Nyugtassatok meg! Mennyire nagy a baj?
Kisfiamnak is volt hasonló elhúzódó köhögős betegsége. Nekünk a doki néni azt mondta,h azért kell ez,mert nyugtatja a hörgőket.
Amúgy én is meglepődtem,mert a Ventolint ismerem,mert gyerekkorban szedtem,de aszthmára...
Csak a Spiropentet ismerem, az tüdőtágító. Az én kisfiam akkor kapott a kórházba. kb 18 hósan amikor befulladt, de mikor kijöttünk a kórházból, és mentünk a dokihoz, akkor ő le csökkentette, mert nagyon erős gyógyszer.
A Te fiad fullad? Az én fiam akkor lázas volt, nem evett, nem ivott( a kórházba infúziót kapott) nem tudott köhögni, nem vette rendesen a levegőt sőt szinte "sehogy". Sírni se tudott, mert nem kapott levegőt.
A kisfiadnak "sima" megfázós tünetei vannak? Köhögés? orrfolyás?
Egyébként ismét nem értem (meg ne sértődjön senki): van egy orvos, névvel, pecsétszámmal, működési engedéllyel, aki vállalja a felelősséget az általa alkalmazott gyógymódért, és minden egyéb lépéséért, a jelenlegi pergyakorlat mellett pláne. Amikor ilyen kérdés kerül ide, akkor esetleg döntene valaki úgy, hogy kedvesanyuka nevű felhasználó azt írja, hogy ő be nem adná, xyz meg azt, hogy szerinte ilyen kis semmiségre nem kell még ez, akkor nem adja be?
vagy hogy van ez?
nagyon őszintén érdekel, le lehet pontozni, de akkor sem értem az ilyen kérdéseket.
Köszónöm!Bocsánat,de nem azt irtam,hogy bajom van az orvossal,vagy,hogy nem akarom beadni neki,hanem azt kérdeztem,hogy mennyire nagy a baj a picivel ?Mivel megijettem,mert még nem jártunk igy!
Még olyan kérdésem lenne,hogy 21hósnak hogy adjam be a ventolin evohalert?Kettőszőr kell pumpálni neki.Vettetek valami készüléket ehez,vagy simán is elviseli,engedi?
Igen megfázás,de nagyon csúnyán köhög.Remélem nem lesz asztmás vagy ilyesmi.Ha köhög akkor rohamszerűen jön neki.Kétszer hallgatta meg a doki a tüdejét! :(
Remélem nem kerülünk kórházba.Beadtam neki a gyógyszereket,de hogy hazajöttünk jobban köhögött,mint mikor elvittem.A inhalációt nem adtam be neki,mert a rendelőbe kapott,csak este kell majd.De ha valaki tudja hogy adjam be egy 21hós dacolós gyereknek,írja meg légyszi!
Van kifejezetten piciknek inhalációs készülék az ilyen pipákhoz, Babyhaler a neve. Az ára pedig nagyon húzós, ma 2 éve vettük 6500 körüli áron. Ha csak mostanra kell, akkor csinálj tejfölös/joghurtos pohárból úgy, hogy az alját kivágod pont akkorára, hogy a ventolin beleférjen. Eleinte mi így használtuk, a pohár szélét pedig vastagon beragasztóztam, hogy ne törje fel a nóziját. Jó erősen kellett szorítani, hogy ne jöjjön ki oldalt a gyógyszer, mert nagyon ellenkezett.
Szerintem a dokitok hallott sípolást a gyerkőcödnél, hogy 2 fajta hörgőtágítót is felírt. A Spiropenttel vigyázz, du 4-5 után már ne adj neki, mert a legtöbb kicsit felpörgeti és nem tud majd aludni.
Gyors gyógyulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!