Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Oltásellenes anyukák, nektek...

Oltásellenes anyukák, nektek miért nem fontos a gyereketek egészsége? Számomra érthetetlen.

Figyelt kérdés

Most itt van a HPV elleni ingyenes oltás a 7. osztályos lányoknak. Sokan miért nem élnek a lehetőséggel? Én 3 évvel ezelőtt 90.000 forintért adattam be a lányomnak, most meg ingyen van. Két anyuka is van a lányom osztályában, aki megkapta a hpv-t. Az egyik pár éve meghalt, a másiknak kiszedték a méhét, petefészkét és kivezették a beleit egy zacskóba.

Nem kell felelőtlenül élni ahhoz, hogy megkapják ezt a betegséget. Elég egy emberrel lefeküdniük és kész a baj.

De ezek a szülők általában a többi oltást is ellenzik, pl. BCG, szamárköhögés, kanyaró... Az oltásoknak hála, ezekről a betegségekről a 21. században már azt se tudjuk, hogy mik.

2014. szept. 4. 16:02
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
0%
Én egy hetedikes lány vagyok. Az osztályból egyedül én nem kapom meg az oltást. DE már 3-an meghaltak benne, köztük aki feltalálta! Ráadásul a többi rák ellen sem oltanak be akkor mért pont ezt az oltast adják be? Lehet h pont az oltás miatt kapom el. És lehet h nem adják be és soha nem is fogom elkapni ezt a betegséget.
2014. okt. 18. 18:54
 32/34 anonim ***** válasza:
23%

JAJ azért ne az legyen már érv egy oltás mellett , hogy ingyenes!! Egy oltásnál mást is meg kellene fontolni. Hány évig véd ? Milyen mellékhatásai vannak? Ilyen fiatal gyerekeken tesztelték? Megjegyzik majd a gyerekek, hogy ez az oltás nem helyettesiti a szűrést? Mi van ha esetleg már fertőzőtt és most ráoltanak? stb. stb.

Én több nőt ismerek a környezetemben akinél tipizáltak hpv-t és nem lettek rákosak . Nálam pl: a 16-st. Semmi panaszom nincs 8 éve. Az én nagymamám is volt szamárköhögéses és amikor meghallotta, hogy köhög és fulladozik a kruppos gyerekem az emlékei feléledtek.Szóval lehet nem tudjuk mi az a szamárköhögés de lett helyette más betegség. Azt gondolom mindenki onnan tájékozódik ahonnan az elméletei, tapasztalatai alá lesznek támasztva. Így felesleges azoknak a szűlőknek a döntését kritizálni akik nem adatták be ezt az oltást. Nekik is fontos a gyermekük egészsége pont ezért nem merik beadatni .Majd ha az oltások hosszú távú és pontos követése megvalósul itt magyarországon is lehet hitelesebb képet kap az ember az oltások hasznáról vagy a lehetséges mellékhatásokról. Érdemes figyelni ,mert én egyre több panaszt látok akár itt ezen a fórumon is az oltással kapcsolatosan és még csak most indult el a kampány.

2014. okt. 21. 22:24
 33/34 anonim ***** válasza:
0%
Akik beadatták azoknak ha esetleg mellékhatást észlelnek jelentsék az orvosnak. Ha az érdemben nem foglalkozik velük közvetlenül is tehetnek bejelentést. Itt ezen a honlapon minden tájékoztatás megtalálható. [link]
2014. okt. 21. 22:36
 34/34 anonim ***** válasza:
100%

ÉRDEMES! Én 18 éves koromban kaptam meg és teljes mellszélességgel mellette állok, főleg egy neves ilyen témában előadásokat tartó orvossal is beszéltem a témáról. Azt tudni kell, hogy csak 4 fajtája ellen véd (100%osan), de egyes típusok elég hasonlóak egymáshoz, így állítólag keresztvédelmet is mutat több fajtával.

Ettől függetlenül rákszűrésre KELL járni,óvszert KELL használni, de szerintem nagyon klassz dolog, hogy a legagresszívabb típusok ellen védelmet nyújt.

Legtöbb szülő azt se tudja mit csinál a fia/lánya, védekezik-e vagy sem, mellesleg óvszerrel is terjedhet a szemölcs, ami ritka makacs jószág is lehet ám.

Még ha a leányzó megfelelő életet élt is, a srác akivel összekerül akár komoly kapcsolatra mi van ha nem? Sokszor olyan pasik élnek érdekes életmódot, akikről sose feltételeznénk.

Abszolút látom értelmét, hogy ne kelljen esetlegesen a most tizenéves gyereknek majd huszon-harmin éves korában kimetszésre meg hasonlóakra járni, meg három havonta rákszűrésre. Szerintem nem oltatni felelőtlenség.

2014. nov. 23. 14:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!