Laz egyeb tunetek nelkul, nalatok volt mar ilyen?
Három napos lázra tippeltem a kérdésed olvasása után, de az általában magasabb lázzal jár.
38,5-ig csak hőemelkedés, tehát épp hogy csak lázas.
Azért jó ha látja orvos, mert lehet valami, ami ránézésre nem látszik. (fül, torok stb.)
Amúgy nem fogzik?
Szegényt nehogy elcipeljétek az ügyeletre sima láz miatt.
Tipikus vírusos fertőzés tünete, hogy délutánra-éjszakára szökik fel a láz és normális, ha nincs egyébb tünet sem.
Akkor kellene aggódni és orvoson gondolkozni, ha mellette hányna/bágyadt lenne/nem enne, nem inna, vagy nem múlik el a láz 3-4 nap alatt.
Semmi mást nem kell tenni, csak itatni sok folyadékkal, sok gyümölcsöt-zöldséget adni neki frissen (ha már hozzátáplálod).
Igazából az is fontos, mennyi idős, mert ha csak pár hónapos, akkor nem árt holnap megnézetni dokival, de ha idősebb, akkor teljesen felesleges, ők sem tudnak mit kezdeni vírusos megbetegedéssel.
nálunk 4 hónapja volt pont ilyen...
én megbántam, hogy elvittem a heim pálba.
annyian vizsgálták meg szegényt, hogy egész végig retteget, keservesen sírt, ha már közelített hozzá valaki...
vért vettek, pisit néztek, semmi, de semmi nem volt.
megnézte a gyerekdokink, a heim pál felvételis orvos, a fül-orr-gégész, aztán a rendesdoki, de azt váltotta az éjszakás doki, az is megnézte. mindegyik szétterpesztette a gyerek száját, és a vérvételnél meg préselték a kicsi karját, mert nem akart kifolyni a vére a gyereknek (hogy hogy azt ne kérdezzétek)
ja, 4 napig volt hőemi - láz. nappal 37,5 este 38,5
mi nem adtunk rá semmi gyógyszert, csak cicizett és cicizett a kisfiam.
negyedik nap vissza a gyerekorvoshoz (helyettesítő doki volt) ő sem talált megint semmit se.
teljesen tünetmentes és láz-hőmeis volt. negyedik nap estére elmúlt a hőemelkedés is.
nem jelentek meg pöttyök, se fog.
ki tudja mi volt ez.
anyukák azt mondják, ez előfordul.
figyelni és óvni kell a babát, gyakran kínálni vízzel, cicivel, pihenni, babusgatni. aztán elmúlik a dolog. a láz jótékony tünet, segít legyőzni a bajt (bacit, vírust, fertőzést) vagy éppen segít áttörni a fogacskának az ínyen. nem kell lázcsillapítás 38,5 alatt, de ha egyszer egyszer több se baj, tartósan ne legyen sok.
most 15 hónapos a babám, és éppen megint valamiért belázasodott... ez van. remélem most se komoly.
jobbulást nektek is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!