Van olyan anyuka, akit nem engednek el táppénze a munkahelyén, ha beteg a gyereke?
de az enyém nem otthoni munka. bekell járjak, egyszemélyes foglalozásom van.
fönököm ugy vett fel, tudta kisgyerekem van, azt mondta minden ok! lessz! de a végén mégsem ugy tett, mikor beteg lett a gyermekem. azt mondta, nincs aki helyettesitsen.
Nem. Torvrnyileg nincs ilyen lehetosege.
Torvenyileg viszont a kozos megegyezes es a kirugas igen.
Tehat vazolom a helyzeted:
Beteg a gyereked, te elmesz tp-re, igaz o ezt nem "engedelyezne", de torvenyileg nem tarthat a munkaban, ha beteg vagy, esetleg a gyereked. Kapsz tp-s papirt a gy.orvostol. Mesz dolgozni, reggel 8:01 perckor meg vagy kirug vagy kozos megegyezessel kette valik utatok.
Sajnos akadnak ilyen munkaltatok, keress masik m.helyet vagy apa lesz anya, ha beteg a gyereketek. Ott viszont egy ido utan apanak a m.helye valhat veszelyesse.
En kulfoldi cegnel dolgozom, Mo-i leanyvallalatban (irodai munkam van). Nalunk is volt problema a beteg gyerek "szindroma". Mivel en nem a leanyvallalathoz vagyok bejelentve, hanem az anyavallalathoz (kulfold), igy a Mo-i fonok(ok) felettem nem rendelkezhettek.
Kertem engedelyt a kinti fonokomtol, hogy bevigyem a gyerkocomet magammal vagy otthonrol dolgozhassak. Megkapzam.
Ha nagyon beteg itthon vagyok vele vahy a szunetekben, ha nincs nagy baja, akkor jon velem az irodaba.
Mas dolgozok is ezt csinaljak. Sokkal hatekonyabbak vagyunk, miota ezt bevezettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!