Nekem azt mondta az orvos, hogy napi 50 mg adjak neki
2015. febr. 15. 08:17
2/12 anonim válasza:
50 mg.
2015. febr. 15. 08:30
3/12 anonim válasza:
Ahány kg, annyiszor 30 mg.
A 2 éves lányomnak napi kb. 300 mg aszkorbint adok vízben, vagy langyos teában oldva.
Én felnőttként napi 3000mg-ot szedek.
50 mg még a régi idők rendszeréből megmaradt adat, ma már köztudott, hogy ettől sokkal-sokkal több kell az egészséges szervezetnek.
2015. febr. 15. 08:42
4/12 A kérdező kommentje:
Eddig 1000mg-ot kapott (tablettaban) naponta, de ez nagyon sok szerintem. Viszont nem vagyok azzal tisztaban, hogy mennyi a minimum.
2015. febr. 15. 09:03
5/12 anonim válasza:
Ha egyszerre kapja, a nagy resze tavozik vizelettel, nem tudja felvenni a szervezet. A veseben viszont kristalyok akakulhatnak ki. Citrusfelek, paprika?
2015. febr. 15. 09:05
6/12 anonim válasza:
úgy tudom mindenben van C vitamin, plusz C vitamin adása csak betegség megelőzésére, é betegségre való, mert terheli a vesét (és ebben nem vagyok biztos, de kalcium rakódik le, vagy nem is tudom vesekő is lehet a hosszútávú következménye)
2015. febr. 15. 09:17
7/12 anonim válasza:
*"Arra viszont oda kell figyelni, hogy a C-vitamin a szervezetben kémiai anyagokká (oxaláttá) bomlik le, és ez ürül a vizelettel. A vesekövek háromnegyede kalcium-oxalátból áll, így emiatt mégiscsak gátat kell szabni a mértéktelen (napi 4 g-ot meghaladó) C-vitamin fogyasztásnak.
Ez egy örök vitatéma. Mást mond dr. Lenkei Gábor, mást a gyógyszergyártók, mást a gyerekorvosok. Tégy saját belátásod szerint. Sajnos, ha nagy járvány van, nem találkozott még azzal a fajta kórokozóval, nagy valószínűség szerint úgyis elkapja, akármit teszel.
2015. febr. 15. 09:21
9/12 anonim válasza:
Még a kismamáknak is elég napi 70-80mg, gyerekeknek az 50 mg is teljesen jó! Nem véletlenül nem raknak többet a terhesvitaminokba sem...
2015. febr. 15. 10:00
10/12 anonim válasza:
Utolsó, ne mondj már baromságot, méghogy elég kismamáknak, gyerekeknek, vagy bárkinek olyan nevetséges mennyiség...
Persze, hogy nem tesznek a kismamavitaminokba sem többet, a gyógyszerészeknek, orvosoknak az a jó, ha minél többet betegeskedik az ember, hiszen akkor veszik a drága gyógyszert.
Hallottál te már olyanról, hogy valaki vitamintúladagolás miatt megbetegedett? Mert szerintem soha senki.
A C-t jobb napi több részletben adni és nem, nem leszel veseköves tőle.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!