnám a rendelőt. Van rendelési idő, AKKOR kell odavinni a gyereket, nem x idővel utána - a későknek ott az ügyelet.

Amúgy meg, ha annyira sürgős lett volna, akkor kézen fogod a lányodat és őt is viszed!

2015. febr. 16. 14:01
 6/25 anonim ***** válasza:
88%

Magyar törvények szerint reggel 8 és este 8 között ügyeleti időt kell ellátnia a saját gy.orvos mellett rendelőknek, ha a gy.orvosod nem rendel!

szeretném látni ezt a törvényt, mutatnád???

2015. febr. 16. 14:02
 7/25 anonim ***** válasza:
87%
Kedves harmadik. 1. Három pötty jött ki a gyereken. 2. Nem a mellette rendelő orvoshoz akarta bevinni, hanem egy másikhoz, akinek már szintén letelt a munkaideje, azaz végeztek aznapra, és valószínűleg felsőbb szintű ellátási egység kompetenciájába tartozott volna akármilyen baja is. Gondolkozzunk már picit, mielőtt ilyen butaságot mondunk.
2015. febr. 16. 14:02
 8/25 anonim ***** válasza:
94%
Miért nem ment haza a párod előbb?
2015. febr. 16. 14:09
 9/25 A kérdező kommentje:
Talán azert mert épp felhívtam es nem az szomszédba dolgozik es attól mert kestem a rendelési időről mindig van orvos nálunk egesz nap váltják egymást . Es h miert nem vittem a két evest ? Tan azert nehogy más gyerektől is meg o is össze szedjen valamit . Nálunk nincs itt h egy gyermekorvos se lenne bent
2015. febr. 16. 14:13
 10/25 anonim ***** válasza:
91%
Az ilyen nem sürgősségi eset! Van olyan, hogy az ember elkésik, gyerek mellett pláne, de ilyenkor, ha nem sos, akkor mész másnap az orvoshoz. Tiszteletben kell tartani a másik ember idejét is! A doktornő nyers volt, mert valószínű nem ti voltatok az elsők, akikkkel így járt..
2015. febr. 16. 14:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!