Bárányhimlő fontos többi lent, kinek mi a tapasztalata?
A beoltott gyerek nem fertőz bárányhimlővel. Sem az oltás után közvetlenül, sem később.
Gyerekorvos vagyok. Nyugi.
én sem értem mitöl félsz....pláne, hogy miért sirsz.
be lett oltva, na és?? szerinted, akkor ha be van oltva a kanyaro ellen, akkor a te 4 hetesed elkaphatja a kanyarot ettöl a gyerektöl?? és akkor ez a gyerek sehova se mehet, mert biztos átad mindenféle nyavalyát :DDD
Jesszus. A bárányhimlő cseppfertőzéssel terjed, esetleg a hólyag váladékával. Az oltás során egyből a véráramba kerülnek a legyengített vagy elölt vírusok (bocs, most nem fogok utánanézni, hogy a bárányhimlőnél éppen melyik), de nyilván nem juthatnak el ezek olyan pontra, hogy fertőzzenek. Te hallottál már olyat, hogy az oltás fertőz? Gondolj bele, akkor az influenza ellen oltott ember végigfertőzne mindenkit... Nyugi. Mellesleg az ikreim 2 hónapos korukban elkapták a 4 éves lányomtól a bárányhimlőt, aki még lappangási időszakban fertőzhette meg őket, nem lehetett kikerülni. Kutya bajuk, túl vagyunk rajt. Legalább nem tudták vakarni a hegeiket...
Amúgy, ha netán tényleg elkapná valakitől, akkor az anyatejedben lévő antianyagok segítenének neki a gyógyulásban. Szóval, no para!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!