Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Oltásellenes anyukák, nektek...

Oltásellenes anyukák, nektek miért nem fontos a gyereketek egészsége? Számomra érthetetlen.

Figyelt kérdés

Most itt van a HPV elleni ingyenes oltás a 7. osztályos lányoknak. Sokan miért nem élnek a lehetőséggel? Én 3 évvel ezelőtt 90.000 forintért adattam be a lányomnak, most meg ingyen van. Két anyuka is van a lányom osztályában, aki megkapta a hpv-t. Az egyik pár éve meghalt, a másiknak kiszedték a méhét, petefészkét és kivezették a beleit egy zacskóba.

Nem kell felelőtlenül élni ahhoz, hogy megkapják ezt a betegséget. Elég egy emberrel lefeküdniük és kész a baj.

De ezek a szülők általában a többi oltást is ellenzik, pl. BCG, szamárköhögés, kanyaró... Az oltásoknak hála, ezekről a betegségekről a 21. században már azt se tudjuk, hogy mik.

2014. szept. 4. 16:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
38%

Köszönöm! Nem tudtam a vakcina pontos nevét, és nem is találtam meg. Pedig elég utánanézős vagyok.

A himlőről és társairól annyit, hogy azok a betegségek, amik akár évszázadokkal ezelőtt jelentősen megtizedelték a lakosságot, ma többségében gyerekbetegségnek számítanak, mert a túlélők erősebb génállománya öröklődött, így kialakult az immunitás.

Valószínűleg ugyanez történne a mai vírusok esetében is, ha hagynánk őket kezeletlenül. Csak elég sokan belehalnának/halnánk.

Az is igaz, hogy az orvostudomány sokat fejlődött. És a kommunikáció is, minden előnyével és hátrányával. Mindkét oldalon állnak orvosok, mindkét oldalon vannak ütős vagy annak tűnő érvek, laikusként én sajnos nem tudom megítélni, kinek van igaza. Ez az oltás-kérdés már lassan vallás lesz...

2014. szept. 4. 22:34
 22/34 anonim ***** válasza:
Na igen,és akkor elő állnak orvosok akik úgy beszélnek a vakcinákról mint a népirtás egyes eszközeiről,csoda hogy elbizonytalanodik az ember?
2014. szept. 4. 22:36
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy létezik olyan GONDOLKODÓ ember, aki cakkumpakk "oltásellenes". Én is, a férjem is orvosok vagyunk, nyilvánvalóan minden kötelező oltást beadattunk a lányunknak, és higgyétek el, nem a gonosz gyógyszeripar győzött meg minket a fontosságáról. Ugyanakkor számtalan választható oltás közül mindössze a meningitis ellenit és a HPV oltást fogja megkapni, mert utánanézve, -olvasva a többinek nem láttuk értelmét.

Mindenestől az oltásokat elítélni őrültség: ennek fényében, ha a gyermeked lábába szúródik egy totál földes-rozsdás szög, nem adatna neki minden épelméjű tetanuszt? Ha megharapná egy kutya, nem kérné a vakcinálást? Ugyan. Oltásellenesnek lenni mindaddig lehet, míg a lakosság átoltott. Lépje át bárki az ukrán határt, látogassan polios gyermekeket, beszéljen anyákkal, akik elveszítették a gyereküket szamárköhögésben és mondd, hogy nem adatod be neki. Mindaddig, míg ezeket nem tapasztalta akárki, addig az egész nem több hangulatkeltésnél, és ostoba hajcihőnél.

Sok dolog van ma, ami hatalmas lenyúlás, őssejtek, ilyen-olyan bababiztonság: az oltás nem tartozik ide.

[link]

[link]

2014. szept. 5. 08:05
 24/34 anonim ***** válasza:
55%

[link]

Nem tudom miért pontoztatok le, de nem is ez a fontos, hanem, hogy igazat írtam.

Magas rizikójú törzsek: 16, 18, 31, 33, 35, 39, 45, 52, 53, 56, 58, 59, 66, 67, 68, 70

Ebből kettő ellen van oltás.

"Az oltások a már HPV 16 vagy 18-as vírussal fertőzött hölgyek számára nem nyújt semmilyen védelmet és nem segíti elő a már meglévő betegségekből való felgyógyulást sem. Éppen ezért az oltás elsősorban azon nők számára ajánlott, akik nem kaphatták el a vírust szexuális tevékenység során (azaz szexuális életet nem éltek még).

A 15 év alatti gyermekekre vonatkozóan nem történt hatékonysági tanulmány. Az oltások hatékonysága sincs szigorú metodikus tanulmányokkal és tesztekkel alátámasztva."

Forrás: [link]

Bár a Wikipédia nem szentírás, de azért mégis, eléggé objektív szokott lenni. És nyilván nem egy oltásellenes anyuka írta.

Ha HPV a világ leggyakoribb szexuális úton terjedő betegsége, akkor azon kéne elgondolkodni, hogy a jelen korban miért is okoz ekkora problémát.

Egyébként a dohányzásnak köze van hozzá, ugyanis mint tudjuk a dohányzás immunrendszert gyengítő hatású (c-vitamin rombolás), és mivel alapból karcinogén anyagokat juttat a szervezetbe, a dohányzó nők eleve kevésbé védettek bármilyen rákkal szemben. Ezzel szemben is.

De elismerem ha szeretnétek, hogy én vagyok a hülye. Bár nem emlékszem, hol írtam, hogy ne oltasson senki.

2014. szept. 5. 09:16
 25/34 anonim ***** válasza:
Egyébként a hpv vírus,nem igazán szexuális úton terjedő betegség,és nem csak a nemi szervek rákos megbetegedéseit okozhatja,hanem a száj,torok,gége daganatait.Nem is testnedvvel fertőz,hanem bőrkontaktus útján.A lakosság 90%-a fertőzött,de csak mintegy 50%-a kapta nemi érintkezés során.
2014. szept. 5. 12:34
 26/34 anonim ***** válasza:
34%

"Oltásellenes anyukák, nektek miért nem fontos a gyereketek egészsége?"

Sem oltásellenes, sem anyukanem vagyok, de vannak érvek, ellenérvek, az ember mérlegel és dönt. Az ő döntése, abba neked kuss a szavad.

Nézd meg vikipédián a hpv védőoltás okozta betegségek, mellékhatások listája olyan hosszú, hogy elolvasni sem semmi.

Meg itt van ez is

[link]

Mellesleg vakcinákban előszeretettel használnak toxikus arzént tartósítószerként. Nesze neked fogd meg jól.

Visszatérve a hpvre, az emberek 90%a volt már hpvs. Sokan úgy hogy nem is tudnak róla.

Szerintem már az is jó, ha valaki óvszert használ, kevés partnere van és eljár nőgyógyászhoz. Három dologgal is "gátolja" a hpvt és méhnyakrákot.

Persze lehet hormontartalmú fog. gátlót kapdosni, mint valami cukrot, meg tömni magunk h1n1 elleni meg hasonló butaságokkal, aztán meg az van, amit valamelyikőtök már írt hogy pont az a gyerek beteges, aki minden oltást megkapott.

2014. szept. 18. 17:12
 27/34 anonim ***** válasza:
0%
Az oltás mellékhatásai : " előfordult már például (www.sanevax.org adatai alapján): spontán abortusz, vetélés, halvaszülés, Addison betegség, mellékvese elégtelenség, mellékvese problémák, allergiák, allergiás reakciók, pánikbetegség, étvágytalanság, ízületi fájdalmak, asztmarohamok, autisztikus megnyilvánulások, immunbetegségek, hátfájás, bakteriális hüvelygyulladás, húgyhólyag és vizelési problémák, vérző íny, vakság, felfúvódás, vércukorszint gondok, véres széklet, zavaros gondolkodás, agyi gyulladás, agykárosodás, hörghurut, méhnyakrák, vegyszerérzékenység, mellkasi fájdalmak, görcsök, rángatózás, krónikus fáradtság, székrekedés, citomegalovírus, halál, kiszáradás, cukorbetegség, depresszió, hasmenés, szédülés, diszlekszia, rendellenes fejlődés, korai menopauza, bedagadt petevezetékek, májnagyobbodás, Epstein Barr vírus, gerincfájdalom, ájulás, termékenységi problémák/meddőség, láz, kiütések, egész testre kiterjedő krónikus izomfájdalom (fibromialgia), epeproblémák, szürke bevonat a fogakon, nemi szerveken megjelenő szemölcs(ök), Guillain-Barre szindróma, szőrösödés, hajhullás, hallucinálás, kéz-láb gyengeség, Hasimotó betegség, fejfájás, nyomás a fejben, halláskárosulás, hangérzékenység, szívremegés, rendszertelen szívverés, vérben nagy mennyiségben talált fémek (alumínium, higany), hidegre/melegre való érzékenység, HPV fertőzöttség, alvásképtelenség, viszketés, méhben elhelyezett fogamzásgátló spirálra való érzékenység, vese problémák, veseelégtelenség, térdízületi fájdalom, szivárgó bél szindróma, fényérzékenység, ajakfoltok, májelégtelenség, bőrfarkas (lupus), emlékezetvesztés rövid és/vagy hosszútávú, havi vérzés ciklusában beállt változások, fémíz a szájban, migrének, hangulathullámzás, szemölcsök, szépségfoltok megjelenése, mirigyláz, sclerosis multiplex és hasonló tünetek, izomfájdalmak, izomgörcsök, feszültség, hányinger, idegi reakciók gombák bomlástermékére, idegi alapú tünetek, éjszakai izzadás, nyirokcsomórák, egyéb rákbetegségek, zsibbadás, petefészek-elégtelenség, sápadtság, bénulás, hasnyálmirigy-gyulladás, policisztás petefészek szindróma, medencegyulladás, medencefájdalom, változások a személyiségben, tüdőgyulladás, zsibogó érzés a karokban, lábakban, poszturális ortosztatikus tachiardia, karok/lábak rendszertelen rángása, karok/lábak vérkeringésének megszűnése, regresszió (visszafejlődés), reumás ízületi csúz, megrepedt petefészekben lévő ciszták, gutaütés, epilepsziás rohamok, allergiás reakció gyárilag előállított citromsavra, nátrium-glutamátra, kénre ill. egyéb adalékokra, súlyos idegi fájdalom szindróma, légszomj, alvási apnoe, összefolyó beszéd, szagokra való érzékenység, torokfájás, gyomorfájdalom, hirtelen vérnyomáscsökkenés, ödéma, puffadás, megduzzadt nyirokcsomók, pajzsmirigy gondok, trombózis, fogfájás, elváltozás a fogakon, remegés, a méh görcsös összehúzódása, húgyúti fertőzés, változások a látásképességben, látásvesztés maradandó/időleges, abnormális pupilla funkció, vért hányás, nagy mértékű súlyváltozás
2014. szept. 19. 09:42
 28/34 anonim ***** válasza:

Utolsó: Azt azért te is beláthatnád, hogy ez a lista egy "kissé" nevetséges.

Itt ki is fejtik értelmesen, hogy miért:

[link]

2014. szept. 19. 16:25
 29/34 anonim ***** válasza:
0%

Nevetséges vagy nem, de "előfordult már".

Jó morbid a humorod...

2014. szept. 19. 17:13
 30/34 zabmester ***** válasza:

"A himlőről és társairól annyit, hogy azok a betegségek, amik akár évszázadokkal ezelőtt jelentősen megtizedelték a lakosságot, ma többségében gyerekbetegségnek számítanak, mert a túlélők erősebb génállománya öröklődött, így kialakult az immunitás."

Milyen olyan betegségre gondolsz, amik valaha halálosak voltak, és ma már gyerekbetegségnek számítanak? Pestis, feketehimlő? Mert ezeket én nem gyerekbetegségként ismerem.

Amik valóban gyerekbetegségek VOLTAK, az pl. a szamárköhögés meg a torokgyík, ja, meg a gyermekparalízis. Ezek ellen pont, hogy van védőoltás, de régen sok gyerek halt bele, vagy bénult le, vagy vesztette el gyerekként a látását, hallását a szövődmények miatt. Ma - hála az égnek - fogalmunk sincs róla személyes tapasztalatból, hogy milyenek ezek a betegségek. Nagymamám idejében még nem volt ritka a szamárköhögés, neki is volt, tudna mesélni róla. Meg arról is, hogy amikor iskolás volt, azért nem volt még ismeretlen fogalom a gyerekek számára, hogy egy társuk valamilyen betegség után nem jön már vissza közéjük, mert meghal.

2014. okt. 9. 14:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!