Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Miért vagyok rossz anya, mert...

Miért vagyok rossz anya, mert megműttetem a fim?

Figyelt kérdés
Februárban lesz 3 éves és most fogják kivenni az orrmanduláját.A barátnőm,a nagynéném,de még a saját szüleim is ellene van.Eddig ahány orvos látta,mind azt mondta,hogy igen,idővel meg kell műteni.

2014. okt. 9. 20:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

A garatmandulaműtétek után "szoktak" elvérezni a gyerekek. 1-2 évente 1 gyerek. Az orrmandula nem vészes. Ne érdekeljenek mások, tedd amit jónak látsz, csak légy körültekintő. Nekem is furcsa, hogy a doki szerint a mandula okozza a tejérzékenységet, és nem fordítva: a tejérzékenység miatt nagyobbak a mandulák. De neked kell döntened, mit fogadsz el igazságnak. Megkérdőjelezhetetlen állítások és döntések amúgy sem léteznek.

Amúgy hasonló gondokkal küzdök. A lányom nagycsoportos, télen 6 éves lesz, és neki is gondja van az orrmandulájával, már hónapok óta tele van az orra és nagyothall, és ez az élet minden területén káros hatással van rá (figyelem, koncentráció, társas kapcsolatok, türelmetlenség, félreértések, logopédiai problémák). Sokáig küzdöttem, hátha megoldjuk műtét nélkül. Tejmentes diéta, nasipur orröblítés, orrcseppek, infralámpázás, aerius, fenistil cseppek, d-vitamin, c-vitamin, lymphomiosot... És nézzetek hülyének, de én hiszem, hogy a sokszor a lelki gondok is közrejátszanak a test megbetegítésében, és hiszem, hogy a gyakori kiabálások, veszekedések és a túlterheltség is okozzák a lányom egészségügyi problémáit, ezért erre is odafigyeltem. Sok lelki erőt merítettem innen: [link]

De egyszerűen nem ment, nem tudtam mindent tökéletesen csinálni, olykor kimaradt egy orrcseppentés, néha kimaradt egy lámpázás, stresszes voltam, hogy nem tudom meggyógyítani, és még mindig rákiabáltam, amiért még jobban utáltam magam, az állapota pedig cseppet sem javult. Szóval egy hete kértem időpontot az orrmandulaműtétre, és ezzel egy időben le is gördült egy nagy kő a szívemről: oké, sínen vagyunk, most már minden rendben lesz. Három hét múlva műtik, és vége ennek a mizériának. Most már nem dől össze a világ, ha véletlenül kihagyunk egy orrmosást. Most már nem rugózom azon, hogy aludjon a saját ágyában (mostanában küzdöttünk a saját ágyba szokással), mert a műtét után úgyis velem fog aludni, hogy könnyebben észrevegyem, ha esetleg bevérzik, vagy bármi gond van, úgyhogy addig már nem erőlködöm, aludhat velem most is, és ő nagyon boldog ettől. És a tejen sem idegeskedem annyira, néha eszik pár falat sajtot, vagy csokit is. És már nem türelmetlenkedem, vége a stressznek, látom az alagút végét, és sokat tanultam az elmúlt időszakból, úgyhogy idilli a viszonyom a lányommal, sehol egy hangos szó. VISZONT! A lányom hallása megjavult, és az orra is sokkal kitisztultabb. Hallásvizsgálaton még nem jártunk, de már nem kérdez vissza, sokkal kommunikatívabb is. Szóval most megint elbizonytalanodtam, hogy kell-e az a műtét. Nem ez lenne az első eset, hogy a lelki egyensúly megteremtése hozza el neki a végleges gyógyulást. Szóval nehéz, de érdemes körültekintőnek és türelmesnek lenni. Nekem mindig akkor sikerül, amikor már feladom a küzdelmet. De ahány gyerek, annyi történet. Lehet, hogy nektek nagyon is ez a megoldás. Neked kell tudnod.

2014. okt. 10. 11:20
 22/22 anonim ***** válasza:
Hat szerintem ha mar az orvos mondja akkor lehet hogy jobb ha kiveszik. AZ BIZTOS HOGY ETTOL NEM VAGY ROSSZ ANYA!! Nekem az orrmandulamat mar 9honaposan kiszedtek, a torokmandulamat pedig 14evesen de elotte szinte havonta volt durva gennyes mandulagyulladasom meg nyaron is!!40fokos lazzal! Azota talan egyszer volt enyhe torokfajasom es mar 22eves vagyok. Ugyhogy szerintem ha tenyleg valami gondot okoz a gyerekednel akkor inkabb szedjek ki es ettol inkabb JO ANYA VAGY mert erdekel a gyereked egeszsege! Az olyanokat itt meg nem ertem hogy miert irnak olyan dolgokat ami talan 100 esetbol egyszer fordul elo hogy vmi komplikacio lep fel! Ez pontosan olyan mint a mellekhatasok a gyogyszereknel leirjak es elmondjak de nem kell egybol mindenkit ijesztgetni hogy tuti hogy baj lesz!! A mellekhatasok is 1000 emberbol 1nel jelentkeznek!! Ugyhogy felni nem kell!! Ez ma mar rutin mutetnek szamit!
2014. okt. 24. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!