Milyen következményekkel jár, ha nem adatom be a kislányomnak az MMR oltást?
És mire hivatkozva lehet megtagadni a beadást?
Győzködést nem szeretnék, hogy adassam be. Semmiképp sem szeretnénk. Főleg, hogy nincs is járvány ezekből a betegségekből. És nem is lesz, hiszen mindenki be van oltva, nincs aki fertőzzön.
6 évesen kórházba kerültem az akkori oltás után. Extrém magas láz, eszméletvesztés. Hosszas kivizsgálás után azt mondták, hogy valószínűleg(!) az oltóanyag valamelyik komponensére adott allergiás reakció volt. Ugyanennek az oltásnak az ismétlését 12 évesen emiatt már kórházban adták be és néhány napra benntartottak megfigyelésre. Akkor semmi bajom nem lett.
A lányom minden oltást megkapott, megkap majd, ami elérhető, kivéve a Bexserot. Gyermekorvossal beszélgettem róla, mondta, hogy ez még aránylag új vakcina, kevés tapasztalatuk van róla. Ezért ezt óvatosságból kihagytuk.
Megmutattam a saját gyerekkori zárójelentésemet is. Amikor a lányom belázasodott a 2 hónapos kori Prevenartól, akkor az ÁNTSZ-t is bevonta a gyermekorvos, hogy nehogy öröklött allergiás reakcióról legyen szó. Kivizsgálták, csak a szokásos mellékhatás volt a fél napos láz (39 fokos hő, tehát nem volt annyira vészes).
Úgyhogy én inkább kivizsgáltatok minden gyanús jelet, de nem söpröm félre az oltásokat. Egyébként amit 1989-ben kaptam, annak az összetételén azóta változtattak. Valószínűleg valamelyik vivőanyagra lehettem allergiás, nem magára a hatóanyagra.
De már 30 elmúltam és mindenféle marandóság nélkül megúsztam azt a kórházi incidenst.
Tény, hogy nálunk az iskolában oltottak és semmilyen megfigyelés nem volt utána. Megkaptam, majd azonnal kizavartak a teremből és jött a következő.
A gyermekorvos mindig hét elején, reggeli időpontban olt. Pont amiatt, hogy ha bármilyen tünet jelentkezne, akkor jó eséllyel el tudjuk érni órákkal/napokkal később is.
Kedves 28-as!
Az oltásnak is lehetnek mellékhatásai, ezt senki sem tagadja, de míg az oltás károsodottak száma elenyésző, addig ha nem oltatnánk akkor a járványok több ezer gyerek életébe kerülnének, és kerültek amíg nem volt oltás.
Nagyon sajnálom ezeket a szülőket, és őket megértem hogy kétségbe esve az oltást okolják, de meg kéne érteni, hogy ha nem kapnák meg a gyerekeink akkor rengetegen halnának meg pl kanyaróban, gyerekbénulásban, torokgyíkban.
Ezt úgy hívják hogy mérlegelés, és a kisebbik rosszat választottuk.
Elrettentő példának ott van az USA, Anglia szőrnyű hogy újra járványok vannak, engem személy szerint meggyőzött, hogy az oltások értünk vannak.
A homeopátiáról meg annyit, hogy sajnos ismerek 18 éves Crohn-beteg lányt akit a szülei természetgyógyászhoz járattak és 19 évesen meg kellett műteni, 3 méter bélrendszere maradt, mindez megelőzhető lehetett volna. Vagy a méhnyakrákos anyuka aki homeopátiával próbálta magát meggyógyítani, meghalt és hátrahagyott egy 5 éves gyereket.
Mindenben az arany közép út híve vagyok még az oltásoknál is, amelyik betegség halálos kimenetelű arra oltatok, még ha nem is kötelező, és ezt elvárom azoktól is akikkel egy óvodába fog járni a kislányom.
Ez az együtt élés egyik szabálya, nem veszélyeztetjük a másikat a saját kényelmünkért (nyilván a legjobb ha nem oltat, kizárja azt az elenyésző mellékhatást is amit az oltás okozhat, és a betegséget sem kapja el hisz 90 százalékos az átoltottság). Csak ha ezek az emberek egyre többen lesznek, akkor le fog csökkenni az átoltottság és nem biztos hogy az ő gyereke lesz az első halálos áldozata egy szamárköhögés járványnak hanem az enyém.
Utolsó vagyok.
És amit leírtam ezért támadják az oltás elleneseket, mert ne játszanak más gyerek életével. Mindenki a legjobbat akarja a gyerekének és igen is felháborít mindenkit ha más hülyesége miatt esz beteg a gyereke.
43-as, te nem érted meg, amit írok, de egy utolsó nekifutás és én itt befejeztem:
Tehát: NEM az az oltásellenes, akinek kérdései merülnek fel egy oltással kapcsolatban és nem veszi be, hogy egy oltás után felmerülő betegség, tünet kizárt, hogy az oltások miatt lenne. Miért kizárt? Benne van az oltóanyag gyári leírásában, hogy előfordulhat az adott betegség. Akkor pedig nem kizárt, hogy attól van, ha minden mást számba vettek (genetikai vizsgálatot is) és másra már nem lehet gondolni. Tudom én is és az emberek túlnyomó többsége is, hogy azért nincsenek járványok, mert az oltások kordában tartják azokat. NEM oltásellenes az, aki azért nem oltatja tovább a gyerekét, mert számára az lenne a nagyobb probléma, nem az, ha elméletben elkaphat egy oltás által megelőzhető betegséget. Ezek a gyermekek elenyésző számban vannak, de ők is emberek. Csak mert ők "így jártak", nem azt jelenti és nem is sugallják másoknak sem, hogy akkor más se oltasson. A legtöbb mellékhatás mulandó szerencsére. Nekik nem biztos. Nekik ne akard megmagyarázni, miért hasznosak az oltások és olyan nincs, hogy az ő problémájuk oltáskárosodás lenne. Tudják, hogy igenis, hasznosak az oltások. De ők épp megszívták. Viszont emberhez méltó életet szeretnének élni és emiatt nincs joga senkinek sem felülbírálni a sok-sok utánajárás és neurológusi, genetikai lelet után az oltásokra jó eséllyel visszavezethető károsodás kimondását. A sajnálatodat tartsd meg ezeknek a gyerekeknek. Nekem nincs rá szükségem. Nekik viszont jól esne az őszinte emberség az "így járt" helyett. Én speciel megkönnyeztem ezt az anyukát, akivel ez az eset történt, főleg, mert környékbeli és nem csak ő járt így. Viszont ugyanúgy megkönnyezem a nyomorgó, beteg, megkínzott gyerekeket is Afrikában, Indiában, stb. Azokat is, akik azért haltak meg, mert vagy egy védőoltás vagy egyéb óvintézkedések megvédték volna az értelmetlen haláltól, szenvedéstől.
Te meggyőződésből tudni vélsz mindent az oltásokról, amit még sok orvos sem tud, mert esetleg dolgoztál a gyógyszeriparban. Vannak valóban bizonyított tények, amik régóta működnek, de azt meg csak a jövő fogja megmutatni, hová vezet az egyre többféle betegség ellen adott vakcina. Lehet, hogy valóban megszűnnek ezek a betegségek. Jó lenne. De lehet, hogy olyan immunológiai problémák merülnek fel később az emberekben, amiből talán nem lesz visszaút. Ha én azért szűk látókörű vagyok, mert utánaolvasok sok mindennek pro és kontra, ezáltal körvonalazódik számomra, hogy mennyi nyitott kérdés van még, így nekem is egyre több kérdésem merül fel, emellett amennyire csak lehet, szeretnék tisztán látni, akkor bevállalom ezt a jelzőt. De nem vagyok hajlandó azt elfogadni, hogy oltásellenes lennék amiatt, mert én kimondom, hogy az oltásoknak is két oldala van. Attól én még beoltatom a gyerekemet, de legyen már a magánügyem, ha titokban azért félek egy kicsit, nehogy ő is a megmagyarázhatatlan mellékhatások egyikét produkálja. Szerencsére erre kicsi az esély, eddig egy gond volt csak, többnapos fejhangú sírás, mellé apnoés légzéskimaradás a két hónapos oltások után. Hála istennek elmúlt és a 3 hónaposon már nem volt gond.
Zárszóként pedig mellékelek egy linket, ami azt bizonyítja, hogy lehet egy hírből olyan hangulatkeltést kreálni, amikor már tényleg megmutatja magát a két véglet:
Idézet két hozzászólótól:
"Akkor ha én a kötelezőkön kívül nem oltatom be a gyerekem akkor felelőtlen gonosz ember vagyok????"
Erre a válasz:
"Csak felelőtlen és ostoba, gonosz nem feltétlenül."
Pedig ez a cikk erősen propagandaszagú és szenzációhajhász. De elérte a célját... Megint lehetett miért egymásnak ugrasztani az embereket.
Ennyit arról, hogy nincsenek oltáspárti fanatikusok...
Ja és igen, vannak ostoba és tudatlan valódi oltásellenesek, akik pl. azért nem oltatnak, mert oltasson más, akkor nekem már nem kell, általuk védett vagyok én is, mégis megúsztam a mellékhatásokat. Ez tényleg önzés. Ha ezt nagyon sokan megtennék, valóban felütheti a fejét egy-egy járvány. Nálunk azonban még nincs szó erről. Itt magas az átoltottság. Ezért felesleges a vérre menő vita, mint az előbb belinkelt provokáló, eredetileg a tengerentúlról származó cikkre történt.
Pont a cikkről jutott eszembe, hogy anyukám mondta, hogy ő volt kanyarós (1944-es születésű, akkortájt még nem oltottak ellene) és nagyon kellemetlen betegség volt.
Belegondolva, örülhet, hogy ő azokhoz tartozott, akik túlélték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!