500 mg-s c vitamin rágótablettából mennyit lehet 2 éves,13 kg-s gyereknek adni?
Kilogrammonként 30mg az adag, tehát amit a 2. válaszoló ad a gyerekének, az 50 mg nevetséges összeg.
Én a 2 évesemnek napi 200-300 mg aszkorbint adok, ha beteg, akkor jóval többet (bár ilyen nem szokott lenni, egyszer volt megfázva 2 napig). A C vitamin valóban nagyon hasznos.
500mg-ot nyugodtan adhatsz.
Szerinted a C vitamin gyártója csak C vitamint gyárt? Nem, 99 %-ban gyógyszert gyárt, az az érdeke, hogy mindig egy kicsit betegek legyünk. De kérdezze meg a kérdező a háziorvosát, és olvasson utána néhány könyvnek.
Pl. dr. Lenkey Gábor: Cenzúrázott egészségünk
Szent-Györgyi Albert élete során napi több ezer mg C vitamint fogyasztott. Mondjuk előnyben részesítette a természetes vitaminforrásokat, hosszú távon én is ezt javasolnám.
Lehet szedni C vitamint, aszkorbinsavat bármennyit, de emellett inkább a természetes vitaminforrásokra helyezzük a hangsúlyt, abból biztos, hogy nem lehet túladagolni, másképp szívódnak fel, másképp hasznosulnak, mint a mesterséges.
Gyakorlatilag ha szedetsz a gyerekkel mondjuk napi 50mg C vitamint, az esetenként nagyon kevés, ha meg túl sokat adagolsz neki, akkor sem biztos, hogy jobb lesz, mert a felesleg kiürül, nem tud hasznosulni, illetve az extrém nagy mennyiség okozhat vese- és gyomorproblémákat hosszú távon.
Én azt mondom lehet hogy sok az a napi egy tabletta, mert felesleges, nem hasznosul a szervezetében, csak feleslegesen kiürül, inkább kisebb dózis és a mellé a sok gyümölcs-zöldség, nemcsak C vitamin hanem más vitamintartalmuk miatt is fontos.
Mondjuk egy 2 évesnél szűk lehet a repertoár, mert nem fogja meginni a savanyúkáposztalevet mondjuk, de alma, cékla, banán, brokkoli, mandarin, citromból limonádé, grapefruitlé, kiwi, biztos meg lehet találni a kedvencét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!