Kinek mennyire tolerálják a munkahelyén, ha beteg a
gyereke? hogy oldjátok meg?
Figyelt kérdés
van nagymama aki éppen tudna rájuk vigyázni, de ö is már 70 éves. ha komolyabb betegség van, nincs aki helyettesitsen a munkahelyemen.
ki hogy oldja meg ilyen helyzetben?
2014. okt. 21. 14:16
1/6 anonim válasza:
Nekem nincs (sajnos) gyermekem, így csak a kolléganőimről tudok nyilatkozni. Nálunk (nagy forgalmú kereskedelem) nem igazán tolerálják sem a vezetők, sem a kollégák a táppénzeseket. Sajnos volt jó néhány anyuka, akik hetekre elmentek táppénzre, aztán visszajöttek pár hétre, és megint táppénz, hol egyik gyerekkel, hol a másikkal. Kb. 6-8 hónapig dolgoztak, utána megváltak tőlük. Ebben az is benne volt hogy mindenki a saját 10-12 óráján kívül, még a táppénzes munkáját is elvégezte, így 14-16 órákat dolgoztunk, minden hétvégén is! Te tolerálnád?
2014. okt. 21. 14:23
2/6 anonim válasza:
Tolerálják. Gyerekesekkel dolgozok együtt, pontosan tudják, hogy mivel jár egy (vagy több) kisgyerek. Vannak úgynevezett "beugró" emberek, akiknek nincs fix helyük a cégen belül, hanem mindig helyettesítenek szabadságon vagy táppénzen lévő kollégákat.
A férjemmel felváltva megyünk táppénzre. Nagyszülők dolgoznak, ők nem tudnak segíteni.
2014. okt. 21. 14:29
3/6 anonim válasza:
Férfi vagyok, de párom munkája miatt ilyen helyzetekben általában én maradok otthon, szerencsére olyan pozícióban vagyok, ahol megengedhetem magamnak, hogy ne érdekeljen mit szólnak hozzá a HR-esek.
2014. okt. 21. 14:30
4/6 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy itt nincs beugro ember. akkor nem lenne gond. egyszemélyes helyen dolgozok. azt mondta a fönököm, hogy nincs akit akkor a helyemre tegyen. pedig ugy vett fel, hogy tudja két kisgyerekem van, és elmondtam neki a helyzetet. akkor azt mondta megoldjuk, legutobb mikor beteg lett a kisfiam, azt mondta nincs aki helyettesitsen. mivel nem volt nagyon nagy baj, nagymamánál volt, de gondolok itt ha komolyabb a dolog. szeretem a munkahelyem egyébként,meg azt is amit csinálok, csak ha a gyerek beteg, nekem ö az elsö.
2014. okt. 21. 14:33
5/6 anonim válasza:
Nálunk is nagyszülőkre vannak bízva ilyenkor. Amikor lebetegszik, akkor 1 napot kiveszek, amíg elvisszük dokihoz meg vidékre a nagymamához. Engedik, hogy menjek, nekem van rossz érzésem, hogy "lepasszolom" a gyereket. Azt még nemtom a kicsivel mit fogok csinálni, most múlt 2, ő még nem aludt külön tőlünk. De valszeg meg kell szoknia, én próbaidőn vagyok férjem meg sokszor külföldön.
2014. okt. 21. 14:39
6/6 anonim válasza:
Nekem egyrészt óriási mázli, hogy a főnököm kétszeres anya, másrészt ha kell, tudok 1-1 napra nagyikat ugrasztani.
Mondjuk egy 2 éves kisgyereknek nem az igazi, ha 5 napból 5-ször más van vele - erre is volt példa, mert nem tudtuk máshogy megoldani.
Amikor visszajöttem dolgozni, azonnal kértem távoli hozzáférést, és hajnalonta, meg alvásidőben dolgoztam otthonról, hogy ne mindig táppénz legyen........
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!