A 2 hónapos oltással ti is automatikusan kapjátok az agyhártyagyulladás ellenit is?
Figyelt kérdés
Előre leszögezem, nem vagyok oltásellenes, de ezen kiakadtam. Be akarom adatni ezt is (jövőre úgyis kötelező), de nem most, a 2 hónapossal együtt, mert olyan picike még. Simán tolták elém a papírt, hogy írjam alá, mikor megkérdeztem, hogy mit is, akkor mondták, hogy a Prävenart. Mondom nekik, én ezt most nem szeretném, hú, hogy néztek rám! Megmondom őszintén, most csalódtam a gyerekorvosunkban:(2013. nov. 19. 14:04
21/25 anonim válasza:
Egyik oltás sem nyújt 100 %-os védettséget sajnos...
22/25 anonim válasza:
igen, azt elfelejtitek, hogy az oltás nem betegségtől véd (pl középfülgyulladás), hanem az a bizonyos baktérium ellen (pl streptococcus pneumoniae vagy a meningococcus), ami okozhat középfülgyulladást, agyhártyagyulladást, tüdőgyuszit és stb. Középfülgyulladást más baci is okozhat sajnos
23/25 A kérdező kommentje:
Nem felejtjük el, de mint 19-es írta, az a bizonyos baktérium ellen sem védett, ami ellen kellett volna...
2013. dec. 10. 08:14
24/25 anonim válasza:
Igen, mert sajnos a kórokozó ellen sem nyújt egyetlen oltás sem 100 %-os védettséget :( De ha csak mondjuk 10 %-al kevesebb az esély arra hogy elkapjon egy komoly betegséget, már megérte az oltás... legalább is szerintem.
19-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!