Anyatejes 10 hós babának aki naponta 1x kap szilárdat (kb.125gramot) milyen a széklete? (napközbe kap még kevés puffasztott rizst vagy kenyeret ha kér mikor eszem. )
én fiam amint elkezdett napi 1x gyümit enni máris összeállt a széklete.Szerintem normális,ha nem túl híg.
Amúgy megkérdezhetem miért csak ennyit eszik 10 hónaposan?
Rosszul tudod.
Fél éves kor után nem véletlenül kell elkezdeni a hozzátáplálást.
Gyarapodik amúgy rendesen az a gyerek?
Legalább vitaminokat pótolsz neki, ha már az ételt megvonod tőle?
Gondolom a doki, védőnő előtt titkolod ezt a táplálást, különben rég kioktattak volna mennyit ártasz ezzel a gyereknek.
10 hónaposan már rég nem elég neki az anyatej.
Lehet, hogy nem éhes, de létfontosságú ásványi anyagokhoz nem jut így hozzá aminek felnőttkorában látja majd kárát köszönhetően neked.
Keverd anyatejjel az ételt az elején ha máshogy nem fogadja el, de valamit csinálj, mert ez így nagyon nem jó.
Első vagyok,igen én is így értettem,hogy miért csak 1x eszik?Az nem lényeg,hogy csak 120 ml főzeléket eszik ebédre és a többi szopi,de már uzsiznia,tízóraiznia kéne minimum!
Én gyerekeim ilyen idősen már azt ették amit mi,és reggeliztek,vacsoráztak is!
Szóval szerintem is kicsit rá kéne kapcsoljatok...
egyáltalán nem kínálod délelőtt gyümölccsel,keksszel,délután mondjuk joghurttal?
Hogyne gyarapodna :) 9270g volt múlthét kedden :) és egy hónapja 73 cm
Mi az hogy megvonom te észnél vagy? Nem kéri! Nem lehet beletömni :S van helyette anya tej ő a szerencsésebb gyermek nem a tieid(ha egyáltalán van)! Mindenki tudd róla!!! A gyermek házi orvostól a védőnőig sőt ( terhességek miatt több védőnőnk is volt mert fokozatosan kiestek a munkából) mindegyik csak dicsért meg hogy példamutató a gyermek nevelésem! És a kitartásom a szoptatás terén! Valószínűleg nagyon nem mehetett a szoptatás hogy ilyen ellenséges vagy (biztosra veszem hogy tápszeres volt a babád)azzal akinek ment és a gyermeke jobban ragaszkodik a cicihez!
Itt egy link [link] tessék tanulni szakértőktől :D
Első vagyok,azért nem volt szép ilyen stílusban leszólni a másik válaszolót már bocsi...Az már nem is számít jó szopizásnak,ha a gyerek 10 hónaposan rendesen étkezik???Nem akarok vészjósló lenni,de ha itt tartotok 10 hónaposan nem hiszem,hogy 1 évesen normálisabban enne majd...
Nem volt semmi bajom alapból ezzel,mert Te tudod,a Te dolgod,de a kommented kicsit kiakasztott!
2 gyerekem van,egyik se kapott se tápszert se tejpépet,se üveges kaját,elsőt 17 hónapig szoptattam,másik 15 hónapos és még szopizik.Nagyon is normálisnak tartom magam attól még,hogy 10 hónaposan mindkét gyerekem napi 5x étkezett szilárdat normálisan.
Arra nem gondoltál hogy azért székrekedéses és azért fogja meg a banán a hasát mert nem kiegyensúlyozott a táplálkozása?
Szerintem ez a mai kor dilije,hogy 6 hónapig csak anyatej, aztán alakul ahogy alakul,de a legjobb,ha az érettségi előtt is szopik még a gyerek 1-2 slukkot...
Tényleg bocs,de ez kikívánkozott!Annyira nem volt durva a 2. válaszoló kommentje,hogy így nekiess(van-e gyereke,ha van akkor is tuti tápszeres...pff...)
De paraszt vagy kérdező....
Képzeld van lányom, 10 hónapos koráig tudtam szoptatni, 6 hónapig tápszert se látott.
DE! Nem attól leszel szuperanyu, hogy még a gyerek kamaszkorában is dől belőled a tej, mint egy fejőstehénből.
Paraszt vagy, hát paraszt feleletet kapsz.
Most már biztosan tudom, hogy az én lányom ezerszer szerencsésebb velem, mint a tiéd veled.
"Ha bizonyos
ételeket nem ehet a baba, hiányállapot alakulhat ki értékes tápanyagokból, vitaminokból, ásványi anyagokból, erre fontos figyelnünk. Egészen 6 hónapos korig az anyatej minden igényét fedezi a babának. 6-12 hónapos kor között anyatejes babák esetében a gyermekorvos által javasolt vitamin és ásványi anyag kiegészítés lehet szükséges."
Amúgy kérdező, amit te belinkeltél is épp ellened szól, hiszen ott egyrészt még csak 8 hónapos babáról van szó, másrészt ott is írja a szakember, hogy a táplálkozás 2/3-a legyen csak az anyatej.
Ez viszont nem 1 étkezés a napi 5-ből!
Részemről befejeztem a vitát veled, nem érdemelsz több szót és figyelmet tőlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!