Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Anyatejes 10 hós babának aki...

Anyatejes 10 hós babának aki naponta 1x kap szilárdat (kb.125gramot) milyen a széklete? (napközbe kap még kevés puffasztott rizst vagy kenyeret ha kér mikor eszem. )

Figyelt kérdés
Az enyémnek kissé sűrű... Nem tudom ez normális e... Azt gondolom hogy mivel kevés szilárd ételt kap átlagba véve korához képest hígabbnak kéne lennie elvileg nem?

2014. márc. 12. 17:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
91%
Tényleg nem normális dolog, hogy a 10 hónapos babád csak egyszer eszik szilárdat egy nap. A fiam 1 éves lesz, még rendesen szopizik, de már minden étkezést kiváltottunk. Napi ötször eszik, a mi ételeinket eszi, és mellé még szopizik. Nem mondanak hülyeséget ám az előttem szólók!!!
2014. márc. 12. 23:02
 12/21 anonim ***** válasza:
85%
Nem normális, hogy egy 10 hónapos szinte csak szopik. Sürgősen változtatni kellene, ahelyett, hogy nekiesel itt minősíthetetlen stílusban annak, akinek teljesen igaza van.
2014. márc. 13. 07:32
 13/21 A kérdező kommentje:

Nem gondolom hogy ettől leszek szuper anyu!(nem dől a tej pont annyi van ami elég!)Minden ételből eszik gyümölcs és zöldség húsi gabona egyaránt. Nem nagy menyiségben, de minőségit! A banán meg sok babának meg fogja a hasát...

huuu valamit nagyon félre értettél 10/12! ott egy éves babára mondja az 1/3 szilárdat! "A szoptatások kiváltása egy régi ajánlás, ma már nem ez van érvényben. Persze, elég a kisbaba ütemében majd egy éves kora után kiváltani a szopit "

75-ös és a 90-es percentilis között van a görbéje :)) Egy

hónap alatt hízot : 355 gramot hízót utoljára :)

11/12 Ha minden étkezést kiváltottatok akkor hogy szopizik rendesen? A kiváltott szoptatás azt jelenti hogy nem kap szilárd után tejcit! Köszönöm a normális válaszokat! De egyébként nem a gyerek evése a téma azt csak mellékesen írtam itt a széklet volt a kérdés!

2014. márc. 13. 11:09
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Nem is azzal van a baj hogy táplálod a babád,mert ez a Te dolgod.Inkább a válaszod volt kicsit kiakasztó...

És hidd el,ez az ajánlás változni fog pár éven belül(legalábbis szerintem),mert nem azzal van a baj,hogy szopizik a baba,hanem hogy 10 hónaposan nem tud rendes adagokat megenni(hozzáteszem a kérdésben még azt írtad 1x eszik szilárdat,ahhoz képest ez a szám kicsit megnőtt,na mindegy).

Szerintem a legnagyobb baj ezzel az,hogy nem tanul meg normálisan enni!Gondolom első babád,de hidd el,már elég erős akarata van ahhoz,hogy innentől elutasítsa az ételt és a cicizést válassza.Hogy miért?Mert neki is nyilván jó,egyszerűbb mint rágni!De ezt is meg kéne tanulnia(az nem számít hogy 2 foga van,az ínyük elég kemény ahhoz,hogy gyümölcsöt,párolt zöldséget "elrágjanak".Mert persze neked is jó ez így,hiszen még csak 10 hónapos,de nehogy úgy járj mint a környezetemben nem egy anyuka,aki 1,5-2 éves gyerekét nem tudja etetni,mert a gyerek nem hajlandó enni!!!A hozzátáplálásnak nem csak az a lényege,hogy kapjon mást is,hanem hogy megtanuljon enni,a rágó izmai fejlődjenek,stb.Most még tényleg nagyon jó,hogy folyton cicizik,de ha mondjuk 1,5 évesen nem tudod senkire otthagyni mert nem eszik a gyerek,akkor az már nem olyan jó...(és most nem bölcsiről beszélek,hanem mondjuk egy fél napos programról).

De persze mindez a Te döntésed!Csak nem kell kiakadni,ha kicsit tapasztaltabbak leírják ide a véleményüket...hiszen oké,hogy nem ez volt az alap kérdés,de erre való ez az oldal,nem?:)

2014. márc. 13. 13:26
 15/21 A kérdező kommentje:
Értem mire gondolsz :) Ténylegesen egyszer eszik szilárdat ami húsi+főzi+7 gabonás pép belekeverve dúsításra és a glutén miatt! De delelőt meg kínálom reggelinél(amikor én eszem (pl:zsömivel) puffasztott rizzsel gyümivel ilyesmik. De ezek nem étkezések inkább csak nasi... mivel 2 étkezés között kapja ezeket! De holnap neki állok céltudatosan kínálni fokozatosan mint az ebédnél és inkább felhagyni ezekkel a nasikkal ha másképp nem megy! Hát ha úgy nagyobb sikere lesz-kedvenc gyümivel próbálkozunk szopi előtt hát ha be adja a derekát. De ma evett egy újfajta(most láttam először) hippes pufi rizsát répás sütőtökös nagyon bejött neki meg evett 3 :) csak be indul ez az evés... egyébként ha látnátok képet róla nem mondanátok meg hogy nem szeret enni ;)
2014. márc. 13. 17:52
 16/21 anonim ***** válasza:

hop hop hop...a nagy szopi párti gabonapépet ad???hogy lehet???:))viccelek:)

Én elhiszem,hogy szépen fejlődik a babád,mondom,nem is ez a kérdés!Hanem hogy megtanítsd hogyan kell enni!Mert ez is a Te feladatod,magától nem fog megtanulni!

Nálunk ilyen idősen a szopizás volt a nasi,a "kakaó" estére:))Ettek napi 5x és amikor kérték szopizhattak.Ezzel nem volt semmi gond.

Lehet tényleg jó lenne,ha nálatok is szépen megfordulna ez,és tudatosítanod kell benne,hogy az étkezés nem nasi,mert akkor később nagyon fogsz szenvedni az evésével!!komolyan mondom!Van egy ismerősöm,akinek a 2 éves gyereke alig tud rágni,mert nem tartotta fontosnak 1 éves kor előtt az etetést!

Na úgy látom azért ezt sikerült megbeszélni,további sok sikert nektek:)

Ja és még egy dolog...miért teszel gabona pépet a zöldség plusz husi mellé?Ha van benne krumpli/rizs/tészta/köles mondjuk akkor szerintem felesleges...a gyümi mellé tehetsz kekszet(nem kell baba keksz, én sokszor adtam nekik zabpelyhet vízben főzve vagy korpovit kekszet ami nagyon gazdag,tartalmas cukor nélkül)És akkor a glutén is ki van pipálva:)De persze ez is csak egy tipp,úgy csinálod ahogy szeretnéd!

2014. márc. 13. 22:42
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
megint 1es voltam,ez lemaradt...:)
2014. márc. 13. 22:42
 18/21 anonim ***** válasza:

enyém 10 hónaposan így evett:

reggel szopi, majd csipegetett a reggelimből. 10 órai gyümölcs, ebéd főzelék, kis játék, utána alvás előtt szopi.

uzsonna, vacsora, lefekvéskor szopi.

nem tudom, én valahogy nem vettem étkezésnek a szopit 10 hónapos korában, már olyan nagy volt, egyszerűen nem úgy lakott vele jól. mai napig megiszik egy bögre kakaót reggel és este, msot 4 éves, de nem étkezés helyett persze :)

de mondjuk 10 hónaposnak ha nem is váltasz ki étkezést, szerintem csak úgy lehet a megfelelő egyensúlyt felállítani, ha nem egyszer kap. ráadásul ahogy írod, nagyrészt sok műkaját is kap.

pedig jobb lenne ha fixen minden nap kapna gyümölcsöt is és főzeléket hússal, na meg tejterméket, ugye ez 3 és akkor hanyagolnád a műkajákat, és maradna a szopi.

2014. márc. 14. 18:07
 19/21 A kérdező kommentje:

Hogyne adnék kedves 1. :) Milumil 7 gabonás pépet 100x egészségesebb a glutén bevezetésére mint a háztartási keksz noh meg nem kell reszelgetni nincs benne stabilizátor tartósító szer stb... -amit én főzők nem teszek bele, de a bébi ételbe igen- de ezzel nem szeretnék még egy lavinát indítani :D De azért kösz a tippet :)

18/18 Minden baba és minden anya teje is más az enyém jól lakik vele. ezzel nem azt szeretném mondani hogy a te tejed nem tápláló csak kevésbé zsíros stb... Nem gondolom hogy az üveges mű kaja lenne,amit a boltba megveszel vegyszerezett pakisztáni zöldség az jobb szerinted? de ebbe ne is menyünk bele! Laktóz érzékeny vagyok fentebb már említettem egy éves korig nem igazán ajánlják hogy tejterméket egyen... egyébkén rajta vagyunk a dolgon már mint a 10 órain :) meg evett 30 at ma almás őszibarackból teljeskörűség rizzsel :))

2014. márc. 15. 13:05
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

utolsó vagyok. nem, nem a bébikájára írtam a mű dolgot. de minden hozzászólásodban ott van, hogy vagy puffasztott rizst kap vagy a rendes kajába keversz mű pépeket vagy nasit adsz neki (pufit írtál azt hiszem). 10 hónaposnak én eleve nem adnék mű vackokat, de persze ezt mindenki maga döntse el. csak így, hogy rendes kaját alig kap én sokallom a nasit meg mű vackokat.

az anyatejnél még én nem értek egyet, nem a tej minősége számít hanem az életkor. egyszerűen nem fedezi egy 10 hónapos igényét az anyatej, függetlenül attól, hogy zsírós-e (bár ugye még az lll honlapján is írják, hogy nincs gyenge meg erős tej). egyszerűen nincsenek meg az anyatejben azok a vitaminok, ásványi anyagok amik kiürülnek a baba fél éves koráig a szervezetéből és szüksége van rá

2014. márc. 15. 18:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!