Valaki hallott már a hymenolepis-nana nevű parazitárol, esetleg van személyes tapasztalata? Fontos.
Sajnos igen...
Ebben az országban nem igazán tudják diasznotizálni,mert ritkábban fordul elő...gondolom hogy ez az eggyik oka,a másik pedig,hogy a petéje méretben nagyon megeggyezik az Enterobius vermicularis-al.Ezért kaptam én is a diagnózist,hogy E.vermicularis a fertőzésem.A férgeket 1 alkalommal láttam,akkor tömegével,nem gondolkodva lehuztam a wc-n.Többé soha nem tudtam egészébem labor célra találni.Nehéz lehet a gyógyszerezése,mert ez az eggyetlen galandféreg,aminek nem kell köztes gazda.és a petéje nagy tömegével képes hosszu ideig aludni a bélfalban.Amikoris mindenféle gyógyszerre érzéketlen.
Az én esetemben töbszörös gyógyszerrezisztenciával rendelkezik,ugyanis még most 2 éves kezelések után is fertőzött vagyok.A prazikvantel hatására ledobja a testét a fejéről,ami a bélfalban van beágyazódva,és 5-6 napon belül újra petét termel...A petéje elméletileg mebendazol,és albendazol érzékeny,de az esetemben egyikre sem!Most eddig 200 -at költöttem 2 év alatt gyógyszer rendelgetésekre,az 5 féle közül eggyik sem 100%.1-2 hét multán ismét masszívan fertőzött leszek,a férgeket pedig ez szelektélja a totális gyógyszerrezisztencia irányába.
Mostanában 2 hete rátértem a mérgező gyógynövényekre,remélem,hogy nem vakulok ,és süketülök meg tőlük...
Szóval magad maradsz a fertőzéssel rövidesen,ha esetleg 1 szem tablettától nem méltóztatnak kipusztulni,ugyanis az orvosok,és a családod is hüjének fog nézni egy idő után....(Kérem,magával nem tudok mit tenni,mert maga minduntalan újrafertőzi önmagát,mondják a dokik,meg hogy beképzeli,hogy férges,ezért adna egy beutalót a pszihiátriára....)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!