Milyen következményekkel jár, ha nem adatom be a kislányomnak az MMR oltást?
És mire hivatkozva lehet megtagadni a beadást?
Győzködést nem szeretnék, hogy adassam be. Semmiképp sem szeretnénk. Főleg, hogy nincs is járvány ezekből a betegségekből. És nem is lesz, hiszen mindenki be van oltva, nincs aki fertőzzön.
És te ezt olvastad?
Na, én a fenti esetekre írom, hogy őket hagyjuk békén. Nem oltástagadó az anyuka. Csak szeretné, ha élne a gyermeke.
A kérdező hozzáállása szerintem sem helyes, mert ő tipikusan azt akarja meglovagolni, hogy mások gyereke be vannak oltva, akkor az övét minek. De ha az oltás jobban árt a gyereknek, mint a nem oltás, akkor embertelenség oltásra kényszeríteni a gyereket, mint ahogy a fenti esetben azzal az anyukával tenni akarják. Attól nem lesz veszélyeztetett a mások gyereke, ha egy-két ilyen egy egész iskolában nincs beoltva, nekik ez jelenti az életben maradást.
Aki nem esett át rubeolán (még a kötelező bevezetése előtt) és gyermeket szeretne vállalni, felnőttként is be lehet adatni az oltást a tervezett teherbe esés előtt min. 3 hónappal.
Amúgy két kategória a kérdező hozzáállása és egy oltáskárosodott gyermek esete. Összemosni, egy kalap alá venni őket nem lehet.
Attól nem lesz veszélyeztetett a mások gyereke, ha egy-két ilyen egy egész iskolában nincs beoltva
gondold végig újra. Oké, hogy az oltott nem fog megbetegedni, de hazaviszi a még nem oltott kistestvérnek a kórokozót, ha a kérdező gyereke beviszi azt az oviba :(
Kedves 28-as, azt hiszem neked is olvasgatnod kellene a témában. Olyan nincs, hogy oltásfanatikusok, nem hiszem, hogy bárki is szeretné, hogy tűkkel bökdösik a gyermekét.
Természetes, hogy az oltásoknak is lehet mellékhatása, és valóban vannak olyan gyerekek, akik nem kaphatják meg, vannak olyan betegséget, állapotok, amikor nem lehet oltani egy gyereket. Ám az igen erős csúsztatás, hogy megfelelő (és nem a természetgyógyász által kiállított himihumi ) papír ellenében erőszakkal akarnak oltani egy ilyen gyermeket. Az ebbe a csoportba tartozó néháyn gyereket nem oltják be, de az ő édesanyjuknak nem is kell megtagadniuk az oltást. Nem hiszem, hogy az itt válaszolók bármelyike is ezekről az anyukákról, gyerekekről beszélne.
Én is azt gondoltam, hogy mindenki döntse el, oltat, vagy nem oltat, aztán max megbetegszik a gyereke, az enyém meg nem. Egészen addig, míg el nem magyarázták, mi is az, és mennyire fontos az átoltottság, és nyájimmunitás. Ezek a betegségek nem tűntek el, csak visszaszorították a jelenlétüket, egészen addig, amíg egyre többen nem oltatják be a gyerekeiket, és amit már többen is megírtak, mi lesz egy "kisebb" járvány esetén azokkal a pici csecsemőkkel, akiket koruknál fogva nem olthatnak még. Pont ez az átoltottság, és annak betegség visszaszorító tulajdonsága védi meg.
Ezt senkinek sincs joga kockáztatni puszta hóbortból.
Dolgoztam gyógyszerészek mellett, hidd el, használnak minden gyógyszer előállítása során különböző vegyi anyagokat, oldószereket, stb, ami az oltásokban sem marad nagyobb mennyiségben, mint bármi másban. Sokszor pont azért fontos maradéktalanul eltávolítani pl az oldószereket, mert ezek a maradványszennyeződések megváltoztathatják az anyag tulajdonságát (pl olvadáspontját stb), ezért mindenki megnyugodhat, érdekük a gyógyszegyártás során eltávolítani ezeket.
Ezen kívül ostobaság egyöntetűen kijelenteni, minden oltás rossz, megbetegít, mérgez. Minden oltás más, összetételét, hatásmechanizmusát tekintve. Még ugyanarra a betegségre való oltásból is több gyártó által gyártott vakcina létezik.
Ezért bosszant, ha valaki ostobaságokra hivatkozik, nemhogy háttér-információ, de józan, logikus gondolkodás nélkül!
Kedves Utolsó!
Nagyon meglepődnél, hogy mennyit olvastam a témáról (28-as vagyok), ezért tök kár volt lepontoznod, mert szinte minden fellelhető komolyabb forrást, angol nyelven is, de elolvastam, mert érdekel az oltástéma. Ismerem mindkét "oldal" álláspontját. Igenis, fenntartom, hogy vannak olyan oltáspártiak, akik tyúkszem ellen is oltatnának, főleg, ha ingyen lenne és vannak, akik élből eredendően rossznak tartanak minden oltást. Sajnálom, hogy hiába próbálom megértetni, hogy nem oltástagadó, aki kételkedik és elítélem, ha valaki kioktatóan és lenézően szól hozzá ahhoz, aki csak egy kicsit is másként gondolkodik és kételkedik ebben-abban. Maga a kérdező persze már a kanyarban sincs, mi meg itt vitázunk, szerintem feleslegesen, hiszen sajnos nem sikerül az álláspontokat közelíteni. Pl. nagyon érdekelne, hogy akiket anno a 70-es években beoltottak kanyaró ellen, vajon hánynak van még a szervezetében abból az ellenanyagból? (nem a természetes fertőződésre gondolok, csak az oltottakra) Én meg akartam nézetni kíváncsiságból, de sajnos túl drága, így kihagytam. Pedig lehet, hogy már nagyon sok emberben nincs is meg az ellenanyag. Maguk az oltóanyag gyártók sem mondják azt, hogy életre szól a vakcinájuk védelme. Pl. ezért kell tetanusz oltást kapnia annak, aki felnőtt korban földdel érintkezve szerez mélyebb sérülést. A Hepatitis B oltást is meg kell kapnia minden eü dolgozónak akkor is, ha anno be voltak oltva. Rengeteget lehetne erről a témáról írni, napokon át, sokan meg is teszik, borzasztó hangnemben írnak, főleg az "oltáspártiak", de a másik oldalt sem kell félteni, vannak egyedek ott is. Az a baj, hogy aki csak kérdez, már oltástagadónak van minősítve, aki mindenféle tudománytalan hülyeséget összehord. Pedig vannak ám komoly tanulmányok pro és kontra! De a hivatalos álláspont az, hogy az oltások néhány kisebb múló mellékhatástól eltekintve tökéletesek. Pedig azért csak-csak előfordul néhány furcsa, megmagyarázhatatlan eset, ami az oltások után jön elő akár két-három héttel is. De ezeket kategorikusan elutasítják az ÁNTSZ képviselői, még kérdezni sem lehet, hogy akkor mégis, mi okozta azt a bizonyos bajt a gyereknél? A válasz: kizárt, hogy az oltás, miközben valóban benne van a gyártói dokumentációban, hogy előfordulhat az a bizonyos tünet. Ha valaki erre csak konkrétan utal, mikor kérdez, máris oltástagadónak minősíti az ÁNTSZ és más hivatalos szervek.
Azt is tudom, hogy az ÁNTSZ nagyon kevés gyerekre ad felmentést oltás ügyében. Csak azokra, akik már tényleg nagyon kirívó esetek, pedig ennél többen is vannak, akik jobban járnának, ha mentesülnének egy időre az oltásoktól. Az oltások hajlamosíthatnak allergiára, ezt még egy tv műsorban egy ismert infektológus (Dr. Lakos András) is elismerte:
Az ÁNTSZ hivatalosan mégis tagadja az összefüggést az allergia és oltás között. Nyilván nem az oltás az egyetlen kiváltó tényező, de lehet az egyik ok.
Tudom, hogy az eredeti kérdező nem az a kategória, amiről én írok, ráadásul már rég eltűnt, nem reagál, valójában nincs is miért írni már ide, de valahogy jó lenne, ha mások is felfognák, hogy az oltás dolga sem csak fekete és fehér. Nem kell senkinek sem gúnyolódnia, nem kell vádaskodnia, elég normális hangnemben véleményt cserélni.
Ami a nagyon pici babákat illeti, azokban az országokban sem betegszenek meg tömegesen, ahol választhatóak az oltások (nem Afrikára és Indiára kell mindjárt gondolni, maradjunk Európában), mert ott is elég nagy az átoltottság és néhány kanyarós eset előfordulásán kívül nem történt semmi kirívó.
A 31-es hsz cikkének folytatása:
A logikád ott bukik el, hogy azt gondolod, ha valami az oltás UTÁN történik, akkor az az oltás MIATT van.
Ennyi erővel minden betegséget, aminek nem tudjuk az okát, ráfoghatnánk az oltásra, hiszen kb. mindenkit beoltanak...
Pl. a hypotonia (ha mondjuk szülés körüli agykárosodás következménye), akkor pont olyan idős korban jelentkeznek az első tünetek, mikor a gyerek az oltást kapja. Nem azért, mert az oltástól van, hanem azért, mert akkor manifesztálódik.
Az autizmussal, a cukorbetegséggel, a rákkal is ment a hiszti, aztán mindről bebizonyították (egymástól független emberek a világ több részén), hogy nincs összefüggés az oltások és ezen betegségek között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!