Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » A férjem miért nem fogadja...

A férjem miért nem fogadja el, hogy elsősorban én döntök a gyerekről?

Figyelt kérdés

A férjem be akarja oltatni a lányom, pedig nyílt titok, hogy az oltások csak megbetegítik a gyereket, és mindenféle bajt okoznak. Például olvastam, hogy akár autista is lehet később a lányom! A férjem pedig nem érti meg, hogy ezt nekem kell eldönteni, nem neki!

Egyébként is ha a legtöbb gyerek be van oltva, akkor nem gond, ha az én lányom nincs, úgyse lesz beteg.

Szóval hogy értessem meg a fejével, hogy ne szóljon bele?! Pláne ne akarja beadni a veszélyes oltásokat.

#oltás #veszély #férj ne döntsön
2014. jún. 11. 12:59
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez durva! Előjog? Ő meg a spermáját adta, anélkül nem lett volna gyerek. Amúgy meg teljesen mindegy, mert a kötelező oltásokat kötelező beadatni, különben eljárás indul ellenetek és nem véletlenül KÖTELEZŐ. A választható oltásokról meg közösen kéne dönteni. (Bár nálunk tényleg én döntöttem, mert a férjem ilyeneket rám hagyott inkább. )
2014. jún. 11. 13:24
 12/31 anonim ***** válasza:
100%

Ritkán írok ilyet valakire, de Kérdező te egy hibbant tyúk vagy, és ennél árnyaltabban és finomabban nem tudom kifejezni azt, amit gondolok rólad.

1. A gyerek a TI közös gyermeketek, nem a Tiéd egyedül... ha egy spermabankból szerzett adaggal is termékenyítettek volna meg, akkor is több joga lenne annak a biológiai apának a gyermekéhez, mint amit te ítélsz meg a férjednek. Igen, te szülted meg, te vagy vele otthon, de a párod is kellett a dologhoz, a mindennapi kenyérrevalót ő keresi meg, hogy a TI gyermeketeket el tudjátok látni, fel tudjátok nevelni.

2. A kötelező védőoltások nagyon veszélyes baktériumoktól védik meg a gyerekeket, nem tudom utánaolvastál-e már annak, hogy milyen betegségek is kerülhetőek el velük. Feltételezem gőzöd nincs róla.

3. Azt, hogy az MMR oltás és az autizmus közt összefüggés van, már számtalan kutatás során megcáfolták, az az orvos (bár számomra nem orvos az ilyen..), kedves Wakefield barátunk egy 12 főből álló csoport megvizsgálása során hozta összefüggésbe a kettőt. Tudod te, hogy ez milyen csökevényes minta bármilyen konklúzió levonására is??

Ajánlom, hogy a férjed szapulása és gyakorikérdéseken való hápogás helyett merülj alá a szakirodalomban, és olvasd el az erre vonatkozó tudományos cikkeket, hasznodra válna ahogy elnézem.

2014. jún. 11. 13:31
 13/31 H.Orsolya ***** válasza:
100%

Már ne haragudj, de ez az oltás téma, pont olyan amiről közösen kell dönteni. Előjog?? Miről beszélsz?1. Nem csak a te gyereked. ő is ugyanúgy aggódik érte, szereti.

2. mi az hogy ne szóljon bele? Ő az apja.

3. Max abba van előjogod vele szembe, hogy milyen színű cipőt veszel neki.

2014. jún. 11. 13:36
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem te döntesz elsősorban, hanem közösen döntötök! Ugyanolyan joga van dönteni, mint neked. Előjog... pfj.... Remélem nem lesz több gyereketek.
2014. jún. 11. 13:46
 15/31 H.Orsolya ***** válasza:
100%
A vérnyomásom is rendesen felnyomtad ezzel a kérdéssel. uhh
2014. jún. 11. 13:46
 16/31 A kérdező kommentje:

De lesz, várandós vagyok a másodikkal.

Szóval a kérdésem továbbra is az, hogy értessem meg vele, hogy ebbe ne szóljon bele? Mert annyi mindent írtatok, csak épp nem a kérdésre válaszoltatok.... Olyan nehéz a kérdést értelmezni??

2014. jún. 11. 13:48
 17/31 anonim ***** válasza:
100%
Sehogy ne értesd meg vele, mert JOGA van ugyanúgy beleszólni. Kérdezz meg egy ügyvédet.
2014. jún. 11. 13:50
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy csak provokáló kérdés, nem is igaz, de ha igen, akkor a férjed helyében beadnám a válópert és még a gyereket is elperelném, szerintem esélye is lenne, mivel azzal, hogy nem akarod beoltatni, az életét is veszélyezteted. Kötelezőkkel sem akarod beoltatni, mivel az kötelező, ha nem adatod be, akkor megbüntetnek, plusz a gyerek nem mehet közösségbe, akkor sem, ha többi gyerek be van oltva. Mi az már, hogy a többi gyerek be van oltva, attól még a tied elkaphat bármit, csak a tied beteg lesz, a beoltott gyerek meg max. náthás vagy egyáltalán semmilyen tünet nem fog jelentkezni nála.

Ugyanakkor: te vagy vele otthon? A férjed addig gondolom dolgozik és keresi nektek a pénzt! Vagy nem? Arra jó a férjed?

Sürgősen menj pszichológushoz, mert ha én lennék a férjed, elválnék és a gyereket elvenném tőled, orvosszakértői véleményeket kérnék az elméd állapotáról és a gyámügyet is bevonnám, hogy a gyereket nem akarod oltatni, na tuti elvennék tőled.

Ugyanakkor több gyerek, felnőtt hal meg betegségben, mint az oltás mellékhatásában.

2014. jún. 11. 13:53
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

De, most komoly, hogy a kötelezőket sem akarod neki beadatni?

Sehogy ne értesd meg vele, mert neki van igaza. Csak sajnálom szegényt, hogy te szülöd neki a második gyerekét is.

2014. jún. 11. 13:56
 20/31 anonim ***** válasza:
100%
Nyuszika, remélem, kamu a kérdés, mert ennyire nem lehetsz hülye. Amúgy meg ha nem adatod be a kötelező oltásokat, hamarosan látogatóid érkeznek (gyámügy, családvédelmisek, ilyesmik).
2014. jún. 11. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!